Σαμπουάν

Ερωτήσεις στην κατηγορία Σαμπουάν (40)

Κάνε μια ερώτηση

Έχω λεπτά ίσια μαλλιά με λιπαρές ρίζες την τρίτη μερα μετά το λούσιμο και ξηροδερμία ταυτόχρονα!! Έχω απελπιστεί, τι μου προτείνετε?

5 Απαντήσεις

• Καλησπέρα!Τα σαμπουαν που βγάζουν οι εταιρίες φταίνε,γιατί είναι γεμάτα αρωματα!!!Μια από τα ίδια και γω και πιστευω πολύς κόσμος ταλαιπωρείτε με διαφορά προβλήματα στο τριχωτό.Δεν φταίνε τα θεϊκά άλατα που τόσο τα κατηγοριοποιήσαν..αλλά η συχνότητα και ίσως ο τύπος μαλλιών!Εχει ξεσκιστεί ο κόσμος να λούζεται ειδικά τον χειμώνα,το καλοκαίρι το κατανοώ…κάθε μέρα η μέρα παράμερα…είναι να μην δημιουργούνται μετά προβλήματα;;!!Και δώστου λεφτά σε δερματολόγους,και δώστου λεφτά σε σαμπουάν δήθεν ειδικά για ξηροδερμια(οι ίδιες εταιρίες που καταστρέφουν το κεφάλι μας,οι ίδιες εταιρίες βγάζουν το σωτήριο προϊόν..μας δουλεύουν παντοκορφα δηλαδή!!!)θα σου δώσω κάποιες μικρές συμβουλές…Αρχικά λούσιμο 2φορες την βδομάδα αυστηρά!!!Ακομα και τα λιπαρά,γίνονται χειρότερα όχι καλυτερα με την υπερβολή.Δεύτερον πετά την σαβούρα..και παρε το paul mitchell clarifying shampoo two(θα με θυμηθείς)..Ακριβό αλλά έτσι όπως τα έχουν κάνει..αστα!!Τριτον δοκίμασε αν έχεις αλοη βερα (φρέσκια,από το φυτο αν εχεις)αραιωμένη στο μπλέντερ με λίγο νερό και λίγες σταγόνες tea tree.Άπλωσε το στις ρίζες με ελαφρύ μασάζ και με ένα σκουφάκι η πετσέτα ζέστη σκέπασε το κεφάλι σου και άστο να κάτσει για 30-60λέπτα,και μετά λούσιμο κανονικά.Άλλη λύση είναι λίγο λάδι καρύδας αφού το ζεστανεις λιγο(όχι να καίει)κανείς ελαφρυ μασάζ…σκέπασμα..30-60λέπτα και λούσιμο κανονικά.Αν κανείς ένα από τα δυο 1-2φορες την βδομάδα μαζί με αλλαγή σαμπουάν…λούσιμο 2φορες την βδομάδα..πιστευω ότι θα δεις μεγάλη διαφορά και κυρίως θα ησυχάσει το κεφάλι σου!!!Ελπιζω να σε βοήθησα!!

• Dercos της vichy

• Θα σου πρότεινα να δεις έναν δερματολόγο, μπορεί κάποιο συστατικό να μην σου κάθεται καλά, να σου δώσει επίσης κάτι για την ξηροδερμια.

• Ίσως δεν φαίνεται λογικό αλλά εγώ βρίσκω βελτίωση μόνο με σαμπουάν για υγρή πυρίτιδα .

• Silkenia_Ema

Τι εννοείται σαμπουαν για υγρή πυρίτιδα? Λιπαρή πιτυρίδα? Κ αν ναι, ποιο?

• Ίσως έχει διαταραχθεί το τριχωτό της κεφαλής από κάποιο προϊόν και σου έχει βγει ξηροδερμία και για αυτό εκκρίνονται παραπάνω έλαια από τον οργανισμό ώστε να ενυδατωθεί η περιοχή. Δοκίμασε να αλλάξεις και χτένα ή να πλύνεις πολύ καλά αυτή που ήδη έχεις. Επίσης, να πίνεις πολύ νερό και να μην εφαρμόζεις κάποιο λάδι απευθείας στις ρίζες για πολλές ώρες ειδικά αν δεν εξειδικεύεται για την περιοχή. Στα σαμπουάν τώρα, από προσωπική εμπειρία, έχω δει αποτέλεσμα μόνο με αυτά τα δύο (κρατάνε πολύ γιατί με ελάχιστη ποσότητα κάνουν πολύ καλό καθαρισμό):
    https://www.skroutz.gr/s/4666632/Paul-Mitchell-Tea-Tree-Special-Shampoo-Invigorating-Cleanser-300ml.html
    https://www.skroutz.gr/s/25144231/Kevin-Murphy-Scalp-Spa-Wash-250ml.html#description

• ioannamav0

για την ξηροδερμια καλύτερα να απευθυνθεις σε δερματολόγο ο οποίος μπορεί να σου προτείνει συγκεκριμένα φαρμακευτικα σαμπουάν που θα σε βοηθήσουν (εγώ έχω δύο που χρησιμοποιώ εναλλάξ που δεν έχουν λύσει το πρόβλημα αλλά έχουν βοηθήσει πολυ). όσο για την λιπαρότητα μπορεί να ναι κακής ποιότητας το σαμπουάν που χρησιμοποιείς, θέμα διατροφής, διαταραχής στις ορμονες, άγχος, η πολύ απλά είναι έτσι το κεφάλι σου και να μην αλλαξει. πάντως όσο μπορείς βοηθα τον εαυτό σου άλλαζε την μαξιλαροθήκη σου συχνά μην βάζεις πολύ μαλακτικό και γενικά πολλά προϊόντα τύπου λαδάκια στο κεφαλι σου και προσπάθησε να μην αλλάζεις συχνά αυτά που κάνεις στο μαλλι σου. εδώ να πω και ότι αν ειναι πολυ έντονη η λιπαρότητα από νωρίς μπορεί να φταίει και ο τρόπος που πλένει κάποιος το μαλλι του. άλλοι χρησιμοποιούν πολύ σαμπουάν και άλλοι λίγο και δεν πλενεται καλά το κεφάλι.