Θα σου έλεγα να κόψεις την ψαλίδα από τα μαλλιά, μετά για σαμπουαν θα πρότεινα ένα επαγγελματικό ενυδατικό, η redken είναι μια καλή εταιρία θεωρώ και το λίτρο μπορείς να το πάρεις και με 35€, πέρα από αυτό, θα πρότεινα και το olaplex n3 ή το k18 που είναι πιο ενισχυμένο, βέβαια είναι και τα δυο αρκετά ακριβά, προσωπικά θα σου πρότεινα αν δεν έχεις κάποιο πολύ σοβαρό θέμα να πάρεις της olapex και θα σου κρατήσει καιρό, λούζεις τα μαλλιά σου μια φορά με σαμπουαν τα στεγνώνεις με μια μπλούζα χωρίς να τα τρίβεις εφαρμόζεις μια μικρή ποσότητα στα μαλλιά και το αφήνεις να κάτσει 1-2 ωρες, τα πλένεις μετά κανονικά, 2-3 φορές τον μήνα πιστεύω καλά είναι να το κάνεις θα πρότεινα επίσης κάποιο leave in conditioner ή και το n6 της olaplex που είναι πολύ καλό για το φριζάρισμα και ένα καλό λάδι, προσωπικά ένα που μου αρέσει ενα που λέγεται cristalli liquidity ή και της chi το κλασικό γκρι μπουκαλάκι, τέλος για το "σχήμα" ψάξε, the curly hair method, μην τα χτενιζεις καθημερινά, χάνουν το σχήμα τους και όταν βάζεις προϊόντα στις άκρες κάνε scrunch, όχι απλά run through γιατί δεν έχεις ίσιο μαλλί, θα το δεις και εσύ στα βίντεο, ελπίζω να βοήθησα
Καλησπερα!Εφοσον έχεις ξηρό τριχωτό και ξηρές άκρες,θα σου πρότεινα να βάζεις μάσκες 1-2φορες την βδομάδα.Δεν χρειάζεται να αγοράσεις…απλά αγόρασε ένα ώριμο αβοκάντο,μέλι,και αν έχεις αλοη βερα φρέσκια.Αν δεν έχεις αλοη βερα φρέσκια αντικατέστησε το με κάποιο λάδι πχ λάδι καρύδας η λάδι Αργκάν.Ελπίζω να σε βοήθησα!
Επειδή είχα παρόμοιο θέμα με σπαστά μαλλιά που φριζάρουν φουλ λόγω ξηρότητας, θα σου προτείνω τα εξής:
Α. Καθαρίζεις καλά μαλλιά από ψαλίδα στο κομμωτήριο
Β. Πίνεις τακτικά νερό
Γ. Ανακάλυψα τυχαία από καταστήματα Χαρμάνης το σαμπουάν και τη μάσκα της Silky Technobasic. Εγώ αγόρασα τη 03 σειρά (πράσινη συσκευασία), υπάρχει και η 04 σειρά για ξηρά μαλλιά αλλά δεν την αγόρασα μήπως πέσει βαριά. Έκτοτε τα μαλλιά μου έχουν διαφορετική αίσθηση επειδή δεν περιέχει θειικά άλατα. Δε φριζάρουν καθόλου. Υγιή κι ενυδατωμένα! Οι μεγάλες συσκευασίες συμφέρουν.