SSD Σκληροί Δίσκοι

Ερωτήσεις στην κατηγορία SSD Σκληροί Δίσκοι (34)

Κάνε μια ερώτηση

Ανάκτηση δεδομένων από HDD

Έχω ένα σκληρό δίσκο χαλασμένο εδώ και αρκετά χρόνια.Επειδή έχει μέσα φωτογραφίες, είχα ρωτήσει για ανάκτηση, αλλά μου είχαν ζητήσει νεφρό.
Ξέρει κάποιος πόσο στοιχίζει σήμερα η ανάκτηση, και κάποιον που να μπορεί να την κάνει με ασφάλεια;
Ο δίσκος είναι Seagate barracuda 7200.11
1.5T
Ευχαριστώ

2 Απαντήσεις

• To είχες ξεκαθαρίσει ότι είχε "φυσικό" πρόβλημα ο δίσκος; Πχ είχε χαλάσει ο controller του / οι κεφαλές του; (Αν γνωρίζεις σε τί αναφέρομαι). Ρωτάω καθώς δεν ξέρω τί γνωρίζεις περί σκληρών, κι επειδή υπάρχει περίπτωση το πρόβλημα να είναι "ψηφιακής" φύσεως (χοντρικά: να έχει πειραχτεί το σύστημα αρχείων του, πράγμα που θα σήμαινε ότι δεν χρειάζεται ν' απευθυνθείς όχι σε εξειδικευμένη εταιρία ανάκτησης που όντως χρεώνει ούτως ή άλλως κέρατα, ανεξάρτητα την φύση του προβλήματος, αλλά ούτε καν σε "τεχνικό της γειτονιάς", μιας και με την χρήση απλώς προγραμμάτων ανάκτησης θα μπορούσες και εσύ - έως και με μηδενικό κόστος - να αποπειραθείς (έστω) να ανακτήσεις αρχεία από τον Μπαρακούντα σου...
    ...ΒΕΒΑΙΑ, μιλάμε για δίσκο που είχε μείνει ολίγον στην ιστορία προ 15ετίας, για το προβληματικό του firmware που έκαψε πολύ κοσμάκη, άρα (ΑΝ μιλάμε για αυτό το πρόβλημα όντως - μάλλον το πιθανότερο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις) δεν έχει καθόλου να κάνει με "ψηφιακές" προσεγγίσεις (προγραμμα΄των ανάκτησης), άρα το πιθανότερο είναι να μιλάς ακριβώς για αυτή την περίπτωση. <- για την οποία μια μοναδική λύση ήταν η επικοινωνία με την PCB Solutions (γκουγκλάρεις), κάπου σε "πρώην ανατολική Ευρώπη" αν θυμάμαι καλά, η οποία ειδικευόταν (δεν έχω ιδέα καν αν ακόμη υφίσταται) σε αλλαγές firmware chip των disk controllers, με συγκριτικά πολύ χαμηλότερο κόστος επισκευής, από τις κλασσικές data recovery εταιρίες....Τεσπα αν, αν, αν - πολλά τα αν, (αν πχ ακόμη ενδιαφέρεσαι), σχολίασε εδώ και μακάρι κάποια στιγμή να το πάρω χαμπάρι και να απαντήσω, αν χρειάζεσαι περεταίρω και έχω κάτι να συνεισφέρω...

• Δυστυχώς το ίδιο έπαθα με έναν Toshiba 2Tb, και είμαι σε διαδικασία ανάκτησης. Κατόπιν ελέγχου ζήτησαν 300€. Αναμένω αποτελέσματα…
    Η τιμή διαμορφώνεται αναλόγως την βλάβη.
    Κυμαίνεται από 150-800€