Τα watt είναι η ισχύς-θερμική ισχύς που μπορεί να παρέχει ένα κολλητήρι σε μία επιφάνεια για την λειτουργία συγκόλλησης. Η μεταφορά της θερμικής ενέργειας-ισχύος έχει να κάνει άμεσα με τον τύπο μύτης του κολλητηριού και την θερμική πρόσφηση προς την επιφάνεια που μπορούμε να την αυξήσουμε στο μέγιστο με την χρήση της ίδιας της κόλλησης. Έτσι με ένα κολλητήρι ρυθμιζόμενης θερμοκρασίας 10-60watt έχω κολλήσει προσωπικά 10αρι καλώδιο χαλκού!!! με λίγη υπομονή κατά την εφαρμογή, χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα καψίματος στην μόνωση. Άρα τα 60 watt είναι υπέραρκετα για μία πολύ μεγάλη κλίμακα εφαρμογών. Τα ATTEN και PROFICON είναι ίσως η καλύτερη επιλογή με τον καλύτερο λόγο τιμής / απόδοσης. Ενδεικτικά ένα κολλητήρι 150watt με λεπτή μύτη(0,8-1mm), θα μπορούσε άνετα να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε πολύ ευαίσθητες πλακέτες, σε μία θερμοκρασία των 220-240 βαθμών Κελσίου.
Tα watt έχουν να κάνουν με τη θερμοκρασία κυρίως. Αν το θέλεις για τελείως ερασιτεχνική χρήση και μικρο μολλήσεις δες το παρακάτω, είναι οικονομικό και ακριβώς αυτό θες.
Καλησπερα σε ολους εγω προσωπικα αγορασα προσφατα το ΑΤΤΕΝ στα 60w ειμαι ευχαριστημενος εχει και ρυθμιση θερμοκρασιας κανει καλες κολησεις ζεσταινεται πολυ ευκολα και κανει πιστευω και για επαγγελματικη χρηση η τιμη του ειναι πολυ προσιτη η θερμοκρασια του φτανει μεχρι και 480c υπαρχει και μεγαλυτερης ισχυος δηλ.στα 80 w αλλα νομιζω πως για ερασιτεχνικη χρηση σου κανει και το 60αρι