Καλησπέρα σας!Εχω λιπαρή επιδερμίδα αλλά περασα έγκαυμα στο πρόσωπο από γλυκολικο οξύ κ μετά από 6 μήνες το δέρμα μου έχει αφυδατωθει κάνει σπασιματα κ γραμμές με τι είναι καλύτερο να ξεβάφομαι;
Προκάλεσες δυστυχώς μεγάλη ζημιά στο δέρμα σου.Το γλυκολικο οξυ δύσκολα να κάνει τέτοια ζημιά,ίσως δεν έβαζες αντηλιακο όσο το χρησιμοποιούσες;!!!Οπως και να έχει..θα σου πρότεινα πρώτα να κοιταξεις να θεραπεύσεις το δέρμα σου..δοκίμασε φρέσκια αλοη βερα κάθε βράδυ+φυτική γλυκερίνη…η γλυκερίνη θα αποκαταστήσει την υγρασία στο δέρμα σου και η αλοη θα το καταπραΰνει.Την γλυκερίνη πρέπει να την διαλύσεις με ίση ποσότητα νερού γιατί κολλάει.Περίπου ποσότητα όσο ένα αμύγδαλο,με την ίδια ποσότητα νερού.Για ντεμακιγιαζ θα σου πρότεινα χαμομηλελαιο.Αν δεν φορας μακράς διαρκείας η αδιάβροχα προϊόντα τότε ένα απλό σαπουνι χωρίς αρωμα πχ dove χωρίς αρωμα.
Καλησπέρα σας!Δεν έχω βγει στον ήλιο εδώ κ 7 μήνες για να μην μου αφήσει σημάδι κ τώρα αρχίζει κ φεύγει κ φοράω αντηλιακό κ μέσα στο σπίτι!Ισως έπαθα την αφυδάτωση γιατί άκουσα τον δερματολόγο μ κ εβαζα την κλασική bepanthol κ αφυδατώθηκα!Τωρα χρησιμοποιώ για ενυδατική την toleriane dermallergo fluide το πρωί για βραδυ ένα mix με κρέμες που μου έφτιαξε ο δερματολόγος 1)synchronise terproline face 2) Pimm madecassol 3)cream vencil κ ξεβάφομαι με της Vichy το purete thermale 3σε 1 είναι γαλάκτωμα γιατί μου είπε να μην βάζω νερό καθόλου!Η αλήθεια είναι ότι το κάνω 1,5 μήνα κ είμαι καλύτερα εκείνος μου είπε ότι θα γινω καλα αλλά θέλει χρόνο!Εσεις πιστεύετε ότι θα γινω καλα απ την αφυδάτωση κ αν ναι πόσους μήνες χρειάζεται όλο αυτό;Επίσης μου είπε να κάνω μεσοθεραπεια με βιταμίνες αλλά πιστευω καλύτερα να περάσει ένας χρόνος απ το έγκαυμα κ μετά!Εσεις τι λέτε μπορω να κάνω κ τώρα;Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Πρώτα πολλά θα πρέπει να σταματήσεις να βάζεις μέικ απ για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να ηρεμήσει το δέρμα σου.Μην το επιβαρύνεις κιαλλο!!Και τα γαλάκτωμα τα θέλουν ξέβγαλμα.Μπάνιο πως κανείς;Φυσικη αλοη* γλυκερίνη..πίστεψε με η αλοη κάνει θαύματα.Εκτός αν έχει έγκαυμα 4-5βαθμου(πχ όπως η κοπέλα που την έριξαν βιτριόλι στο πρόσωπο τότε η αλοη και οτιδήποτε άλλο από μόνο του δεν μπορεί να βοηθήσει.Υπάρχουν άπειρες φυσικές λύσεις..μην πιάνεσαι κορόιδο του κάθε γιατρού που θέλει να οικονομήσει!!!