Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
papitsakos

Θέλω να φτιάξω ένα pc για μουσική επεξεργασία ήχων και ηχογράφηση σε προγράμματα τυπου ableton live9 cubase9 και pro tools 12.. Χρησιμοποιώ πολλά vst's αλλά και πολλά midi κανάλια..Δεν παίζω καθολου games ούτε ασχολουμε με edit video και επεξεργασία φωτογραφίας..Οπότε δεν θα βάλω κάρτα γραφικών για αρχή και θέλω να ξέρω μπορεί να με στηρίξει με την asus z270 ix hero ή την asus z270 apex.. ram G.Skill TridentZ RGB 16GB (2 x 8GB) DDR4-3866 Memory F4-3866C18D-16GTZR .. με Samsung 960 PRO 512GB M.2-2280 Solid State Drive σαν βασικό boot...Και έναν 2 Western Digital BLACK SERIES 1TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive με πολύ καλή υδροψυξη και καλό και σωστό o.c και ένα τροφοδοτικό corsair 80 plus gold ακόμα δεν ξέρω τα ακριβές watt καθώς και κάρτα pci fireware και κάρτα pci thunderbolt ..με μελλοντική αναβάθμιση σε άλλο ένα ίδιο σετακι κάρτες ραμ να το φτάσω στα 32gb λάθος και ένας σκληρό δίσκο sata III 2.5'' samsung pro 950 1tb και ίσως κάρτα γραφικών κάποια στιγμή. το μπάτζετ είναι λίγο ακριβό σε σύνολο και θα ήθελα να ξέρω θα με καλύψει πλήρως η θα πρέπει να κοιτάξω κάτι σε mdb x99 με cpu i7 5820k????

Όνομα χρήστη

1 Απάντηση

dimitris.spendas

πες λίγο και ποιό πρόγραμμα έχεις με τα VST.. επειδή γενικά αν δεν έχεις πολλά προγράμματα ανοικτά, και 400 vst να εχεις μεσα σε αυτό, πολύ δύσκολα να σε καλύψουν οι Χ99.. δεν χρειάζεται πυρήνες, πολλά IPC και ταχύτητα σε Ghz χρειάζεται, και πιστεύω ο 7700k θα σε καλύψει σε όλα. ακόμη και κάποιο βαρύ multitasking, αν και έχει τις ίδιες IPC με την 6η γενιά και περισσότερες απο την 5η, επομένως αν θες να τα σκάσεις τα λεφτά και να έχεις τα ίδια πανω κάτω με εναν 5820κ, απλά χάνεις τα 40 PCI-E lanes και τα κάνεις 28.. Και οι 2 πλατφόρμες είναι καλές για μουσική, αλλα αν βάλεις πάνω κάρτα ήχου, και 2 κάρτες γραφικών αργότερα κτλπ κτλπ, καλύτερα να περιμένεις λίγο ακόμη για Χ99 πλατφόρμα .. καθε χρόνο αλλάζουν κάποια στάνταρ... Ο 7700k αποδίδει καλύτερα σε όλα απο τον 5820Κ και καίει λιγότερα βατ, και απλά χάνεις τα παραπάνω lanes (τα οποία οι κάρτες ήχου δεν τα τερματίζουν οποτε μόνο σε σενάριο με 2 καρτες γραφικών και μια ήχου συμφέρει η Χ99 πλατφόρμα)

2 Σχόλια

papitsakos

Ableton live 9, cubase pro 9, pro tools 12.. αυτά τα 3 δεν τα τρέχω μαζί όμως ξεχωριστά τα τρέχω μία το ένα μία το άλλο δουλεύω με εξωτερική κάρτα ήχου..Και θέλω να συνδέσω ένα pci cart fireware 800 kκαι άλλο ένα pci cart thunderbolt 3 και μπορεί στο μέλλον μία κάρτα γραφικών...Δεν παίζω game πιστεύω πως δεν θα μου χρειαστεί καθόλου κάρτα γραφικών ούτε με βίντεο ασχολούμαι.. Καθαρά για να γράφω την μουσική μου θέλω..

dimitris.spendas

7700k τότε σε υπερκαλύπτει... και σε έναν χρόνο θα βγεί και σειρα ι7-8ΧΧΧ η οποία η ΙΝΤΕΛ ορκίζετε οτι θα είναι 15% γρηγορότερη απο την 7η γενιά(ενα οβερκλοκ υπόθεση με την 7η γενιά δηλαδή).. αλλα καθε χρόνο τα ίδια επομένως και 6700Κ αν χτίζεις πλατφόρμα και θες ποιό οικονομικό συνολάκι...

για μένα με 7700Κ και Ζ270 + Trident RGB θα έφτιαχνα ενα ολόκληρο συνολάκι με RGB και δεν θα με ένοιαζε αν κόστιζε 200 ευρώ παραπάνω για τα φώτα γιατί θα τα έκανα φωτορυθμικά για DJλίκι χαχα.
Αλλά και πάλι είσαι καλυμμένος με αυτά τα προγράμματα.. ειναι σχετικά "ελαφριά" για επεξεργαστές 5ης γενιάς και πάνω... ακόμη και εναν 2ης γενιάς 2600Κ να οβερλοκάρεις σε καλύπτει για το κενό που δημιουργείτε με την πάροδο του χρόνου και τα ποιό απαιτητηκά προγράμματα.. σκέψου απο τα 4,2 στα 5 ghz τι κέρδος έχεις χωρίς επιπλέον χρήματα στα επόμενα χρόνια , αν ανεβούν οι απαιτήσεις σε επεξεργαστική ισχύ... για μένα τα εξτρα 300-400 ευρώ ,χωρίς φωτάκια , και εναν 5ης γενιάς επεξεργαστή χ99 δεν αξίζουν , θα γινόταν κάλλιστα μια καρτάρα γραφικών να έχεις ή έστω μια κονσόλα, ενα σετ μικρόφωνο και γενικά κάτι απο το σπιτικό σου STUDIO .. ακόμη και ακουστικά ή φαγητό για 1 μήνα!

Όνομα χρήστη