Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
Όνομα χρήστη

2 Απαντήσεις

2 Σχόλια

Νικόλας Τ.

Γιατι το γραφεις με τοση σιγουρια; Εχω βρει αρκετους στο google που αναφερουν οτι τα εγκατεστησαν με επιτυχια χωρις μπλε οθονες και συναφη. Οπως και να εχει μαλλον θα δωσω 2η ευκαιρια στα 10 αρκει να μην μου σπασουν παλι τα νευρα και ξανα-ματα-γυρισω στα 7.
6 μηνες ειχα τα 10 και για λογο που δεν ανακαλυψα ποτε, εκαναν minimize to desktop ολα τα fullscreen παιχνιδια που επαιζα ανα 10-15 λεπτα.

ogr

Φυσικά και δουλεύει στα 7, απλά είναι διαδικασία συνήθως για Drivers κλπ. Το πρόβλημα είναι άλλο.

Οι επεξεργαστές για απλούς χρήστες (ι7, Ryzen, κλπ) είναι πουσαρισμένοι από το εργοστάσιο πάρα

πολύ ήδη. Η παρούσα τεχνολογία τους είναι ακόμα τα 14nm, και δεν είναι για 5Ghz ή οτιδήποτε τέτοιο.

Αυτοί που κάνουν Overclocking νομίζουν ότι είναι σταθεροί αλλά δεν είναι, εκτός και αν πάρουν

ανάλογα (ακριβά) μέτρα. Ακόμα και οι εργοστασιακές επιλογές για overclocking (πχ υπερβολικά

μεγαλύτερη ταχύτητα σε 1 thread, επιλογές στο BIOS και σε προγράμματα της εταιρίας) οδηγούν σε

αστάθεια σε πολλά σενάρια, και η κατανάλωση ισχύος ανεβαίνει παράλογα πολύ αν το χρησιμοποιείς

όντως πολύ. Αν κάνεις πχ rendering συνέχεια ή παίζεις παιχνίδια όλη μέρα ή το βάλεις server, σου

βάζει 200 ευρώ κόστος επιπλέον σε ρεύμα στην 5ετία για μικρή βελτίωση στην ταχύτητα. Βγαίνει πχ το

μικρό πουσαρισμένο Ryzen μοντέλο πιο ακριβό τελικά από το μεγάλο της ίδιας σειράς απουσάριστο.

Αν δεις τα Xeon πχ, με το ίδιο Core έχουν συντηρητικό clock, χαμηλή κατανάλωση και απόλυτη

σταθερότητα σε οποιοδήποτε σενάριο χρήσης. Δεν είναι ανόητοι οι επαγγελματίες που τα αγοράζουν.

Ο απλός χρήστης αντιμετωπίζεται σαν κάγκουρας. Του σερβίρουν πουσαρισμένους επεξεργαστές για

να λέει ότι έχει μεγαλύτερη υποδύναμη, λιγότερο αξιόπιστους επεξεργαστές, γυάλινα παράθυρα, και

lightshow με άφθονα φώτα LED για να ευχαριστιέται καγκουριά. Μέχρι στις μνήμες και στα

πληκτρολόγια έχουν βάλει.

Το φτιαγμένο αυτοκίνητο δε θα είναι ποτέ το ίδιο αξιόπιστο με το εργοστασιακό, και αυτό που είναι πολύ φτιαγμένο από το εργοστάσιο, πχ για αγώνες, μπορεί να σε αφήσει μετά από λίγους γύρους στην πίστα.

Στους Intel πχ εγώ βάζω Multi-Core Enhancement off και εννοείται ότι δεν κάνω overclocking. Αν

ήθελα μεγαλύτερες επιδόσεις θα έπαιρνα κάτι μεγαλύτερο αντί να τα δώσω στη ΔΕΗ πουσάροντας το

μικρότερο μοντέλο για να πάρω λιγο μικρότερο χρόνο σε μια δουλειά.

Ρίξε μια ματιά εδώ:

https://www.gamersnexus.net/guides/3077-explaining-coffee-lake-turbo-8700k-8600k

https://www.reddit.com/r/overclocking/comments/2vjgnd/will_overclocking_raise_electricity_bill/

Όνομα χρήστη
Ora gia agora

Δεν λειτουργεί σωστά με τα Windows 7 ή τα 8.1. Βγάζει συνεχώς μπλε οθόνες

Όνομα χρήστη