Αυτό ή το xz1?
Βασικά το XA2 το προτιμώ επειδή είναι λίγο πιο μικρό και έχει καλύτερη μπαταρία.
Το ΧΖ1 έχει καλύτερα όλα τα υπόλοιπα
Вижте подробно условията за ползване за Въпросите за продукта
Αυτό ή το xz1?
Βασικά το XA2 το προτιμώ επειδή είναι λίγο πιο μικρό και έχει καλύτερη μπαταρία.
Το ΧΖ1 έχει καλύτερα όλα τα υπόλοιπα
1 Отговор
Είμαι κάτοχος του Xa2 από τον Μάιο και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Ξέρω όμως καλά και το xz1 που το έχει φίλος. Το XA2 υπερτερεί του XZ1 στο Ραδιόφωνο και την πολύ καλή κάμερα με ταχύτατη εστίαση κυρίως. Το XZ1 βγάζει επίσης πολύ καλές φωτογραφίες αλλά σε συνθήκες σχετικά χαμηλού φωτισμού τα χρώματα είναι λίγο περισσότερο κορεσμένα και εμφανίζονται κόκκοι, πράγμα που δνε συμβαίνει στο XA2. Επίσης το XA2 είναι dual sim και με μπροστινή wide-angle κάμερα. Στα μειονεκτήματα του ΧΑ2 είναι το μεγάλο βάρος του, σε σχέση πάντα με το ΧΖ1, και ο μικρότερος αποθηκευτικός χώρος του (32gb έναντι 64gb), πρόβλημα που λύνεται όμως με κάποια SD. Στο θέμα της μπαταρίας το XA2 κρατάει μια μέρα με σκληρή χρήση. Πιο συγκεκριμένα, έχει γύρω στο 10% με 5,5-6 ώρες ενεργοποιημένη οθόνη και WiFi συνέχεια ανοιχτά. Το. ΧΖ1 νομίζω αντέχει λίγο παραπάνω. Βέβαια, σε αυτό μπορεί να βοηθάει και η αναβάθμιση σε Android 9 που έχει ήδη πάρει, ενώ το XA2 θα την πάρει την άνοιξη. Σε θέματα multitasking κτλ κανένα από τα δύο δεν αντιμετωπίζει κανένα θέμα και χωρίς επανεκκίνηση για εβδομάδες. Ελπίζω να βοήθησα. Αν θέλετε κάποιον τομέα που σας ενδιαφέρει περισσότερο για να σας δώσω λίγες λεπτομέρειες, πείτε μου.
4 Коментара
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
Βασικά ήθελα πιο μικρό επειδή έχω το X compact φαντάσου, οπότε το ΧΑ2 βολεύει (κι ας είναι λίγο πιο βαρύ και παχύ).
Επίσης, δεν ήξερα ότι έχει καλύτερη κάμερα κ μπήκα σε σκέψεις...
Από την άλλη, το ΧΖ1 έχει παραπάνω Ram και αποθηκευτικό χώρο που όντως φτιάχνεται με μια sd, είναι και αδιάβροχο.
Μπαταρία νόμιζα ότι το ΧΑ2 κρατάει παραπάνω. Τιμή ίδια πλέον... Δύσκολη απόφαση!
Σε αυτή την τιμή είναι πραγματικά δύσκολη απόφαση. Πρόκειται για 2 πολύ τίμια κινητά. Όμως το XZ1 ήταν ναυαρχίδα, που σημαίνει ότι έχει και θα έχει περισσότερες λειτουργίες (πχ ρύθμιση για πληκτρολόγηση με γάντια, ρύθμιση αισθητήρα εγγύτητας για χρήση με θήκη τύπου book και άλλες) και ότι θα παίρνει πιο γρήγορα αναβαθμίσεις (πχ έχει ήδη πάρει το Android 9 και πολύ πιθανόν να πάρει και το 10). Αντίθετα, το XA2 ανήκει στην μεσαία κατηγορία και παρόλο που συναγωνίζεται άξια το άλλο έχει λιγότερες λειτουργίες, θα πάρει πιο αργά το Android 9 ενώ το 10 πολύ πιθανόν και να μην το πάρει ποτέ.
Όσον αφορά το μέγεθος είναι σχεδόν ίδια, τα έχω βάλει το ένα πάνω στο άλλο. Απλά το XZ1 έχει ελάχιστα μεγαλύτερο μήκος λόγω και των μεγαλύτερων bezzels (περιθωρίων) του αλλά δεν είναι borderless. Από αισθητικής άποψης προσωπικά κλείνω προς το ΧΑ2.
Ξέχασα να επισημάνω ότι στο manual της κάμερας, στο XA2 έχει κανείς την δυνατότητα να αλλάξει το iso αλλά όχι την ταχύτητα κλείστρου και αντίστροφα. Δηλαδή αν ρυθμίσεις το ένα, δεν μπορείς να ρυθμίσεις το άλλο.
Στο XZ1 γίνεται να ρυθμίσεις και τα δύο ταυτόχρονα. Όμως δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στο νεότερο λογισμικό ή είναι εργοστασιακό.
Θα κάνω μια πολύ μικρή αναφορά και στο ηχείο. Του XA2 είναι πάρα πολύ καλό και πάρα πολύ δυνατό. Το XZ1 έχει δύο ηχεία, δηλαδή στερεοφωνικός ήχος, πολύ καλής ποιότητας και αυτός αλλά ελάχιστα πιο χαμηλός από του XA2.
Και κάτι για την οθόνη... Και οι δύο είναι πολύ αξιόλογες οθόνες αλλά για μένα του XA2 αποδίδει πιο ρεαλιστικά τα χρώματα (κυρίως το άσπρο). Το XZ1 σε χαμηλή φωτεινότητα έχει ένα λίγο περίεργο άσπρο και πιο θαμπό. Για το μαύρο συμβαίνει το αντίστροφο, δηλαδή το ΧΖ1 εχει πιο βαθύ. Αυτά είναι όμως πολύ μικρές λεπτομέρειες.
Ελπίζω να μην σας κούρασα. Στην διάθεσή σας για ό, τι άλλο θέλετε να ρωτήσετε.
Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα! Μπορει να ειχαν πανω κατω την ιδια τιμη αλλα το xz1 δε μπορεις να το συγκρινεις με το xa2!
Στο xz1 εχουμε sd 835 ενω στο αλλο sd 630, οι διαφορές αυτών των 2 chipset ειναι μεγάλες!
Η εμπειρία χρήσης του xz1 σε θεμα ταχυτητας και γενικα η αποκριση του στη καθημερινότητα ειναι ενα σκαλοπατι πανω απο το xa2!
To xz1 εχει προσθηκες οπως slow motion video 960fps, αδιαβροχοποίηση, οθόνη hdr, stereo ηχεια, που δεν υπαρχουν στο xa2, τα οποία σε συνδυασμο με την μεγαλύτερη rom και το πολυ πιο δυνατο chipset το καθιστουν πολυ πιο ανωτερο τηλέφωνο!
Λες για καμερα? Δεν υπαρχουν μεγαλες διαφορες οντως! Για Βιντεοκάμερα γιατι δε λες? Γιατι δε λες οτι το βιντεο που βγαζει το xz1 ειναι πολύ καλυτερο λόγο της δυνατότητας για 60fps σε αναλυση fhd? Το οτι υπερτερεί στην μπαταριά το xa2 και οτι εχει ραδόφωνο δεν ειναι σοβαροι λόγοι για να το επιλεξει καποιος οταν θα υστερει σε όλα τα υπόλοιπα!
Τι να το κανω να εχω καλυτερη μπαταρια οταν θα κάνω τις εργασιες ποιο αργα?
Με το xz1 θα κανω 2 πραγματα σε 1 λεπτο, ενω με το xa2 θα εχω κανει μόνο το 1! Αρα θα χρειαστω παραπάνω χρονο! αρα θα φαω κ παραπανω μπαταρία!