Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
sad_sadd

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω. Είναι καλύτερα να βάλω την X370 ή αυτή εδώ την μητρική σε έναν ryzen5 3600?
Έχει ξεφύγει αρκετά η τιμή στο build και τα 50€ παίζουν ρόλο! Και έστω οτι επιλέγω την Χ470 γνωρίζει κανείς αν χρειάζεται bios update για να δεχτεί τον επεξεργαστή;

Όνομα χρήστη

1 Απάντηση

+=|RRT|=+

Ryzen 5 3600 υποστηρίζει από BIOS 4804 και πάνω. Μπορείς να ζητήσεις από το κατάστημα (που θα την αγοράσεις) να σου κάνουν BIOS Update πριν την στείλουν (αν δεν έχεις πιο παλιό επεξεργαστή). Εμένα πάντως στο FoxStore με ρώτησαν όταν τους πήρα τηλ, αν και για τον 2700Χ ήταν ΟΚ.

Για την διαφορά Χ370 / Χ470:
- με τους 3000 η Χ470 παίρνει πιο γρήγορες μνήμες (3600 vs 3200)
- κανονικό support για NVidia SLI με Χ470(X370 μόνο η 1η σειρά επεξεργαστές έχει SLI)
- δεν ξέρω πόσο καλά/εύκολα δουλεύουν οι μνήμες στα 3200 με Χ370. Με την PRIME X470-PRO ήταν piece of cake.
Γενικά Χ370/Χ470 δεν έχουν και τόσο μεγάλες διαφορές. Χ470 έχει καλύτερα VRM όμως με τον 5 3600Χ δεν νομίζω να παίζει ρόλο.

Η αλήθεια είναι, ότι με 3000 επεξεργαστές εγώ θα έπαιρνα Χ570. Αυτός είμαι εγώ όμως, γιατί εγώ φτιάχνω ένα κάλο μηχάνημα και μετά το κρατάω για αρκετά χρόνια με VGA upgrade / RAM upgrade μετά από 2-3 χρόνια κλπ. Δηλαδή κάτι, που να μην χρειάζεται να αγοράζω ξανά πολλά κομμάτια για να δω διαφορά. Αν εσύ αλλάζεις πιο συχνά, τότε δεν παίζει τόσο ρόλο. Αλλιώς Χ570 παίζει ρόλο επειδή έχει καλύτερα VRM και από Χ470, πιο γρήγορες μνήμες υποστηρίζει, πιο γρήγορους δίσκους , PCI-E 4.0 για την κάρτα γραφικών (δηλαδή future proof) είναι νομίζω τα πιο σημαντικά points.
Ετοιμαζω build με Ryzen 9 3950X - 32GB DDR4 3600 - Sapphire RX 5700XT Nitro+ σε ASUS TUF GAMING X570-PLUS (WI-FI) και εκεί η διαφορά στην μητρική σίγουρα δεν έπαιζε ρόλο οικονομικά, παίζει όμως τεχνολογικά. Σε σένα θα πρέπει να το αποφασίσεις εσύ, γιατί ξέρω πως ξεφεύγει η τιμή όταν λέμε "εδώ δεν πειράζει 50 Ευρώ παραπάνω, εκεί δεν πειράζει" ... και έχουμε βγει από το budget :).

1 Σχόλιο

sad_sadd

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Θα πάω λοιπόν στην Χ470!
Το build θα είναι Ryzen 5 3600 - Asus Prime X470 Pro - HyperX Fury RGB16GB DDR4-3200MHz - MSI GeForce 1660 Ti 6GB Gaming X

Όνομα χρήστη