За какво да внимавате

• Пиша въпросите си относно продукта.
  • Избягвам въпроси за наличността, цената и хода на моята поръчка.
  • Защитавам личната си информация и не я публикувам.
  • Не използвам неприлични или обидни изрази.

Вижте подробно условията за ползване за Въпросите за продукта

Всички въпроси
dimitriszournatzidis

Παιδια αν μπορει καποιος να βοηθησει. Γενικα ειμαι λιγο ασχετος, καταφερα ομως μονος μου να συνδεσω το ενα 200αρι fan μεσω του τηλεχειρηστηριου που δινει η εταιρια στο πισω μερος του κουτιου μου (εκει στην υποδοχη της SSD κοντα). Ομως για καποιον περιεργο λογο, αναβει μονο το ενα 200αρι fan και οχι το κατω. Δεν ξερω τι φταιει. Δοκιμασα αρκετα,αλλα δεν ξερω πως να το κανω να λειτουργησουν και τα δυο ταυτοχρονα. Αν μπορει καποιος να βοηθησει. Υπαρχει περιπτωση να ειναι χαλασμενο το RGB του κατω fan?

Потребителско име

2 Отговора

Ioannis_Vintzi

Ο κάτω ανεμιστήρας είναι συνδεδεμένος μαζί με τον πάνω στο σπλίτερ; Επίσης, έχεις συνδέσει κανονικά sata power cable και το σπλιτερ με τα rgb καλώδια; Αν ναι, δοκίμασε να βάλεις τον κάτω μόνο του (χωρίς σπλίτερ) κατευθείαν στο κοντρόλερ. Αν λειτουργήσει σημαίνει ότι μάλλον έχει να κάνει με το σπλιτερ. Αν όχι, δοκίμασε να τον συνδέσεις στην μητρική (εφόσον έχει θύρα rgb 12V.). Αν δεν τα καταφέρεις θα σου συνιστούσα να επικοινωνήσεις με την Coolermaster.

Потребителско име
XristosV94

Τα fans έχουν 2 καλώδια (1 για ρεύμα το οποίο συνδέεται στο τροφοδοτικό και 1 για τα χρωματικά εφέ το οποίο συνδέεται στο controller που ανάφερες και εσύ). Εσύ λογικά πρέπει να τσεκάρεις εαν ο ανεμιστήρας που δεν σου δουλευέι εαν είναι συνδεμένος στο ρεύμα.

8 Коментара

dimitriszournatzidis

Ο ανεμιστήρας δουλεύει κανονικά φίλε μου! Το RGB του για κάποιο λόγο δεν ανοίγει και μου ανοίγει μόνο ο πάνω.

XristosV94

Ρίξε μια ματιά στο καλώδιο που συνδέεται από αυτόν τον ανεμιστήρα και πάει στο controller. Εκεί στην άκρη από το βίσμα του καλωδίου θα δείς ότι έχει ένα τριγωνάκι πάνω στο πλαστικό το οποίο πρέπει να δείχνει στην ίδια μεριά με το τριγωνάκι πάνω στο controller. Εγώ την 1η φορά το είχα βάλει ανάποδα και δεν άναβαν τα fans και μετά έβγαλα το καλώδιο το γύρισα 180 μοίρες και μπούμ light.

dimitriszournatzidis

μισο λιγο φιλε μου γιατι μπερδευτηκα λιγακι... Οταν ανοιξα το κουτι απο πισω (το ειχα παει στον τεχνικο να τον στησει γιατι ειμαι λιγακι ασχετος), ο ανθρωπος εκει δεν μου προσθεσε ο ιδιος τα RGB στα fans. Ανοιξα που λες το κουτι απο πισω, και εβλεπα οτι τα ανεμιστηρακια εχουν 4 καλωδια. Δυο για το καθε fan. Πηρα το καλωδιο απο την μια δυαδα (του πανω fan) και την συνδεσα με την μια απο τις 4 υποδοχες που ηταν ελευθερη.Τα άλλα 3 καλωδια ηταν συνδεδεμενα με καποια αλλα καλωδια. το τριτο ηταν κενο, και το συνδεσα μαζι με το τηλεκοντρολ που δινει η εταιρια μεσα στο κουτι. Ομως για καποιον λογο ανοιξε μονο το ενα fan (παντα μιλωντας για το RGB. Και τα δυο fans λειτουργουν αψογα) και οχι και τα δυο οπως ηλπιζα. Προσπαθησα να βρω καποιο τροπο (να βρω κανενα καλωδιο) που να συνδεσει και τα δυο fans στο RGB ταυτοχρονα, αλλα δεν βρηκα κατι. Μηπως υπαρχει κατι που εκανα λαθος; Ευχαριστω.

XristosV94

Λοιπόν φίλε μου πάμε από την αρχή. Στην πίσω μεριά του κουτιού θα δείς το controller. Πάνω σε εκείνο πρέπει να είναι συνδεμένο ένα καλώδιο splitter που σου βγάζει 3 εξόδους για να συνδέσεις 3 RGB ανεμιστήρες, όπως στην φωτο παρακάτω:
https://images10.newegg.com/BizIntell/item/11/119/11-119-341/a5_031418.png

Το κουτί περιέχει 2 RGB ανεμιστήρες άρα η 1 έξοδος θα είναι κενή. Θέλω να κοιτάξεις τις άλλες 2 εξόδους εαν είναι σωστά συνδεμένες με τους ανεμιστήρες. Υπόψιν ότι μόνο με έναν τρόπο είναι σωστά συνδεμένα.

dimitriszournatzidis

Δεν βρίσκω κάποιο splitter... στην ουσία έχω βρει και τα δυο καλώδια τα οποία συνδέοντας με το controller είτε το ένα είτε το άλλο, ανοίγω ή το ένα ή το άλλο RGB. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μπορώ μα τα ανάψω ταυτόχρονα.. :(

XristosV94

Κατάλαβα,
θα σου πρότεινα να γράψεις το πρόβλημα σου μαζί με φωτο πίσω από το κουτί στο PC BUILDING GR στο Facebook. Ισως σε βοηθήσουν εκεί τα παιδιά.

dimitriszournatzidis

Μήπως γνωρίζεις αν μπορώ να αγοράσω από κάπου το συγκεκριμένο splitter για να μην το κουράζω πολύ το θέμα ;

Потребителско име