Καλησπέρα σε όλους.
1) Το χρησιμοποιεί κανείς με 50m - 100m καλώδιο ethernet συνδεδεμενο με το router του παρόχου να μου πει εντυπώσεις ? Θα το εγκαταστήσω εντός λίγων ημερών στο εισόγει και θα τραβήξω ethernet εξωτερικα του κτιριου απο τον 2ο όροφο. Απλά με αγχώνει τι επιδόσεις θα έχω σε Messenger/Viber κλήσεις και gaming, τίποτα άλλο.
2) Γνωρίζει κανείς αν ένα συμβατικό cat5e/cat6 κάνει για τη συγκεκριμένη δουλειά ή αν θα χρειαστώ εξωτερικού χώρου με μεγαλύτερη επένδυση ? Δεν εχουμε ποντικια κτλ ευτηχώς για να το φάνε αλλά θα το βλέπει ο ήλιος, τουλάχιστον τα 10-12 μέτρα απο τα 50 που θα εγκαταστήσω!
4 Коментара
Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και τις αναλυτικές οδηγίες!
Το αγόρασα το router! Πήρα και το πιο φθηνό καλώδιο που βρηκα - ωστόσο γνωστής εταιρίας, https://cablexpert.com/default.aspx - CAT5e στα 12 ευρώ τα 50m και το τοποθέτισα δοκιμαστικά. έχω απώλειες κάτω απο 1% οπώτε δούλεψε περίφημα έως εδώ.
Τώρα είμαι ανάμεσα σε πλαστικό κανάλι (2 ευρώ/2 μέτρα) που το έχω βρει δίπλα στο σπίτι μου αλλά κάποιος μου είχε προτείνει και ηλεκτρολογικό σπιράλ βαρέως τύπου που πάει διπλάσια τιμή ανά μέτρο αλλά αντέχει 10+ χρόνια ήλιο, βροχές, υγρασία κτλ. Συνολικά απο τα 50 μέτρα, μόνο τα 6-7 μέτρα έρχονται σε επαφή με τον ήλιο οπώτε σε αυτά τα 7 μέτρα είμαι σε δίλλημα με τι να τα καλύψω. Δεν ξέρω αν έχει κάποια εμπιρεία σε εξωτερικό χώρο με κάποιο απο τα δύο να προτείνεις.
Η υπόλοιπη απόσταση προφανώς με το κανάλι θα είναι μια χαρά μιας και είναι εσωτερικός χώρος. Τέλος, αυτό που αναφέρεις για μεταλικ΄λα κλιπ που τα βρίσκω να αγοράσω ?
Δεν ξέρω αν τελείωσες το Project σου τώρα έτυχε να δω την απάντηση σου.. Κ εγώ έχω βάλει επένδυση τύπου ΧΕΛΙΦΛΕΞ Φ16 για να οδεύσω ένα καλώδιο 40 μέτρων και είναι σίγουρα εξαιρετικά ανθεκτικό στα καιρικά. Απλά θα ταλαιπωρηθείς αρκετά στο να βάλεις μέσα του το καλώδιό σου λόγω συστροφών! Όσο για τα μεταλλικά rj45 είναι εύκολο να βρεις. Ενδεικτικά σου στέλνω ένα link. https://www.skroutz.gr/s/27070799/RJ45-UTP-PLUG-CAT6e-STP-8p8cs-METALLIC-SHIELD-YH8-8606-%CE%A4%CE%95%CE%A1%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%9F-%CE%A6%CE%99%CE%A3-%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%A4%CE%A5%CE%9F%CE%A5-%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9B%CE%9B%CE%99%CE%9A%CE%9F.html
Το κανάλι καλό είναι και πιο όμορφο αλλά δεν αντέχει στο χρόνο. Το ίδιο και το Χέλιφλεξ. Μετά από κάποιο διάστημα αρχίζει να θρυμματίζεται.
Κοίταξε, πήρα 30 μετρα στα 50 ευρω περίπου. Το πιο ποιτικό-παχύ που είχε. Σε 5 καλοκαιρια θα εχω γλητωσει τοσα πολλα λεφτα απο συμβολαιο στον ΟΤΕ που δεν με νοιαζει να δωσω αλλα 50 ευρω και 3 ωρες δουλειας να κατσω να το αλλαξω. Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου παντως!!!
Άξιος!