Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
stelios.tagaras

Καλησπέρα παιδία! Εδώ και ένα μήνα πέριπου έχω την έκδοση android 9 emui 9.0.1,158 στην συσκευή μου(έκδοση 128gb) και παρατήρησα κάποια πράγματα που με απογοήτευσαν. Αρχικά δυστηχώς αντί για βελτίωση των επιδόσεων και γρηγορότερη εκκίνηση στις εφαρμογές που είχα διαβάσει συνειδητοποίησα το αντίθετο. Συγκεκριμένα η εφαρμογή της κάμερας έχει την μεγαλύτερη καθυστέρηση και από εκεί κατάλαβα τι παίζει καθώς και όταν την ανοίγω έχει μία καθυστέρηση 2-3 δευτερολέπτων κάτι που δεν γινόταν με την προηγούμενη έκδοση. Μετά από αυτήν την διαπίστωση δοκίμασα να κάνω ένα geekbench τεστ και τότε σιγουρεύτηκα. Στις 12 Μαρτίου που έκανα το πρώτο τεστ έβγαλα single core 1612 και multi core 5656 με android 8 και ένα μήνα μετά με το android 9 έβγαλα single 1564 και multi 5489. Μπορεί να μην είναι τεράστια η διαφορά στα νούμερα αλλά στην πράξη παρατηρώ μία μικρή επιβράδυνση και αυτό με ξενερώνει. Το δεύτερο και βασικό μου όμως πρόβλημα είναι στην μπαταρία όπου έπεσε δραματικά. Πριν το android 9 έφτανα σχεδόν πάντα τις 8 ώρες soc και κάποιες φορές άγγιζα και τις 9 ώρες και με την ενημέρωση δυσκολεύεται να φτάσει τις 8 και αν το κάνει θα είναι σπάνιο φαινόμενο. Είναι δυνατόν ρε παιδιά να γίνονται αυτά τα πράγματα; Γιατί κάνουμε τις ενημερώσεις άμα έχουμε όλο προβλήματα και επιβρανδύσεις αντί για βελτιώσεις; Δεν λέω καλό όμορφο το android 9 πολύ πιό οργάνωμενες οι ρυθμίσεις (προσωπικά δεν είχα θέμα και με το πως ήταν πριν) αλλά αν είναι να παρουσιάζει μείωση μίας ώρας sot και lag στις εφαρμογές να το βράσω! Το χειρότερο είναι ότι έπεσαν και οι επιδόσεις στο stand by όταν δεν χρησιμοποιείς την συσκευή που παρατήρω και εκεί μεγαλύτερο drain από πριν στην μπαταρία και εκεί που κάποτε με ελάχιστη χρήση το κινητό έβγαζε 3-4 μέρες τώρα πάει στις 2-3..
Συγγνώμη για το μεγάλο νήμα απλά με έχει ξενερώσει πολύ αυτήν η κατάσταση και με αυτά που γίνονται τον τελευταίο καιρό με την Huawei αρχίζω να αμφισβητώ αν θα διορθωθούν αυτά τα θέματα καθώς και δεν θα έχουμε ενημερώσεις από την google παρά μόνο στο emui από την εταιρεία. Έχει παρατηρήσει κάνεις που έκανε την ενημέρωση σε pie παρόμοιες συμπεριφορές και κολλήματα; Και αν ναι προτείνεται downgrade σε android 8;

Όνομα χρήστη

1 Απάντηση

tobiaskanakis

Εκλεισα τις ενημερώσεις οταν μ ηρθε για android 9..οποτε εχω μεινει στην 8.1...Το εχω πλεον σαν δευτερο κινητο γιατι αγόρασα ενα s9+ (εξαιρετικό και πραγματικα εχει διαφορα ακομα κ σε βασικη χρηση (social browsing) που το σνομπαρα)... Οποτε εχω το honor και καθεται ανοιχτο... Εχει φτασει πριν τ φορτισω max 11 μερες ανοιχτο κ αθικτο και ειχε πεσει η μπαταρια στο 72%...οποτε..μακριά από ενημερώσεις σε νεα εκδοση android.. Δεν το ξανακανω (το εκανα και σε xiaomi mi8 που ειχα και επισης ειχε θεματα με τη μπαταρια μετα τ update(μιαμιση σχεδον ωρα λιγοτερο sot) ).. Η μονη περιπτωση που πραγματικα βγηκε σε καλο ειναι στο s9+ που ολα βελτιωθηκαν η παρεμειναν ιδια με τ update σε pie...το κακο ειναι πως για το honor 8x ειχα διαβασει οτι δεν μπορεις να κανεις ευκολα downgrade γιατι μπορει να μπρικαρει.. Παντως ειναι εξαιρετικο κινητό και το συνιστώ ακομα... Απλα μην πατε σε android pιe..αφηστε το στο 8.1

4 Σχόλια

stelios.tagaras

Συμφωνω απολυτα σε αυτο που λες, ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ UPDATE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ γιατι πραγματικα χαλαει την εμπειρια της συσκευης. Παρ'ολα αυτα εξακολουθει να ειναι εξαιρετικο κινητο και βγαζω ακομα σχετικα ευκολα 1 μερα χρησης (πριν εβγαζα 1,5 μερα αλλα τεσπα) οποτε μαλλον θα το κρατησω ετσι γτ downgrade οπως ειπες ειναι ρισκο και χανω και τα αρχεια μου νομιζω. Πιστευεις πως μπορει να λυθει με ενα update της εταιρειας αυτην η κατασταση; Ισως με τις ενερωσεις τις google εκανε κατι ή με το android q ( αν το επαιρνε) αλλα πλέον εχουμε μονο αναβαθμισεις στο emui οποτε ελπιζω να το σωσουν με ενα dark mode ή κατι παρομοιο!
Ευχαριστω για την βοηθεια! :)

tobiaskanakis

Επειδη δεν ειναι amoled οθονη.. Δεν θα δεις καμια διαφορα με dark mode. Στις lcd παιζει ρολο η ενταση του φωτισμου κατα 90% και 10% τα χρωματα... Στις amoled ειναι ολο αυτο με τα μαυρα κλπ...που οντως οπως έχω δει με το s9+ εχει διαφορα(βαλε σε σκοταδι διπλα ενα κινητό με αμολεντ κ ενα με lcd με μαυρο φοντο κ στα δυο... Πραγματικα στο ενα θα βλεπεις.. Γκρι.. Και στο αλλο θα βλεπεις... Τιποτα γιατι ειναι σβηστα τα πιξελ.. Ολα. Μαυρα) . Οποτε ειτε ολα μαυρα ειτε ολα ασπρα... Το βασικό είναι σε τι επιπεδανεχεις τον φωτισμο. Τωρα οσο για τα διαφορα με την google δεν εχω ιδεα αλλα προσωπικη μ γνωμη... Θα λυθουν ολα συντομα... Γιατι και η google χανει πολλααα αμα δν βρεθει μια λυση.

stelios.tagaras

Χμμ..μάλλον έχεις δίκαιο. Ήξερα για τις amoled ότι βοηθάει το dark mode αλλά κάπου είχα δει ότι βοηθάει και στις lcd διοτί το έχει φέρει και η Xiaomi σε πολλές συσκευές τις χωρίς να είναι oled! Εγώ παρατηρώ εξαιρετικά χρώματα με την οθόνη του honor 8x, το μαύρο γκριζάρει σε σημεία αλλά πιστευώ πως το 8x έχει απ΄τις καλύτερες lcd οθόνες (τουλάχιστον στην κατηγορία του) με μοναδικό μείον ότι θα ήθελα να είναι λίγο πιό φωτεινή στο max για συνθήκες ήλιου αλλά παλεύεται μιά χαρά και εκεί! Τώρα για αυτό που λες για την Google και εγώ πιστευώ πως θα λυθεί η κατάσταση γιατί δεν συμφέρει κανέναν πόσο μάλλον όλες τις αμερικανικές εταιρείες που συνεργάζονται με την Huawei οπότε δεν ανησυχώ για την ώρα!

tobiaskanakis

Πιο πολυ για αισθητικούς λογους ειναι στις lcd το dark mode παρα για οικονομια μπαταριας.. Αν δεις μετρησεις και τεστ κλπ η διαφορα στις lcd ειναι της ταξης του 1-2% ανα ωρα χρήσης αναλογα το χρωμα που εχεις(πχ ασπρο και μπλε καινε παραπανω) ... Ενω σε αμολεντ ειναι πολλη μεγαλυτερη... Στις lcd ειναι καθαρα θεμα φωτισμου.. Ποσο εντονα τον εχεις ρυθμισει.. Σαν συγκριση που ειπα γκριζαρει εννοούσα εαν τ κοιταξεις υπο γωνια... Το honor βλεπεις γκρι ενω τ samsung... Δν τ βλεπεις.. Ειναι καταμαυρο... Αν κοιταξεις ευθεια με το ματι η διαφορα ειναι απειροελαχιστη.. Απλα φαινεται η διαφορα απ την μια οθονη στην αλλη. Κατα τα αλλα σε lcd οθονες οντως ειναι πολυ καλο το 8X

Όνομα χρήστη