Καλημερα παιδιά. Αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει γιατί είναι το πρώτο μου pc που φτιάχνω μόνος κι όσο να πεις, μια αμφιβολία για τις επιλογές μου, την έχω. Το σύστημα που επέλεξα να φτιάξω είναι το εξής :
1. RX 5700 XT 8gb pulse
2. AMD Ryzen 5 3600X Box
3. Arctic Freezer 34 Esports Duo white
4. G.Skill RipjawsV 16gb DDR4-3200MHz
5. MSI B450 Tomahawk Max
6. Be Quiet System Power 9 700W
7. Be Quiet Pure Base 500DX white
Θα ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμη μια γνώμη από κάποιον που ξέρει 5 πράγματα παραπάνω. Κυρίως για την κάρτα γραφικών έχω τις μεγαλύτερες αμφιβολίες επειδή βλέπω ότι κάποιοι διαμαρτυρονται. Επίσης μετά από εγκατάσταση των Windows αν δεν σας κάνει κόπο να μου πείτε αναλυτικά τι βήματα να ακολουθήσω ώστε να μην έχω προβλήματα με drivers κτλ θα ήταν αρκετά βοηθητικό. Ευχαριστώ
6 Comments
Ευχαριστώ για την απάντηση. Κάπου εδώ μεσα είχα διαβάσει ότι είναι καλύτερα να σταματήσεις το update των Windows, και να περάσεις τους drivers χειροκίνητα και μετά να τα βάλεις να κάνουν update. Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσον ισχύει. Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου και για το τροφοδοτικό και για τις ram. Για την κάρτα γραφικών αμφιταλαντεύομαι άσχημα. Η αλήθεια είναι πως την θέλω πολύ, αλλά και εδώ αρκετά σχόλια, και σε διάφορα βίντεο στο YouTube που είδα, αρκετοί εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια λέγοντας πως είναι η χειρότερη gpu που έχει βγει. Βέβαια εγώ δεν εχω καμιά πείρα πάνω σε αυτά και για αυτό τρομάζω όταν διαβάζω τέτοιες απόψεις...
Το 90% των χρηστών που λένε οτι εχουν πρόβλημα, δεν ξέρουν τι φταίει στο σύστημα τους και τα ρίχνουν στην κάρτα. Εγω την εχω ενα χρονο και δεν ειχα ποτε ουτε ενα προβλημα
Να ρωτήσω κάτι άλλο αν γνωρίζεις σχετικά με τις τιμές και τα καταστήματα (για τηλεφωνικές παραγγελίες)? Αν τους ζητήσεις να σου κάνουν κάποια μικρή έκπτωση, όταν είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις πάνω από 500€ στο κατάστημά τους, είναι θετικοί ή τόσο κάνει κι αν σ' αρέσει;
Ειναι πολυ σκοτωμένες οι τιμές ηδη στα σκρουτζομαγαζα. Δεν θα σου κανουν κατι
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την αμεσότητα των απαντήσεων. Μια τελευταία ερώτηση αν ξέρεις και κλείνουμε η RX 5700 XT είτε είναι της MSI είτε της Sapphire είτε είναι Pulse είτε Nitro κτλ έχουν την ίδια απόδοση; Γιατί βλέπω υπάρχει μια διακύμανση στην τιμή. Κι αν ναι, αυτή η διακύμανση που ακριβώς οφείλεται;
Ολες οι 5700 xt έχουν ακριβώς την ίδια απόδοση. Αυτο που αλλάζει βασικά είναι το design στις διάφορες εταιρίες, με εξαίρεση τα πρώτα μοντέλα που βγάλανε οι εταιρείες σαν δοκιμαστικά και το πρώτο μοντέλο της asus που ήταν κακη η μελέτη της επαγωγής θερμοτητας. Απο κει και πέρα ο,τι και να πάρεις είναι ακριβως το ιδιο πράγμα, τα λαμπάκια και τα φρου φρου αλλάζουν