What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
kokostur

Ξέρει κάποιος να μου πει για ποιο λόγο ΔΕΝ διαβάζει το bios ΚΑΜΙΑ συσκευή/hd που συνδέω στα sata 5 και 6; Έχει πρόβλημα η μητρική μου; Ή θέλει ξόρκια;

Username

2 Replies

tsiba

Η απαντηση στην ερωτηση σου βρισκετε στην σελιδα 30 στο βιβλιαρακι της μητρικης, εκει με το μεγαλο κοκκινο θαυμαστικο.

|

Spoiler alert: Αν βαλεις δισκο στην Μ.2 θεση σου κοβει τα sata 5 και sata 6.

1 Comment

Username
vagman_tech

Καλησπέρα @kokostur
1. Δοκίμασες διαφορετικά SATA καλώδια ?
2. Δοκίμασες διαφορετικές συσκευές HDD/SSD ? Αν ναι, ποιές ?
3. Οι συσκευές που δεν αναγνωρίζονται, λειτουργούν κανονικά στις θύρες SATA 1-4 ?
Μετά απο τα παραπάνω σίγουρα κοιτάς BIOS version και μήπως ένα Bios update διορθώσει τυχόν προβλήματα. Αν δεν δουλέψει ούτε αυτό τότε rip...δεν ξέρω. Μπορεί όντως να έχουν χαλάσει.
Edit: Με λίγο ψάξιμο βρήκα αυτό εδώ: https://forum-en.msi.com/index.php?threads/b450-tomahawk-does-not-detect-sata-port-5-and-6-after-latest-bios-update.312624/ Στην θέση σου θα δοκίμαζα τα βήματα αν μου ήταν απαραίτητες οι θύρες καθώς το παραμικρό λάθος μπορεί να χαλάσει κάτι πάνω στην μητρική (είτε στο firmware/είτε στο hardware) οπώτε γενικά ακόμη και προσεκτικός να είσαι παίζεις με πιθανότητες και μόνο που ανοίγεις το PC και πειραματίζεσαι πάνω στην μητρική.

1 Comment

kokostur

Είχα δοκιμάσει όλες τις πιθανότητες. Ωστόσο την απάντηση στο ερώτημά μου την έδωσε ο φίλος tsiba. Ευχαριστώ.

Username