Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
jsoultan

Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν κάποιος γνωρίζει καλά τις δυνατότητες της τηλεόρασης αυτής και συγκεκριμένα της Samsung UE43RU7092, εάν κατεβάσουμε από torrents μια ταινία ή ένα ντοκιμαντέρ 4k και το αποθηκεύσουμε σε ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο (1ΤΒ) ή σε ένα στικάκι (64gb) θα μπορέσει να τα παίξει από την θύρα USB και φυσικά σε 4k ανάλυση???
Θέλω να μου πείτε σίγουρα αν έχει αυτήν την δυνατότητα ή αν πρέπει να πάω σε κάποια άλλη επιλογή tv που μπορεί να το κάνει??
Έχω 2 ASUS media players και ένα acryan αλλά δεν παίζουν φυσικά 4k!!!
Θα ήθελα οπωσδήποτε να εκμεταλλευτώ το 4k της.
Έχω υπόψη μου και αυτή την επιλογή Samsung UE43RU7400 αλλά δεν ξέρω ως ακριβότερη που είναι αν θα είναι και καλύτερη?
Περιμένω τις απαντήσεις-προτάσεις σας!
Σας ευχαριστώ!

Όνομα χρήστη

2 Απαντήσεις

John Z

@jsoultan
Επειδή το συγκεκριμένο μοντέλο το είχε αγοράσει ένα μέλος της οικογένειας δεν είχα αρκετό χρόνο για να πειραματιστώ με τις δυνατότητες της. Έτσι τώρα που ασχολήθηκα περισσότερο μπορώ να δώσω μία καλύτερη απάντηση. Αρχικά όπως ανέφερα και πρίν επειδή το συγκεκριμένο μοντέλο έχει θύρες USB 2.0 θα μπορούν μέχρι ένα συγκεκριμένο όγκο δεδομένων (BitRate) να μεταφερθούν σε πραγματικό χρόνο. Τώρα, το ατόφιο (Native) 4Κ απαιτεί πολλά GB. Έτσι μία ατόφια 4Κ Blu Ray ταινία η δοκιμαντέρ με τέλειο ήχο είναι πάνω από 60GB. Αυτά τα 60GB μεταφράζονται σε BitRate. Για να μην γίνω βαρετός και κουραστικός στο θέμα BitRate, το μόνο που πρέπει να ξέρετε είναι ότι όσο μεγαλύτερο BitRate έχει μία ταινία, ήχος, φωτογραφία τόσο καλύτερη ποιότητα έχει. Για να παιχτούν τέλεια χωρίς πρόβλημα αυτά τα αρχεία θα πρέπει ο σκληρός δίσκος (HDD η SSD) ή φλασάκι να έχουν θύρα USB 3.1 (η 3.0 αλλά καλύτερα είναι να έχει θύρα 3.1). Το πρόβλημα όμως είναι με την τηλεόραση, επειδή έχει θύρες 2.0 δεν θα μπορεί να παίξει μία ατόφια 4Κ ταινία, δοκιμαντέρ διότι το BitRate είναι πολύ μεγάλο και δεν προλαβαίνει να το επεξεργαστεί σωστά, συνεπώς θα σου βγάζει Screen Tearing η ακόμα να μην το παίξει.
Ένας τρόπος αντιμετώπισης αυτό του προβλήματος είναι η σύνδεση της τηλεόρασης στο τοπικό δίκτυο (LAN) έτσι ώστε η τηλεόραση να έχει πρόσβαση στα αρχεία του υπολογιστή και να κάνει stream την ταινία απευθείας στην τηλεόραση. Φυσικά αυτό απαιτεί μία καλή σύνδεση στο ίντερνετ (VDSL 50 η 100Mbps). Το πρόβλημα με αυτόν τον τρόπο είναι ότι δεν μπορείς να ενσωματώσεις εξωτερικούς υπότιτλους σε αρχείο TTX. Αλλά επειδή τα Native 4Κ torrent είναι τέλειες κόπιες από τα Blu Ray CD συνήθως έχουν ελληνικούς υπότιτλους. Τουλάχιστον οι μεγάλες ταινίες έχουν. Πάντως σε καμία περίπτωση ούτε μέσω τοπικού δικτύου είτε σκληρού δίσκου δεν χάνει ποιότητα (εκτός άμα δεν έχεις καλή σύνδεση ιντερνετ ή είναι μεγάλου όγκου BitRate για θύρες USB 2.0).
Τώρα για φλασάκι μπορεί να υπάρξει κάποιο πρόβλημα στην αναπαραγωγή διότι ζεσταίνονται και λόγο της θερμότητας θα χάσει ποιότητα η ακόμα να εμφανίσει screen tearing. Αλλά δεν είμαι πολύ σίγουρος για αυτό διότι ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει φλασάκι για αναπαραγωγή ταινίων στην τηλεόραση μόνο σκληρό δίσκο (HDD 500GB θύρας 3.0) και μέσω LAN για τα ατόφια αρχεία 4Κ (60+GB). Προσωπικά προτείνω έναν HDD (Θύρα 3.0 η 3.1) πάνω απο 128GB για αυτήν την δουλειά.
Τέλος, εάν μια Native 4K ταινία είναι πάνω από 28000 Bitrate (Πάνω από 35GB συνήθως) δεν θα την παίζει μέσω σκληρού λόγου τις θύρες 2.0 που έχει η συγκεκριμένη τηλεόραση. Προσοχή με τα torrent's διότι η συγκεκριμένη τηλεόραση δεν υποστηρίζει DTS αρχεία ήχου.
Σε αυτά το βιντέο μπορείτε να δείτε την διαφορά ανάμεσα από ένα αρχείο με μικρό BitRate και ένα αρχείο με μεγαλό BitRate.
1. https://www.youtube.com/watch?v=vLIznXy27Pc&t

1. https://www.youtube.com/watch?v=9e4jhI2B-Sk

2. https://www.youtube.com/watch?v=glsLWKc_qLQ

(To YouTube κάνει αυτόματες ρυθμίσεις και κατεβάζει το BitRate από τα βίντεο συνεπώς καθαρότατο 4Κ δεν θα δείτε στο YouTube)

Όνομα χρήστη
John Z

Για κάποιον λόγο όλες η Samsung τηλεοράσεις έχουν θύρα USB 2.0. Για αυτόν τον λόγο αυτές η θύρες θα μπορούν να μεταφέρουν ένα συγκεκριμένο όγκο δεδομένων. Μία Native 4Κ Blu-Ray Τελεία κοπιά (65+ GB) έχουν BitRate πάνω από 32³ kbit/s και η θύρες USB 2.0 δεν μπορούν να μεταφέρουν πάνω από 32³ kbit/s. Ταινίες 4Κ που είναι μέχρι 35GB μπορεί να τις παίξει διότι είναι κάτω από 32³kbit/s. Μπορείς να διαβάσεις την αναλυτική μου κριτική που εξηγώ με λεπτομέρεια στις κριτικές.

2 Σχόλια

karagunis86

Μηπως μπορεις να προτεινεις ,καποιες καλες ρυθμισεις για σωστα χρωματα για την συγκεκριμενη tv για απλη θεαση netflix και digea???? . Οχι για gaming. Ευχαριστω ????

John Z

Χμ, για τα κανάλια Digea δεν έχεις πολλές επιλογές διότι δεν έχουν καλή ποιότητα. Εκεί χρησιμοποιώ την λειτουργία εικόνας που έχει κάπου στα 4 διαφορετικά φίλτρα (Ταινία, Δυναμικό, Φυσικό και Κανονικό). Προσωπικά για τα digea κανάλια χρησιμοποιώ φυσικό. Η άλλη επιλογή που κοίταξα και μου άρεσε είναι η Δυναμική διότι τα κάνει πιο φωτεινά γιατί τα digea δεν μεταδίδονται σε καλή ποιότητα και η αντίθεση που κάνει με το μαύρο να μην είναι πολύ καλή σε σκοτεινές σκηνές (Αυτές είναι η παρατηρήσεις που έκανα μέσα σε 1-2 ώρες που ασχολήθηκα με τα κανάλια Digea).Για Netflix ενεργοποιείται αυτόματα το HDR που κάνει αυτόματες ρυθμίσεις στα χρώματα. Εκεί χρησιμοποιώ Φυσική λειτουργία οθόνης για φυσικά χρώματα. Τώρα αυτό είναι θέμα προσωπικού γούστου. Τόνος του χρώματος χρησιμοποιώ Ψυχρός διοτί τα αλλά το κάνει να φαίνονται ψεύτικα χρώματα. Επιπλέον σου δίνει την δυνατότητα να πειράξεις τις ρυθμίσεις για το πόσο Φωτεινή είναι η εικόνα η για το πόσο αντίθεση έχει... Προσωπικά δεν τα έχω πειράξει αυτά. Αλλά και πάλι αυτές είναι ρυθμίσεις για το προσωπικό γούστο του καθενός.
Το μόνο που μπορώ να προτείνω είναι η ενεργοποίηση του Motion Plus και Φίλτρο Ταινία για μία ομαλή κίνηση της εικόνας. Ισχύει για όλα αυτό Netflix είτε Digea κανάλια.
Ελπίζω να βοήθησα.

Όνομα χρήστη