Ειναι η συγκεκριμενη καρτα για 1080p high/ultra settings σε 144hz monitor?
See in detail the terms of use for the Product Questions
2 Replies
Κοίτα, την εχω την κάρτα σχεδόν 5 μήνες. Δύσκολα θα πιάσεις σε High/Ultra 144FPS ακόμα και σε 1080p. Εξαρτάτε το παιχνίδι, αλλα στα περισσότερα AAA παιχνίδια θα παίζει κοντά στα 100 και όχι σταθερά. Για να είσαι στα 144+FPS αρκετά σταθερά μόνο μια κάρτα είναι ικανή για αυτό και η τιμή της είναι απαγορευτική (RTX2080Τi).
Βέβαια σε αυτή τη τιμή δεν παίρνεις κάτι καλύτερο απο 5700XT. Επίσης έχουν ανέβει σχεδόν όλα τα ηλεκτρονικά με την κατάσταση του covid19. Πριν 5 μήνες η κάρτα είχε 410~415€...
3 Comments
Ναι αλλα το τελικο συμπερασμα απο ολο αυτο ειναι οτι θα υπαρχει θεμα να εχεις αυτην την καρτα και να εχεις monitor 144hz,η ολα θα ειναι κομπλε? Καποιοι λενε οτι θα προκαλεσει tearing,αλλοι λενε οτι ολα θα ειναι κανονικα δεν θα καταλαβω τιποτα και αλλοι λενε οτι απλα ενεργοποιεις το fsync και εισαι μια χαρα.....και εννοειται πως οχι για την 2080 ti,ειναι παρα πολλα τα λεφτα και ειναι overkill καρτα για 1080p
Ακόμα και με το "απλό" vsync το tearing ελαχιστοποιείται, αν η οθόνη υποστηρίζει fsync ακάμη καλύτερα. Η αλήθεια είναι οτι η οθόνη που έχω τώρα είναι παλία 60Hz και με το vsync παίζει μια χαρά. 'Εχω σκοπό αργότερα, σε κάποιους μήνες, να πάρω μια 120Hz fsync. Δεν πιστεύω οτι θα δημιουργηθεί ιδιαίτερο πρόβλημα. Έτσι και αλλιώς δεν παίζω παιχνίδια τύπου fortnite στα οποία χρειάζεται το tearing να είναι στο ελάχιστο δυνατό με σημασία στην απόκριση ms. Ασχολούμαι περισσότερο με simulators, racing και first/third person shooters τύπου FarCry5, GTA4, LaraCroft, Assassin'sCreed κλπ.
Και εγω για τετοια game ενδιαφερομαι περισσοτερο,ειδικα AC μαρεσει πολυ και μετα και fifa και τετοια παιχνιδια.Το monitor το δικο μου ειναι 1920χ1080 144hz και εχει λειτουργια fsync.Παντως στο youtube που βλεπω benchmarks κτλπ δεν βλεπω σε κανεναν να κανει η οθονη ουτε tearing ουτε το οτιδηποτε,ολα ειναι πολυ smooth,δεν ξερω γιατι λενε οτι αν το βαλεις στα ultra μπορει να εχεις tearing.