Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
eyedentify

Εχει παρατηρησει κανεις αλλος
το θεμα που αναφερω στον τιτλο?
Δεν μπορω να πω οτι ειναι πολυ εντονο, αλλα ειναι στιγμες που διακρινεται σχετικα ευκολα
περασα μια προσφατα αναβαθμιση (01012 εκδοση) αλλα ενω εχει περιορισθει, δεν εχει εξαλιφθει..

Όνομα χρήστη

3 Απαντήσεις

totiss

Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το ψηφιακό φίλτρο θορύβου και το φίλτρο θορύβου MPEG πηγαίνοντας στις επιλογές εικόνας. Την έχω από τον περασμένο Δεκέμβριο και το μωσαϊκό με απασχόλησε έντονα για πολύ καιρό. Πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες ρυθμίσεις. Πλέον με τις ρυθμίσεις που έχω κάνει έχει εκμηδενιστεί. Παραμένει όμως και εμφανίζεται έντονα σε ταινίες ή σειρές που έχουν γυριστεί πριν χρόνια. Όταν παρακολουθώ κάτι πιο καινούργιο δεν υπάρχει το πρόβλημα. Όταν παρακολουθώ π.χ. κόκκινο κύκλο ή 10η εντολή είναι πολύ έντονο κατά την κίνηση.

Όνομα χρήστη
donald

Τα μωσαϊκα οπως περιγραφετε ή τεχνουργήματα κατά το συνήθες ή artifacts στα αγγλικα ειναι ενα προβλημα που ολες οι τηλεορασεις υψηλης ευκρινειας παρουσιαζουν λιγο ή πολυ και εχει να κανει σχεση με το περιεχομενο που βλεπουμε, την πηγη και κυριως τις ρυθμισεις μας !!
Προσπαθηστε να ξεκινησετε στην πηγη/περιεχομενο που σας παρουσιαζει τα τεχνουργηματα. Αρχιστε να αφαιρειτε ρυθμισεις που εχουν να κανουν ιδιως με την κινηση (πχ true motion), εικονα κτλ μπορει να σταματησει μπορει και οχι αν αφαιρεθουν ολες. Μετα προσπαθειστε να βαλετε καποιες απο αυτες που πραγματικες χρειαζεστε και ενδεχομενα με αντιθετη σειρα απο ο,τι οταν τις βγαζατε. Σιγουρα θα υπαρχει ενα σημειο που τα τεχνουργηματα θα εξαλειφθουν η πρακτικα μηδενιστουν..

Και για να ειμαστε σιγουροι τα τεχνουργηματα τα κανει σε ληψη καναλιων η σε ψηφιακο περιεχομενο;

3 Σχόλια

eyedentify

Ευχαριστω για την απαντηση
Τα τεχνουργηματα τα παρατηρω κυριως αν οχι αποκλειστικα σε ληψη καναλιων (κατα την κινηση κυριως, αλλα και εντονα χρωματα βαθυ εντονο κοκκινο)
Κατα τα αλλα θα ακολουθησω την συμβουλη και δοκιμασω καποια πραγματα οπως το True Motion, η να μειωσω το χρωμα. ευχαριστω & παλι

donald

Ναι εννοειται στην κινηση..αλλα μηπως ειναι λογω μετριας σταθμης σηματος ; Δηλαδη σε καποια ταινια απο blueray/dvd με γρηγορες κινησεις τα κανει;

donald

Επισης μπορει στις ρυθμισεις του δεκτη να εχει αλλες ρυθμισεις εικονας απο αυτες των πηγων, βεβαιωθειτε για το τι αλλαζετε και που

Όνομα χρήστη
Frontier

Η δική μου έχει έκδοση υλικολογισμικού 01009 και δεν το έχω παρατηρήσει αυτό.

4 Σχόλια

Frontier

Μόλις εγκατέστησα και την 01012 και πάλι δεν παρατηρώ κάτι τέτοιο.
Ίσως έχει να κάνει με την πηγή σήματος που χρησιμοποιώ, όπως αναφέρετε και εσείς παρακάτω.

eyedentify

Ευχαριστω για την απαντηση! Δεν εχω αποψη για την εκδοση 01009 μιας και η τηλεοραση ειναι αγορασμενη 3 εβδομαδες πριν, και "φορουσε" κατα την αγορα την εκδοση 01011..
το φαινομενο αυτο παντως το παραδεχεται η Samsung απλα θεωρει οτι εξαλειφεται με την νεα εκδοση 01012..πραγμα που ισχυει μερικως..

eyedentify

θα δοκιμασω αυτα που μου προτεινε ο Donald και αν δεν δω διαφορα, λεω να μιλησω με καποιον στο live chat support της Samsung, να δουμε το ενδεχομενο μηπως η τηλεοραση ηταν μερος προβληματικης παρτιδας.

Όνομα χρήστη