Promitheys, μια ερωτηση γενικη για τα ποντικια με κουμπια στον αντιχειρα. Μεχρι τωρα στο Wow, χρησιμοποιω κανονικο ποντικι και για να το μετακινησω, χρησιμοποιω αντιχειρα και παραμεσο. Ετσι εχω ελευθερους τον δεικτη και τον μεσο και χειριζονται τα 2 κουμπια. Σκεφτομαι να αλλαξω σε gaming ποντικι. Δεν μπορω να φανταστω πως θα το μετακινω, εφοσον ο αντιχειρας θα ειναι απασχολημενος στα κουμπια. Πως γινεται η κινηση του ποντικιου σε αυτα τα ποντικια? με την παλαμη?
Σε ευχαριστω πολυ.
Προβληματιζόμενος απο την ερώτησή σου και αναλύοντας το δικό μου στύλ κατέληξα οτι πρόκειται για συνδυασμό των παρακάτω :
1) Με το μικρό δάκτυλο απο τη μία και τον αντίχειρα απο την άλλη. Ο αντίχειρας μπορεί να σέρνεται πάνω στα πλήκτρα και να ανγνωρίζει βάση αφής που βρίσκεται ενώ ταυτόχρονα να ασκεί την πίεση που χρειαζεται για την μετακίνηση του ποντικιου. Διάχυτη πίεση στο πληκτρολογιο του ποντικου θα μετακινήσει το ποντικι χωρίς να πατήσει καποιο πλήκτρο ενώ αντίθετα χρειάζεται στοχευμένη πίεση για να πατηθεί το κάθε πλήκτρο.
2) Με πίεση του χεριού πάνω στο ποντίκι για αύξηση της τριβής μεταξύ των δύο.
3) Με χρήση υψηλών DPI για να μήν χρειάζεται πολύ μετακίνηση.
Πάντως απο προσωπική εμπειρία αν δεν το χουφτώσεις δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.
Γεια σου Promitheus, το πηρα τελικα για Deep Rock Galactic. Η περιγραφή σου ήταν ακριβής, και επαληθεύτηκε, Πασχίζω να συνηθίσω το χούφτωμα, αλλά θα το καταφέρω! Σε ευχαριστώ πολύ!
5 Σχόλια
Promitheys, μια ερωτηση γενικη για τα ποντικια με κουμπια στον αντιχειρα. Μεχρι τωρα στο Wow, χρησιμοποιω κανονικο ποντικι και για να το μετακινησω, χρησιμοποιω αντιχειρα και παραμεσο. Ετσι εχω ελευθερους τον δεικτη και τον μεσο και χειριζονται τα 2 κουμπια. Σκεφτομαι να αλλαξω σε gaming ποντικι. Δεν μπορω να φανταστω πως θα το μετακινω, εφοσον ο αντιχειρας θα ειναι απασχολημενος στα κουμπια. Πως γινεται η κινηση του ποντικιου σε αυτα τα ποντικια? με την παλαμη? Σε ευχαριστω πολυ.
Προβληματιζόμενος απο την ερώτησή σου και αναλύοντας το δικό μου στύλ κατέληξα οτι πρόκειται για συνδυασμό των παρακάτω :
1) Με το μικρό δάκτυλο απο τη μία και τον αντίχειρα απο την άλλη. Ο αντίχειρας μπορεί να σέρνεται πάνω στα πλήκτρα και να ανγνωρίζει βάση αφής που βρίσκεται ενώ ταυτόχρονα να ασκεί την πίεση που χρειαζεται για την μετακίνηση του ποντικιου. Διάχυτη πίεση στο πληκτρολογιο του ποντικου θα μετακινήσει το ποντικι χωρίς να πατήσει καποιο πλήκτρο ενώ αντίθετα χρειάζεται στοχευμένη πίεση για να πατηθεί το κάθε πλήκτρο.
2) Με πίεση του χεριού πάνω στο ποντίκι για αύξηση της τριβής μεταξύ των δύο.
3) Με χρήση υψηλών DPI για να μήν χρειάζεται πολύ μετακίνηση.
Πάντως απο προσωπική εμπειρία αν δεν το χουφτώσεις δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.
@promitheys
σε ευχαριστώ, καλη χρονια σου ευχομαι.
Γεια σου Promitheus, το πηρα τελικα για Deep Rock Galactic. Η περιγραφή σου ήταν ακριβής, και επαληθεύτηκε, Πασχίζω να συνηθίσω το χούφτωμα, αλλά θα το καταφέρω! Σε ευχαριστώ πολύ!
<3