What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
AlexGr3

Ίσως χαζή ερώτηση αλλά σε γραμμή Cosmote με FTTH 100αρα και modem/router το καινούριο της ZTE που δίνουν επιλέγουμε PPPoE ή Dynamic για τη σύνδεση στο ίντερνετ; Επίσης τα PPPoE credentials που αναγράφονται;

Username

1 Reply

THGROfficial

Αν θες να το χρησιμοποιήσεις εξ' ολοκλήρου σαν ρούτερ τότε επιλέγεις PPPoE. Αν θες να το έχεις μόνο για το WiFi του τότε το γυρίζεις σε access point mode και παίρνει dynamic. Σημαντικό να σημειώσω είναι ότι για να το χρησιμοποιήσεις σαν ρούτερ υπάρχουν δύο τρόποι: Ο "σωστός" και ο "ανεύθυνος". Ο "σωστός" είναι να βγάλεις το ZTE τελείως και πάνω στο ONT να συνδέσεις κατευθείαν το TP-Link. Το καλό με αυτή την υλοποίηση είναι ότι έχεις λιγότερα καλώδια, λιγότερη πολυπλοκότητα, λιγότερα μηχανήματα να σου καίνε το ρεύμα και χρησιμοποιείς μόνο μία διεύθυνση IP. Από την άλλη όμως δεν θα έχεις σταθερό τηλέφωνο. Γι' αυτόν τον λόγο ο τρόπος που επιλέγουν οι περισσότεροι είναι απλά να κρατήσουν και το ZTE και το TP-Link και απλά να βάλουν τα PPPoE στοιχεία στο TP-Link. Με αυτό τον τρόπο έχεις και τηλέφωνο αλλά χρησιμοποιείς δύο διευθύνσεις IP σε μια εποχή που αυτές είναι σε έλλειψη αλλά και μπλέκεις με περισσότερα καλώδια και μηχανήματα. Σε κάθε περίπτωση τα PPPoE στοιχεία τα παίρνεις από την σελίδα του My Cosmote επιλέγοντας την σύνδεση της σταθερής & ίντερνετ και πηγαίνοντας στο κάτω μέρος της σελίδας εκεί που λέει "Στοιχεία internet σύνδεσης", στο όνομα χρήστη προσθέτεις ένα "@otenet.gr" στο τέλος και για τον κωδικό πατάς "Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης" και ακολουθείς τα βήματα.

2 Comments

AlexGr3

Σας ευχαριστω πολυ. Τωρα εχω το Tenda AC10U και το εχω dynamic γιατι δεν εβρισκα τα στοιχεια PPPoE. Ωστοσο κατα τη διαρκεια κλησεων, ειτε WiFi Calling ειτε Messenger, το WiFi αποσυνδεεται και πρεπει να κλεισω το WiFi απτο κινητο και να το ξανανοιξω. Δεν εχω παρατηρησει αν γινεται μονο στα 5GHz η και στα 2.4. Θα μπορουσε να σχετιζεται με το γεγονος οτι το εχω σε ρυθμιση dynamic η καποια αλλη ρυθμιση που δεν εχω προσεξει;

THGROfficial

Οι αποσυνδέσεις του WiFi δεν πρέπει να οφείλονται σε αυτή την ρύθμιση. Μπορεί να φταίει ότι το κινητό δεν έχει καλό σήμα από το ρούτερ ή ότι το κανάλι εκπομπής που χρησιμοποιεί το ρούτερ έχει πολύ συνωστισμό (ίσως από γειτονικά ρούτερ). Σε περίπτωση αδύναμου σήματος ίσως να ήταν καλύτερη ιδέα η επένδυση σε ένα δίκτυο τύπου mesh (που δύο ή περισσότερα ρούτερ συνδέονται μεταξύ τους για να φτιάξουν ένα μεγάλο ενιαίο δίκτυο που καλύπτει όλο το σπίτι).

Username