Την έχω στο μάτι για το ps5 με σκόπο να την κρατήσω οσο το lifecycle του ps5.
Δεν συζητάω 8k tv είναι ανούσιο τώρα. Με αυστηρά κριτήριά το nanocell display ανταγονιστής του qled της samy, ότι έχει hdmi 2.1, 100hrtz, full aray dimming,
freesync το οπόιο θα έχουν και τα games του ps5 kai xbox series x,δεν βρίσκώ κατί καλύτερο σε αναλογιά καλού vfm.
Αν κάποιος επίσης χομπίστας ξέρει κάποιο άλλο προιόν, παρακαλώ ας το συστήση.
Προς το παρόν έχω αποφασίσει σαυτήν, αλλα περιμένω λιγό ακόμα το ps5.
Θα κουμπόσω και το desktop, έτσι κάνω ηδη
4 Σχόλια
Ευχαριστώ για την συμβολή. Μια πρώτη πολή γρηγορή ματία δείχνει ότι έχεις δίκιο.
Θα κάτσώ να το διασταυρόσω πλήρος.
Καλημέρα,η διαφορά με την SONY πλεον είναι στα 300 ευρώ,αξίζει η διαφορά χρημάτων?Ευχαριστώ.
Λόγω lockdown και αναγκαστικά ψάχνοντας μέσω διαδικτυακών πληροφοριών και forums είχα καταλήξει στην Sony XH9505.
Χθες αποφάσισα να πάω σ ενα πολυκατάστημα να δώ από κοντα αν τελικά ικανοποιείται και το μάτι...γιατί εν τέλει αυτό ειναι το ζητούμενο (κατ εμε τουλάχιστον). Ζήτησα από έναν εξυπηρετικότατο πιτσιρικά υπάλληλο να μου βάλει να δώ το ίδιο βίντεο στην Samsung Q80 και την Sony που προανέφερα. Στη Sony ομολογώ ήταν πιο ζωντανο , πιο φωτεινο και πιο ξεκούραστο.
Και σκεφτηκα ...καλώς εχω αποφασίσει.
Ο πιτσιρικάς μου λεει...να σας δειξω κι αλλη μια ? ...αλλά είναι LG.
Όχι του απαντάω άς το δεν με ενδιαφέρει (σκεπτόμενος ότι Lg...εντάξει ok...δεν...οχι ευχαριστώ)
Ο πιτσιρικάς τελικά ...καλώς επέμεινε να μου δείξει έστω να το έχω ως πληροφορία και ως επιβεβαίωση απόρριψης
ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ
Δεν ξέρω τι λεει τεχνολογικά...δεν ξέρω πόσο αναξιόπιστη μπορεί να ειναι η Lg σε σχεση με τις υπολοίπες μεγάλες εταιρίες...αυτό που είδα ήταν α-σύ-γκρη-το
Και ξαναμπήκα σε σκέψεις μήπως τελικά η ικανοποίηση του ματιού είναι το οριστικό ζητούμενο και όλα τα υπόλοιπα (μπλι-μπλι-κια) είναι δευτερεύοντα ?
Το μόνο μειον...δεν υποστηρίζει απευθείας ήχο dts όπως και η samsung
Οποιαδήποτε τηλεόραση με VA panel αποδίδει καλύτερα στον λόγο αντίθεσης σε σχέση με τηλεόραση με IPS panel.
Ειδικά στις LG τηλεοράσεις η υλοποίηση του ελέγχου του οπίσθιου φωτισμού (local dimming) είναι μέτρια,το καταλαβαίνεις και σε συνθήκες καταστήματος,φαντάσου στο σπίτι.
Ρίξτε μια ματιά και σε δοκιμές από αξιόπιστα sites όπως το hdtvtest,flatpanelshd,avforums,rtings.
Κανονικά θα έπρεπε οι κατασκευαστές στα τεχνικά χαρακτηριστικά να ανέφεραν και τον τύπο του πάνελ VA,IPS,PLS και την εγγενή αντίθεση του πάνελ.