Δεν υπαρχει προβλημα burn in αν συνδεθει με καινουργιες κονσολες;
Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων
1 Απάντηση
Το burn-in εχει να κανει με το περιεχομενο που προβαλλεις στην τηλεοραση. Εαν ειναι στατικο για πολλες ωρες σε συνδυασμο με τερμα φωτεινοτητα τοτε υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα τα πιξελς να αφησουν μονιμη σταμπα που θα φαινεται (burn-in). Π.χ εαν εχεις την τηλεοραση ολη μερα ανοιχτη με ειδησεις, οπου εχει το logo των καναλιων στατικο κλπ, τοτε ναι μπορει. Εαν ομως χαμηλωσεις την φωτεινοτητα σε φυσιολογικα επιπεδα και αλλαζεις το περιεχομενο και πολυ σημαντικο επισης να αφηνεις την τηλεοραση σβηστη για καποιες ωρες, δεν θα υπαρξει burn in. Στο youtube υπαρχουν καναλι οπως hdtvtest και rtings που εχουν βιντεακια πανω στο θεμα. Με κονσολα δεν θα δεις κανενα προβλημα.
4 Σχόλια
Σε ευχαριστω.. απλα σκεφτομαι αγορα tv γιατι εχω μια 40 sony hd απλη μονο για ps4 και αν στο μελλον παρω το ps5 θελω να ειμαι ετοιμος γενικα την προτινεις . Να παρω καποια αλλη η να περιμενω. Οσο για το burn in και στα παιχνιδια ειναι εμφανες γιατι το ΗUB και η μπαρα ενεργειας για παραδειγμα του χαρακτηρα δεν μενει για πολλες ωρες; η ενας χαρτης πχ;
Κοιτα η oled ειναι πολυ ανωτερη απο οποιαδηποτε αλλη τεχνολογια. Επισης αυτα τα μοντελα της lg (b9,c9,cx) ειναι οτι καλυτερο για next gen console και τις επομενες καρτες γραφικων (vrr, ullm, 120hz, hdmi 2.1). Τωρα εαν θελεις να εχεις το κεφαλι σου ησυχο, απο αποψη τηλεορασης, παιρνεις qled της samsung (q90r) ή της lg ( lg nano90) και θυσιαζεις το τελειο μαυρο του oled. Εχουν τις ιδιες τεχνολογιες δηλαδη, το μονο που χανεις ειναι ειναι την αντιθεση της oled. Εαν θες oled πρεπει να την φροντιζεις λιγο παραπανω. Με τις μπαρες των παιχνιδιων δεν νομιζω να παθει κατι, μονο με επιφανεια εργασιας του υπολογιστη ή τα logo των καναλιων της τηλεορασης. Η φροντιδα που εννοω ειναι να μην ειναι ολη μερα ανοιχτη, καθε φορα που την κλεινεις να περναει κανα 2ωρο γτ κανει refresh το panel, να ρυθμισεις την εικονα λιγο ( το site rtings εχει αναρτησει τις ΄σωστες ρυθμισεις'. Τελος, εαν εχεις πολυ φωτεινο δωματιο η oled δεν θα τα παει τοσο καλα οσο μια lcd. Θα σου προτεινα να το ψαξεις λιγο στο youtube, τα καναλια που προανεφερα ειναι πολυ αξιοπιστα, γιατι ειναι μια μεγαλη αγορα και καλυτερα να εισαι 100% ενημερωμενος.
Σε ευχαριστω ! Με βοηθησες αρκετα θα παω για oled και θα την προσεχω εσυ πια εχεις αν επιτρεπετε;
Τιποτα φιλε, ελπιζω να μεινεις ευχαριστημενος. Εγω δεν εχω καμια, απλα ενδιαφερομουν καποια στιγμη να παρω και δεν ετυχε. Και απο τοτε παρακουλουθω τις εξελιξεις και τις τιμες.