Έχω ένα pc με 750Watt τροφοδοτικό και μια οθόνη. Το χρειάζομαι για κάποιες φορές που πέφτει ο γενικός, ώστε να προλαβαίνω να τον σηκώνω χωρίς να κλείνει το pc ή απλά να κλείνω το pc κανονικά. Θα είναι αρκετό ή να πάω σε κάτι μεγαλύτερο; Ευχαριστώ!
See in detail the terms of use for the Product Questions
Έχω ένα pc με 750Watt τροφοδοτικό και μια οθόνη. Το χρειάζομαι για κάποιες φορές που πέφτει ο γενικός, ώστε να προλαβαίνω να τον σηκώνω χωρίς να κλείνει το pc ή απλά να κλείνω το pc κανονικά. Θα είναι αρκετό ή να πάω σε κάτι μεγαλύτερο; Ευχαριστώ!
1 Reply
Είχα παρόμοιο πρόβλημα. Έφτιαξα ένα PC πρόσφατα με 750W τροφοδοτικό και μαζί με μία οθόνη 28" τα συνέδεσα στο συγκεκριμένο UPS που σηκώνει μέχρι 690W και όλα καλά στην αρχή γιατί το συγκεκριμένο build μου έβγαζε στο PSU calculator ότι η σε full load θα φτάνει τα 450W. Μόλις άλλαξα την GTX 1060 με μία RTX 3080 και ξεκίνησα να παίζω, αυτό άρχισε να σφυρίζει γιατί είχε πλησιάσει στο όριο των 690W. Αναγκάστηκα να κάνω undervolting την 3080 για να μην φτάνει τα 320W που είναι το ταβάνι της ώστε να μην σφυρίζει (overloading) το UPS.
Θα σου πρότεινα να πας εδώ https://outervision.com/power-supply-calculator και να βάλεις όλα τα components του PC σου μαζί με το monitor ώστε να σου βγάλει πόσα watt θα καταναλώνει σε full load και βγάλε συμπέρασμα.
2 Comments
Το δοκίμασα το site αυτό και μου βγάζει λιγότερο απο 500W σε σύνολο! 469 για την ακρίβεια.
i7-9700kf με rtx 2080 έχω και δεν κάνω overclock.
Ίσως πάω σε κάτι καλύτερο για να είμαι σίγουρος μόλις έχω το budget.
Χίλια ευχαριστώ για την βοήθεια!
Να 'σαι καλά!