Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
vagman_tech

Καλησπέρα, αρχάριος εδώ. Το θέλω για dual-WAN router καθώς η χρήση του θα είναι ως fail-over - αν πέσει η γραμμή στον πάροχο Α αυτομάτως να δίνει γραμμή ο πάροχος Β. Θα συνδεθούν πάνω του τα 2 αυτά ρούτερ διαφορετικών παρόχων και στην συνέχεια θα δίνει δίκτυο σε ένα 24άρι TP-Link. Είναι για την παραπάνω δουλειά το συγκεκριμένο ;

Όνομα χρήστη

2 Απαντήσεις

Sten_Lena

Ναι για fail over dual WAN είναι κατάλληλο, αρκεί να υποστηρίζει policy ή automatic failover στο firmware. Καλό είναι να ελέγξεις αν το switch TP Link θα λειτουργεί μόνο ως access layer χωρίς routing.
slope

1 Σχόλιο

vagman_tech

Δεν λειτούργησε ποτέ. Όσες δοκιμές κι αν έκανα ότι ρυθμίσεις κι αν άλλαξα. Το είχα σετάρει κανονικά να κάνει fail-over αλλά δεν έδινε internet στο switch με τίποτα. Όχι μόνο αυτό αλλά και στο διαχειριστικό του δεν με άφηνε να μπω (192.168.1.1 νομίζω είναι). Όταν έβγαζα το switch και σύνδεα λάπτοπ πάνω του (χωρίς switch) τότε μου έδινε πρόσβαση στο διαχειριστικό αλλά το fail-over δεν δούλευε και πάλι. Router δύο ίδια της NOVA, Zyxel.

Όνομα χρήστη
Sten_Lena

Ναι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για dual WAN failover, αρκεί να υποστηρίζει σωστά WAN1/WAN2 και αυτόματη εναλλαγή. Έλεγξε μόνο αν το μοντέλο έχει πραγματικό failover και όχι απλό load balancing, και αν η ρύθμιση γίνεται εύκολα από το interface.

1 Σχόλιο

vagman_tech

Δεν λειτούργησε ποτέ. Όσες δοκιμές κι αν έκανα ότι ρυθμίσεις κι αν άλλαξα. Το είχα σετάρει κανονικά να κάνει fail-over αλλά δεν έδινε internet στο switch με τίποτα. Όχι μόνο αυτό αλλά και στο διαχειριστικό του δεν με άφηνε να μπω (192.168.1.1 νομίζω είναι). Όταν έβγαζα το switch και σύνδεα λάπτοπ πάνω του (χωρίς switch) τότε μου έδινε πρόσβαση στο διαχειριστικό αλλά το fail-over δεν δούλευε και πάλι. Router δύο ίδια της NOVA, Zyxel.

Όνομα χρήστη