За какво да внимавате

• Пиша въпросите си относно продукта.
  • Избягвам въпроси за наличността, цената и хода на моята поръчка.
  • Защитавам личната си информация и не я публикувам.
  • Не използвам неприлични или обидни изрази.

Вижте подробно условията за ползване за Въпросите за продукта

Всички въпроси
Distance_Student

Να ρωτήσω κάποιες ερωτήσεις γιατί είμαι άσχετος. Θα αλλάξω την κάρτα δικτύου του laptop μου ώστε να είναι wifi 6, η σύνδεση μου είναι 100αρα cosmote με κεντρικό router speedlink. Αυτή τη στιγμή στον 2ο όροφο πιάνω μόνο την 2,4 μπάντα και το upload speed είναι χάλια (έχω ένα Tenda AC10u για να στέλνει)... Αν αγοράσω αυτό το προιόν θα δω σημαντικές διαφορές και στον πάνω όροφο; Το router είναι αρκετά κοντά με τα δωμάτια στον πάνω όροφο. Ρωτάω γιατί δε θέλω να πετάξω λεφτά αν είναι να μη δω σημαντικές διαφορές. Και μια τελευταία ερώτηση είναι καλύτερο να συνδέονται όλες οι συσκευές πάνω σε ένα router ή είναι καλύτερα οι μισές στο router και οι μισές να δουλεύουν από το κεντρικό μόντεμ; (ασύρματα πάντα καμία συσκευή δεν είναι με ethernet)... Επίσης το καλώδιο ethernet που συνδέονται τα 2 ρουτερ θα πρέπει να είναι Cat6 ή κάποια άλλη; Όποιος έχει την υπομονή να απαντήσει θα του ήμουν υπόχρεος.

Потребителско име

1 Отговор

Chris Agapakis

Αρχικά αφού θα αλλάξεις σε wifi 6 θα δεις πτώσεις των ms στα game σου κατά 2-5 ms. Δηλαδή ένα παράδειγμα στο league of legends έπαιζα με 67 τώρα με την wifi 6 κάρτα (και το xiaomi ax3600) παίζω με 62-60. Όσον αφορά για τους ορόφους , στον δεύτερο όροφο σου η 2.4 Ghz θα πιάνει άψογα και το upload speed θα σου είναι γύρω στα 9-10 mbps (όπως εμένα) . Ωστόσο πρόσεχε τι έκδοση θα αγοράσεις. Εγώ σου μιλάω με δεδομένα της κινεζικής έκδοσης που κατέχω και όχι αυτήν που πωλείται στο Skroutz. Όταν αγοράσεις λοιπόν το router ΟΛΕΣ τις συσκευές σου θα τις πας στο Router ( Xiaomi Ax3600) και όχι στο modem της Cosmote διότι άμα θες να βάλεις πάνω πολλές συσκευές το Modem της Cosmote ψήνει αυγά ! Ανεβάζει υπερβολικά μεγάλες θερμοκρασίες. Σε αυτό το router της xiaomi θα παρατηρήσεις πως και 50 συσκευές να βάλεις πάνω θα είναι αρκετά κρύο σε σχέση με όλα τα modem του παρόχου (χλιαρό θα έλεγα γενικά). Ωστόσο να ξέρεις γενικά δεν είναι καλό αυτο που επικρατεί που όλοι βάζουν πολλές συσκευές πάνω στα modem γιατί ουσιαστικά αυτή η συσκευή κάνει 4 δουλειές 1. Modem δουλειά (παίρνει το ίντερνετ από τον τοίχο)
2. Router δουλειά (συνδέει διάφορα δίκτυα μεταξύ τους) 3. Switch δουλειά ( συνδέει συνήθως Ethernet συσκευές στο δίκτυο )
4. Access Point ( το ασύρματο δίκτυο δλδ WIFI) Δηλαδή βάζεις μια συσκευή να κάνει δουλειά τεσσάρων διαφορετικών συσκευών. Δεν λέω πάρε switch και router και ξεχωριστό access Point απλά πάρε το ρουτερακι αυτό της Xiaomi βάλτου πάνω όλες τις συσκευές και wifi και Ethernet και θα τα διαχειρίζεται όλα και μην επιβαρύνεις άλλο το modem της Cosmote Όσον αφορά τα καλώδια δεν παίζει πολύ σημασία γιατί δεν θα φτάσεις ποτέ το μέγιστο. Δηλαδή τα bandwidth είναι αρκετά μεγάλα για το δίκτυο σου . Ωστόσο συμβουλή μου γενικά να βάζεις από cat6 και πάνω γιατί μπορεί στο μέλλον να θες να βάλεις πάνω server (nas) η άλλα πράγματα που να απαιτούν παραπάνω από 100 mbps (1Gbit 2.5Gbit κλπ)
Εγώ για παράδειγμα έχω cat8 μεταξύ του modem και του router και Cat8 μεταξύ του router και του nas server μου. Όλο μου το δίκτυο έχει cat8. Κάποιες φορές στο PC μου βάζω καλώδιο Cat6 της Ubiquiti ( σπάνια λόγω της wifi 6 κάρτας ) Αυτά από εμένα ελπίζω να βοήθησα , συγνώμη για την καθυστέρηση , που δεν απάντησα άμεσα.

2 Коментара

Distance_Student

Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου! Θα τα τσεκάρω όλα αναλυτικά...φαντάζομαι ότι Cat 8 για την Ελλάδα θα είναι χρήσιμα για casual χρήση πολύ αργότερα αλλά σίγουρα τώρα που το ανέφερες θα τσιμπήσω ένα να δω τη διαφορά, αφού πρώτα τα μελετήσω. Στην κάρτα δικτύου πήγα για την AX210 με την ελπίδα μήπως πιάσει το 5g. Μια τελευταία ερώτηση σχετικά με τα καλώδια.Το cat 6 από το cat 8 έχει αισθητή διαφορά στην 100αρα σύνδεση;(υποθέτω από την απάντηση πιο πάνω πως όχι) Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων πάλι για την όποια απάντηση!

Chris Agapakis

Όχι στην 100αρα καμία διαφορά δεν καταλαβαίνεις. Καταλαβαίνεις μόνο στην μεταφορά δεδομένων μεταξύ πχ 2 υπολογιστών στις συνδέσεις εδώ στην Ελλάδα δεν θα καταλάβεις τίποτα. Το Cat8 το παίρνεις άμα έχεις server η για άλλες χρήσεις που απαιτούν πάνω από 2.5Gbit LAN Connection (αλλά και με Cat7 είσαι άψογα)

Потребителско име