Να ρωτήσω κάποιες ερωτήσεις γιατί είμαι άσχετος. Θα αλλάξω την κάρτα δικτύου του laptop μου ώστε να είναι wifi 6, η σύνδεση μου είναι 100αρα cosmote με κεντρικό router speedlink. Αυτή τη στιγμή στον 2ο όροφο πιάνω μόνο την 2,4 μπάντα και το upload speed είναι χάλια (έχω ένα Tenda AC10u για να στέλνει)... Αν αγοράσω αυτό το προιόν θα δω σημαντικές διαφορές και στον πάνω όροφο; Το router είναι αρκετά κοντά με τα δωμάτια στον πάνω όροφο. Ρωτάω γιατί δε θέλω να πετάξω λεφτά αν είναι να μη δω σημαντικές διαφορές. Και μια τελευταία ερώτηση είναι καλύτερο να συνδέονται όλες οι συσκευές πάνω σε ένα router ή είναι καλύτερα οι μισές στο router και οι μισές να δουλεύουν από το κεντρικό μόντεμ; (ασύρματα πάντα καμία συσκευή δεν είναι με ethernet)... Επίσης το καλώδιο ethernet που συνδέονται τα 2 ρουτερ θα πρέπει να είναι Cat6 ή κάποια άλλη; Όποιος έχει την υπομονή να απαντήσει θα του ήμουν υπόχρεος.
2 Коментара
Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου! Θα τα τσεκάρω όλα αναλυτικά...φαντάζομαι ότι Cat 8 για την Ελλάδα θα είναι χρήσιμα για casual χρήση πολύ αργότερα αλλά σίγουρα τώρα που το ανέφερες θα τσιμπήσω ένα να δω τη διαφορά, αφού πρώτα τα μελετήσω. Στην κάρτα δικτύου πήγα για την AX210 με την ελπίδα μήπως πιάσει το 5g. Μια τελευταία ερώτηση σχετικά με τα καλώδια.Το cat 6 από το cat 8 έχει αισθητή διαφορά στην 100αρα σύνδεση;(υποθέτω από την απάντηση πιο πάνω πως όχι) Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων πάλι για την όποια απάντηση!
Όχι στην 100αρα καμία διαφορά δεν καταλαβαίνεις. Καταλαβαίνεις μόνο στην μεταφορά δεδομένων μεταξύ πχ 2 υπολογιστών στις συνδέσεις εδώ στην Ελλάδα δεν θα καταλάβεις τίποτα. Το Cat8 το παίρνεις άμα έχεις server η για άλλες χρήσεις που απαιτούν πάνω από 2.5Gbit LAN Connection (αλλά και με Cat7 είσαι άψογα)