What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
gramacar

Παιδιά η μητρική μου είναι η Asus P7P55D-E Pro socket 1156 με Bios κλασσικό Ami. Υπάρχει περίπτωση να υποστηρίξει boot από την κάρτα? Διάβασα κάπου ότι πρέπει να υπάρχει uefi bios και από chipset Ζ97 και πάνω. Ξέρετε αν ισχύει?

Username

2 Replies

Username
giomar_logosA

ο μονος τροπος να bootαρει με την καρτα το pc σου, ειναι να του βαλεις BIOS που να το υποστηριζει.
Τωρα, η ASUS δεν εχει βγαλει τετοιο. ΟΜΩΣ, υπαρχουν forums που διαθετουν custom bios για τα περισσοτερα τετοια motherbord σαν το δικο σου (και το δικο μου), που εχουν ενσωματωσει τους drivers για nvme support στο bios.
Κανεις update στο bios φορτωνοντας το συγκεκριμενο custom και ο υπολογιστης σου αλλαζει επιπεδο.
Εγω εχω βαλει τετοια bios σε 2 παλια motherboards(ενα ASUS και ενα GIGABYTE ) με Z68 chip και καταφερα και στα 2, χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμενη καρτα, να τα μετατρεψω σε nvme , χρησιμοποιώντας τη 2η pcie καρτα .
Θελέι πολυ ψαξιμο και επισης εχει ρισκο η διαδικασια, μια και μπορει να αχρηστευσει τελειως το board (εκτος, εαν εχεις ηδη ενα bios chip εφεδρικο, σε περιπτωση σφαλματος).
Εάν αισθανεσαι οτι θελεις να παρεις αυτο το ρισκο, Win-Raid Forum ειναι ενα απ αυτα, κανε αναζητηση το μοντελο σου, διαβασε και αποφασισε.
Παντως, οπως ειναι τωρα το bios του υπολογιστη σου, η καρτα δε θα σε βοηθησει
Δεν μπορει να bootαρει, απλα το motherboard δεν εχει τους οδηγους για να μπορεσει να το κανει και δε θα δει το δισκο, παρα μονο οταν πια φορτωσουν τα windows, σαν ενα κοινο δισκο

Username