Είμαι κάτοχος Xiaomi Redmi Note 9T και τώρα προσπαθώ να αποφασίσω μεταξύ iPhone 13 και iPhone 14 στις απλές εκδόσεις τους. Ποιο από τα δύο αξίζει περισσότερο λαμβάνοντας υπόψη κυρίως μπαταρία,κάμερα αλλά και την υποστήριξη σε updates δεδομένου ότι το iPhone 13 είναι μοντέλο του 2021;
2 Comentarii
ευχαριστώ για την απάντηση. ένα ακόμα θέμα που δεν εθιξα το θέμα της ram. Το iphone 13 πωλείται με ραμ 4 ενώ το 14 με 6. Για μη χρήση σε gaming αλλά κυρίως ,ειδησεις,camera,instagram θα έπρεπε να με απασχολεί;
Σωστά, το παρατήρησα και εγώ όταν έψαξα για σύγκριση τους αλλά ξέχασα να το αναφέρω. Προσωπικά αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν μου έχει κολλήσει ούτε μια φορά το κινητό (iOS 17.1.1) και το έχω 1 χρόνο στα χέρια μου με την χρήση που περιγράφεις πάνω-κάτω. Χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά YouTube, Instagram, Spotify, Messenger/Viber/Whatsapp, Google Maps με πολλές ημέρες να χρησιμοποιώ και 2 εφαρμογές ταυτόχρονα π.χ. Spotify να παίζει podcast στα ακουστικά, Maps να τρέχει στο background και να στέλνω μήνυμα στο Messenger).
Μελλοντικά δεν γνωρίζω αν θα "βαρύνουν" οι παραπάνω εφαρμογές αλλά φαίνεται να κρατάει πολύ καλά για την ώρα ακόμη και με 4 GB! Απο την άλλη, είναι και ένας λόγος να το κρατήσεις παραπάνω το 14άρι, δηλαδή ότι ακόμη και αν βαρύνουν οι εφαρμογές που χρησιμοποιείς με ενημερώσεις στο μέλλον, το κινητό θα συνεχίζει να τις φορτώνει το ίδιο γρήγορα με μηδενική καθυστέρηση σαν την πρώτη ημέρα σε αντίθεση με τα 4GB που μπορεί σε 2/3/4 χρόνια να είναι οριακά για 2 ή παραπάνω εφαρμογές ταυτόχρονα και να αρχίσει τα πρώτα του μικροκολλήματα.
Τέλος, για την μπαταρία που αναφέρεις, το 13 με 1 χρόνο που το έχω και με εντατική χρήση με υψηλή ψωτεινότητα συνήθως, δεδομένα/WiFi και Bluetooth σχεδόν πάντα ανοικτά και όλες τις εφαρμογές που ανέφερα η υγεία της μπαταρίας του είναι στο 95%. Με την χρήση που του κάνω δεν μου βγάζει κάποιες φορές ολόκληρη ημέρα και για αυτό το λόγο έχω πάντα μαζί μου και αυτό: https://www.skroutz.gr/s/33494563/Anker-PowerCore-Mag-Go-622-5000mAh-12W-me-THyra-USB-C-Interstellar-Grey.html. Δεν θα έχεις κανένα θέμα όποιο από τα δύο και να πάρεις.