Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
moth_luna

nikon d5100 vs canon eos 600d vs pentax k-30
Eίμαι ανάμεσα σε αυτές τις 3 dslr
Mε ενδιαφέρει η καλή ποιότητα εικόνας και όχι τόσο το video ή η σπαστή οθόνη(καθόλου) ή τα εφέ που μπορώ να τα εφαρμόσω και στο pc μου.
Tο budget μου αγγίζει μετά βίας την pentax οπότε σας παρακαλώ μην μου προτείνεται κάποια πιο ακριβή επιλογή. ευχαριστώ!

Όνομα χρήστη

3 Απαντήσεις

msapounakis

Προσωπικά είμαι φίλος και των 2 εταιρειών ( Nikon και Canon) και δεν μπορώ να πω ότι η Nikon είναι καλύτερη μάρκα. Όποιος το λέει προφανώς δεν ξέρει τι του γίνεται ή απλά παπαγαλίζει κριτικές άλλων αδαών. Λοιπόν, συνεχίζοντας, σου λέω ότι η Pentax έχει μεγαλύτερο σκόπευτρο που αυτό μας εξυπερετεί, σε τι; Στο να αποδίδεται στην φωτογραφία καλύτερο αυτό που βλέπουμε εμείς με τα δικά μας μάτια. Επιπλέον έχει σταθεροποιητή εικόνας, είναι αδιάβροχη, κάνει καλύτερο focus σε αυτόματο λειτουργία, έχει πολύ υψηλή φωτοευαισθησία στα 12800 ISO, τραβάει ώς και 6 fps, έχει πενταπρισματικό σκόπευτρο, καλύτερη απόδοση χρωμάτων και η ρυθμιζόμενη ταχύτητα του κλείστρου μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1/6000. Επιπροσθέτως είναι ελαφρύτερη και πιο ματζόβολη (μικρή δηλαδή) από την 5100. Βέβαια είναι και πιο ακριβή όπως καταλαβαίνεις. Παρ'όλο βέβαια που έχεις αναφέρει ότι μετα βίας φτάνει το budget στην τιμή της Pentax, δεν θα ήμουν καθόλου αρνητικός ως προς το να γλιτώσεις χρήματα, να κοιτάξεις και την 5100. Κάνει τα ίδια λεφτά περίπου με την Canon αλλά υπερέχει σε πολλά σημεία. Πάντως η γνώμη μου είναι ότι μία φωτογραφική μηχανή είναι για να τραβάμε φωτογραφίες και μία βίντεο κάμερα για να τραβάμε ταινίες. Μην προσπαθούμε να τα χωρέσουμε όλα σε ένα.
Ελπίζω να σε βοήθησα με την απάντησή μου moth_luna.

2 Σχόλια

moth_luna

ευχαριστώ πολύ!κατέληξα στην pentax μετά από αρκετή σκέψη, μου έκατσε και καλύτερα στο χέρι(έχει μεγαλύτερο βάρος από τις άλλες 2 τελικά).
Στο θέμα των φακών έχω λίγο περιορισμένες επιλογές αλλά σε βάθος χρόνου όταν δω τι μπορώ να κάνω με τον kit θα δω και τι άλλο χρειάζομαι. ευχαριστώ και πάλι!

msapounakis

Κι εγώ στη θέση σου αν δε τεθόταν θέμα χρημάτων, θα επέλεγα την Pentax. Ψάξτο όσο μπορείς και μη βιαστείς να πάρεις φακό αν δεν έχεις να διαθέσεις ένα σεβαστό ποσό. Θα πρότεινα έναν 55mm-300mm τηλεσκοπικό φακό. Να δώσεις μεγάλη σημασία στο f του φακού. Καλές φωτογραφίες και καλές λήψεις να έχεις. :)

Όνομα χρήστη
donald

Εγω δεν βλεπω καμια δυσκολη επιλογη η Pentax και καλυτερη εικονα εχει (και σε χαμηλο φωτισμο κατα το dpreview.com) και weather shielded ειναι που σημαινει δεν εχει προβλημα με σκονες, υγρασιες και σταγονες.

Όνομα χρήστη
panvasi50

εγω θα σου προτεινα την nikon d5100 πιο καλη ποιοτητα εικονας και βιντεο και σχεδον ειναι η πιο καλη μαρκα

6 Σχόλια

moth_luna

Tο μόνο που με χαλάει λίγο στην nikon είναι το βάρος της, κατά τα άλλα είναι πολύ κοντά στα άλλα 2 μοντέλα που ανέφερα παραπάνω και αυτό κάνει την επιλογή ιδιαίτερα δύσκολη,σε σε ευχαριστώ πάντως για το χρόνο σου, καλό βράδυ

msapounakis

moth_luna το βάρος της Nikon έναντι της Pentax είναι μικρότερο. Τώρα αν μπεις και σε κάποιο ξένο site για να δεις αναλυτικά τις διαφορές τους θα δεις ότι συγκεκριμένη Pentax υπερέχει έναντι των άλλων δύο.

panvasi50

καλα ειναι και οι φακοι που εχει για τα mega pixel

moth_luna

ευχαριστώ πολύ παιδιά για τα σχόλια και τον χρόνο σας!

vtanos

Panvasi50 αυτό που γράφεις δεν έχει καμία σχέση. Ο φακός δεν έχει καμία σχέση με τα megapixel του αισθητήρα. Επίσης nikon canon pentax σαν 'μάρκα' που λές δεν έχουν καμία διαφορά. Παρόμοια εξαιρετικά προϊόντα έχουν.

Όνομα χρήστη