Worauf man achten sollte

• Ich schreibe meine Fragen zum Produkt.
  • Ich vermeide Fragen zur Verfügbarkeit, zum Preis und zum Ablauf meiner Bestellung.
  • Ich schütze meine persönlichen Informationen und veröffentliche sie nicht.
  • Ich verwende keine obszönen oder beleidigenden Ausdrücke.

Sehen Sie sich die Nutzungsbedingungen für die Produktfragen im Detail an

Alle Fragen
pduke

Βρε παιδιά, ψάχνω να αντικαταστήσω το καλώδιο Τροφοδοσίας της κάρτας γραφικών που συνόδευε το modular τροφοδοτικό του υπολογιστή μου(Corsair rm750). Για ποιο λόγο όλα τα καλώδια που εμφανίζονται σαν αποτέλεσμα έχουν θηλυκό στην πλευρά που θα συνδεθεί με το psu??? Όπως αυτό δλδ. Τι ψάχνω λάθος; Τι καταλαβαίνω λάθος ; Ευχαριστώ προκαταβολικά

Benutzername

2 Antworten

billtzim

Αυτά τα καλώδια είναι μετατροπείς για τα υπαρχοντα καλώδια του τροφοδοτικού. Εσυ θες τα καλώδια τροφοδοτικού να αλλάξεις. Κοίτα την ίδια εταιρία η οποία θα παρέχει ξεχωριστά τα καλώδια για το modular τροφοδοτικό σου πχ https://www.skroutz.gr/s/26650307/Corsair-6-2-Pin-PCIe-8-Pin-PCIe-Cable-0-75m-%CE%9C%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF-CP-8920243.html

1 Kommentar

pduke

Φως, έριξες φως! Εξακολουθώ να μην βρίσκω τη σωστή λέξη κλειδί που θα έκανε την αναζήτηση ενός τέτοιου καλωδίου ευκολότερη μέσα στο χαμό.
Σε ευχαριστώ θερμά

Benutzername
sourmelee

Για αρχή, κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να έχεις κατά νου είναι πως στα modular PSU δεν πρέπει να κάνεις mix and match τα καλώδια τροφοδοσίας στο εσωτερικό με άλλης εταιρείας, τουλάχιστον σύμφωνα με τους κατασκευαστές, επειδή παρ'ολο που τα socket μοιάζουν, οι τεχνικές προδιαγραφές στο εσωτερικό των καλωδίων μπορεί να διαφέρουν αισθητά και να καταλήξεις να ψήνεις την GPU σου ή όλο το σετ σου στην τελική. Δεν έχω δοκιμάσει βέβαια την τύχη μου με άλλο καλώδιο ποτέ για να σου πω χειροπιαστά κάποιο αποτέλεσμα.

Αν έχει το PSU σου όμως καλώδιο 6-pin που λειτουργεί, βάζεις το θηλυκό στην άκρη του 6-pin και καταλήγεις με τα 2 8-pin. Σε περίπτωση που ο λόγος που το αντικαθιστάς είναι επειδή χάλασε, δοκίμασε να βρεις άλλο καλώδιο εσωτερικής τροφοδοσίας για το μοντέλο του τροφοδοτικού σου, ή επιχείρησε να πάρεις έναν μετατροπέα από molex σε 6-pin ή 8-pin. Δεν θα έχεις πρόβλημα αν προσέξεις οι συνδέσεις να έχουν κουμπώσει σωστά, ανάλογα με την κατασκευή του μετατροπέα πολλές φορές κάποιο από τα δοντάκια ίσως βγει από τη θέση του και ίσως να μην πάρει όσο ρεύμα χρειάζεται η GPU σου.

Ελπίζω να βοήθησα κάπως!

1 Kommentar

pduke

Οκ δεν είχα ιδέα... Οι πληροφορίες σου είναι άκρως πολύτιμες! Φαντάζομαι ότι το καλώδιο που ψάχνω είναι δυσεύρετο γιατί περιλαμβάνεται στη συσκευασία - στα καινούργια τροφοδοτικά έχει και 2 αν δεν κάνω λάθος - και δεν "προβλέπεται" να χαλάσει. Εμένα αισίως το τροφοδοτικό μου κλείνει 9 χρόνια αν δεν κάνω λάθος. Η συσκευασία περιλάμβανε 1. Σε ευχαριστώ θερμά

Benutzername