Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
Ps2892

Το κινητό πάρα πολύ καλό , αλλά πέφτει σχετικά εύκολα η μπαταρία του . Εχετε κάποια συμβουλή ρύθμιση για καλύτερη κατανάλωση η κάποιο καλο βίντεο σχετικό με τα xiaomi?

Όνομα χρήστη

3 Απαντήσεις

vasilis_chr_
  • Κάτι ακόμα που είδα ότι επηρεάζει αρκετά την κατανάλωση ενέργειας είναι το πόσες εφαρμογές έχουν δικαίωμα για autostart. Όσο λιγότερες, τόσο μικρότερη η κατανάλωση. Προσωπικά επιτρέπω autostart μόνο σε δύο εφαρμογές, στο messenger και στο instagram. Υπόψιν ότι όταν απενεργοποιείτε αυτό το δικαίωμα από μια εφαρμογή τότε αυτή είναι πιθανόν να σταματήσει να στέλνει instant notifications (εξαίρεση αποτελεί το viber που και με απενεργοποιημένο το autostart συνεχίζει να στέλνει κανονικά ειδοποιήσεις)
    (Settings - Apps - Permissions - Autostart - Απενεργοποίηση όσων εφαρμαγών δεν σας ενδιαφέρει να κάνουν autostart)

• Επιπλέον, τους τελευταίους δύο μήνες δοκίμασα για πρώτη φορά να χρησιμοποιώ την οθόνη στα 60Hz και μπορώ να πω οτι δεν μου φάνηκε ενοχλητικό, ίσα-ίσα μάλλον μου φάνηκε πιο ξεκούραστο για τα μάτια ενώ ταυτόχρονα μειώνει αρκετά και την κατανάλωση ενέργειας. Οπότε προτείνω πλέον και αυτή τη ρύθμιση, δοκιμάστε την και αν σας φανεί βολική την κρατάτε.
    (Settings - Display - Refresh rate - Custom (60Hz))

Παρόλο που έχω πλέον εγκαταστήσει περισσότερες εφαρμογές σε σχέση με τον πρώτο καιρό, η μπαταρία συνεχίζει να βγάζει άνετα μία μέρα ενώ με μικρότερη χρήση αντέχει και μιάμιση (χρησιμοποιώντας όσες ρυθμίσεις έχω αναφέρει)

1 Σχόλιο

Όνομα χρήστη
vasilis_chr_

Ρυθμίσεις που μπορούν να εξοικονομήσουν ενέργεια:

• Απενεργοποίηση 5G. Είναι ελάχιστες οι φορές που χρειάζομαι τόσο γρήγορο internet.
    (Settings - SIM cards & mobile networks - διαλέγετε την SIM που χρησιμοποιείτε - Preferred network type - Prefer LTE)
  • Απενεργοποίηση Auto-Sync. Το ανοίγω μόνο μία ημέρα ανά δεκαπενθήμερο για να κάνει τα απαραίτητα backup. Δεν χρησιμοποιώ το Auto-Sync για backup φωτογραφιών και βίντεο, αντ' αυτού τα αντιγράφω στον υπολογιστή μέσω καλωδίου usb και απο εκεί αν θέλω τα ανεβάζω και στο cloud.
    (Settings - Accounts & sync - Disable Auto-sync data)
  • Απενεργοποίηση NFC, Location, και Dolby Atmos. Tα ανοίγω μόνο όταν τα χρειάζομαι.
  • Απενεργοποίηση Usage and diagnostics (Settings - Privacy - Usage and diagnostics - Disable Usage and diagnostics)
  • Απενεργοποίση Google Assistant (Open the Google app - Tap your profile picture in the upper-right corner - Select Settings - Select Google Assistant - Select General - Disable Google Assistant)
  • Απενεργοποίηση υπηρεσίας msa. Είναι η υπηρεσία για τις διαφημίσεις στο MIUI. Σε όλα τα σχετικά forum προτείνουν την απενεργοποίησή της.
    (Settings - Passwords & security - Authorisation & revocation - Disable msa)
  • Απενεργοποίηση υπηρεσίας Feedback
    (Settings - Passwords & security - Authorisation & revocation - Disable Feedback)
  • Επιλογή Default Refresh Rate. Η εμπειρία χρήσης είναι εξαιρετικά ομαλή με ενεργοποιημένα τα 120Hz οπότε δεν τα απενεργοποιώ.
    (Settings - Display - Refresh rate - Default (recommended))

Ίσως υπάρχουν και άλλες ρυθμίσεις εξοικονόμησης, αν κάποιος γνωρίζει ας συμπληρώσει.
Χρησιμοποιήστε τις ρυθμίσεις εξοικονόμησης ανάλογα με τις ανάγκες σας, μπορεί για κάποιον να είναι κάτι από τα παραπάνω απαραίτητο ενώ για εμένα δεν είναι.
Πάντως είμαι αρκετά ικανοποιημένος με την μπαταρία του. Με τις ρυθμίσεις αυτές και με μια μέση χρήση, κρατάει άνετα μιάμιση μέρα.

1 Σχόλιο

Όνομα χρήστη
gavros61

Εκτός από το να απενεργοποιήσετε εφαρμογές, που δεν χρησιμοποιείται τακτικά, μεν το κάνετε αξεσουάρ του χεριού σας

Όνομα χρήστη