За какво да внимавате

• Пиша въпросите си относно продукта.
  • Избягвам въпроси за наличността, цената и хода на моята поръчка.
  • Защитавам личната си информация и не я публикувам.
  • Не използвам неприлични или обидни изрази.

Вижте подробно условията за ползване за Въпросите за продукта

Всички въпроси
bugnetatskroutz

Ας μου πει σας παρακαλώ ένας άνθρωπος πως θα μπορέσω να την καταφέρω να δείξει 144hz σε 4k σε σύνδεση με υπολογιστή. Την εχω συνδεμένη με υψηλής ποιότητας Ugreen HDMI 2.1 στον υπολογιστή με μία 4090 OC Strix. Εχω κάνει όλες τις σχετικές ρυθμίσεις στο control panel της Nvidia και στις ρυθμίσεις της τηλεόρασης όπως το Enhanced mode 144hz/240hz κ.α όμως μπορεί να την δει μόνο ως 1080p/240hz, ως 2k/144hz και ως 4k/120hz και όχι ως 4k/144hz όπως η ίδια η Hisense διαφημίζει παντού στα χαρακτηριστικά της! Σας παρακαλώ αν γνωρίζει κάποιος ας με βοηθήσει...

Потребителско име

2 Отговора

9 Коментара

bugnetatskroutz

Ναι, Display Port θέλει φίλε μου, αλλά Display Port έξοδο δεν έχει. Μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει 3 διαφορετικά καλώδια/μετατροπείς και τώρα θα δοκιμάσω τον δεύτερο κατά σειρά σκέτο μετατροπέα απο Display Port 1.4 σε HDMI 2.1 πάντα και έτσι φυσικά τα δίνει τα 144hz. Μόνο που παρουσιάζει σχεδόν πάντα οπτικά προβλήματα κόκκινες, πράσινες, μπλέ κάθετες γραμμές και έτσι όλο αυτό, μου δείχνει απλά ότι είναι ένα marketing και δεν θα δουλέψει μάλλον ποτέ στα 144hz 4K. Το θέμα είναι πως αυτοί οι λίγοι καλώδια/μετατροπείς ή σκέτοι μετατροπείς που υπάρχουν στην αγορά είναι υπερεκτιμημένοι και κανένας μέχρι στιγμής δεν λειτουργεί σωστά ενώ μπορούν και τα δίνουν τα 144hz σε 4K.

ΡΟΚΑΥΛΟΝ

για να παίξει 4Κ 144ΗΖ HDR θέλει έξοδο HDMI2.1 και αντίστοιχο καλωδιο

bugnetatskroutz

Μάλλον δεν πρόσεξες το αρχικό μου μήνυμα. Δύο εξόδους HDMI2.1 έχει η συγκεκριμένη κάρτα που έχω και HDMI2.1 καλώδιο χρησιμοποιώ. Συγκεκριμένα έχω δοκιμάσει 7 διαφορετικά HDMI2.1 καλώδια και τέσσερα διαφορετικά converters. Δεν γίνεται να δώσει 4Κ 144ΗΖ. Επίσης καμία τηλεόραση γενικότερα δεν μπορεί να το κάνει και όχι μόνο αυτή απ' ότι φαίνεται.

bugnetatskroutz

Το γνωρίζω, το λένε και στο reddit αυτό για κάρτες AMD. Έχω 4090 δυστυχώς, (δεν περίμενα ποτέ ότι θα το πω αυτό...). Αυτό λένε, γιατί με τις 4090 δεν γίνεται να δώσει 4Κ 144ΗΖ. Μπορεί να τα δώσει μονάχα με αντάπτορα display port 1.4 σε HDMI2.1 αλλά δυστυχώς, ενώ τα δίνει, πάντα παρουσιάζει στην μέση προς δεξιά κόκκινες, μπλε και κυρίως πράσινες κινούμενες γραμμές. Έχω αλλάξει 4 αντάπτορες και είναι πανάκριβοι και ελάχιστοι που υπάρχουν εδώ. Τώρα ετοιμάζομαι να κάνω επιστροφή τον τέταρτο πίσω.

Σου ανέβασα κανά 3 φωτογραφίες για να δεις:

https://ibb.co/M21kSjz

https://ibb.co/4R5krkm

https://ibb.co/Y01cfS5

ΡΟΚΑΥΛΟΝ

δοκίμασε να το βάλεις 2Κ 144ΗΖ και να το βάλεις μετά σε native ανάλυση. Μερικοί στο thread λένε ότι δουλεψε

bugnetatskroutz

Αν το κάνεις αυτό και πάλι μετά μέχρι 120hz επιλογές έχει μόνο. Αν το κάνεις και πας μετά native εκεί επιτρέπει μόνο μέχρι 60hz. Φυσικά γενικότερα αν το βάζεις 2Κ σηκώνει 144hz και στα 1080p πάει 240hz. Ε δεν γίνεται να μην υπάρχει λύση! Έχω κουραστεί να αντάπτορες καν καλώδια...!!!

bugnetatskroutz

Αν μπορείς δώσε μου το link από αυτό που είπες μήπως λένε και τίποτα άλλο εκεί που μου ξέφυγε ή ίσως να μην έχω κάνει...

Потребителско име
neoilias109

Το έχεις συνδέσει στην σωστή θύρα? έχει μόνο μια θύρα που υποστηρίζει 4κ 120/240 hz

1 Коментар

bugnetatskroutz

Φυσικά και να σου τονίσω πως κάνεις λάθος. Έχει 4 συνολικά θύρες HDMI 2.1 από τις οποίες οι 2 έχουν ταυτοποίηση ότι δίνουν 4K/144hz. Φυσικά και τις δύο τις έχω δοκιμάσει πολλές φορές. Μιλάω συγκεκριμένα για 4K/144hz και όχι 120hz. Το έχουν το ίδιο πρόβλημα αρκετοί ξένοι χρήστες και λύση δεν βρήκαν. Είναι εύκολο να βρεις τις συζητήσεις τους σε forums.

Потребителско име