Ειχα την 4060 Eagle , με τον Ryzen 9 5900X με την θερμοκρασια του ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΉ να φτανει το πολυ 75. Προχωρησα σε αυτη τη καρτα κι απο τοτε ο επεξεργαστης τα εχει παιξει στα games και στα ιδια games εντωμεταξη, κατω απο 80 δεν παει. Τι φταιει?
Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων
Ειχα την 4060 Eagle , με τον Ryzen 9 5900X με την θερμοκρασια του ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΉ να φτανει το πολυ 75. Προχωρησα σε αυτη τη καρτα κι απο τοτε ο επεξεργαστης τα εχει παιξει στα games και στα ιδια games εντωμεταξη, κατω απο 80 δεν παει. Τι φταιει?
1 Απάντηση
Ο λόγος είναι ότι ο επεξεργαστής με την 4060 δεν χρειαζόταν να δουλέψει τόσο, ενώ τώρα με τη 7800 XT χρησιμοποιείται περισσότερο πράγμα που είναι λογικό.
Ο επεξεργαστής σου είναι ένα πολύ ικανό τσιπάκι αλλά με αρκετούς πυρήνες πράγμα που αποτελεί να πιάνει περισσότερες θερμοκρασίες συγκριτικά με άλλα μοντέλα.
Τώρα δε φταίει η κάρτα καθεαυτού, αλλά κάτι δεν έχει γίνει σωστά με τη ψύξη του επεξεργαστή, παρόλα αυτά είναι υπερβολικά πολύ 75-80c στα παιχνίδια.
Γράψε μου από κάτω τι έχεις:
Ψύκτρα επεξεργαστή
Κουτί
Πόσους ανεμιστήρες στο κουτί
Αν ο επεξεργαστής είναι στοκ ή είναι με oc PBO/Curve optimizer
1 Σχόλιο
Για ψυκτρα εχω bequiet pure rock 2 , στον οποιο προσθεσα μεχρι και δευτερο ανεμιστηρακι. Κουτι το kolink observatory με 6 ανεμιστηρες.. Επισης πρεπει να εχει curve optimizer δεν είμαι σίγουρος. Σαν ρύθμιση υπαρχει στανταρακι απλα δεν ξερω αμα κανει κατι