Γεια σας ενδιαφερομαι για το New Montech AIR 903 MAX ATX Mid Tower και θελω να ρωτησω ποσους και τι ανεμιστηρες εχει προεγκατεστημενους; Ευχαριστω!
Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων
Γεια σας ενδιαφερομαι για το New Montech AIR 903 MAX ATX Mid Tower και θελω να ρωτησω ποσους και τι ανεμιστηρες εχει προεγκατεστημενους; Ευχαριστω!
2 Απαντήσεις
6 Σχόλια
Από πού το προμηθεύετε κάποιος το κουτί; Από τη Βουλγαρία;
Εγω το χα αγορασει τον περασμενο Ιανουαριο στα 90 € δια μεσου Σκρουτζ απο VisionStudio, Τοτε ηταν το μοναδικο μαγαζι που το εφερνε, τωρα βλεπω καμποσα. Παντως σε καθε περιπτωση η τιμη του σε συναρτηση με την ποιοτητα του που το κανει και ενα απ τα πιο VFM κουτια της αγορας ειναι αναμεσα σε 80-90 €.
Το κουτι ειναι εκπληκτικο σε αυτα τα χρηματα, αλλα κατα την γνωμη μου για παραπανω περιμενεις μια μικρη πτωση τιμης σε ενα πχ Lian Li lancool 216.
Εχω και τα δυο κουτια παρεπιμπτοντως.
προς nikos_nikolaou7428
Απ` ότι διαβάζω το Lian Li lancool 216 υποφέρει λίγο στις θερμοκρασίες της κάρτας γραφικών και στο θέμα της σκόνης, καθώς δεν έχει μπροστινό φίλτρο. Ισχύει η αυξημένη θερμοκρασία GPU; Ποιοτικά ανώτερο το lian li και η διαφορά τιμής ασήμαντη στα δύο μοντέλα 9 ευρώ. Η επιλογή μου ήταν το 216, αλλά με προβληματίζει η θερμοκρασία της gpu καθώς θα βάλω κάρτα με 2 φανάκια asus 4070 super 2fans, που έχει ψηλή θερμοκρασία στα τσιπσετ μνήμης. Ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντηση.
Αν καταλαβα καλα αγορασες το 216?
Οντως το 216 στις θερμοκρασιες της GPU φαινεται να μην τα πηγαινει τοσο καλα οσο στον επεξεργαστη που κατατασεται στα κορυφαια της κατηγροιας του, κι οχι μονο. Ομως οταν για παραδειγμα στις συγκρισεις με τον νεο κουτι της Antec Flux Pro που εχει 200-250 € ή το νεο budget case Lian LI 207 ( που ομως εχει αλλες αδυναμιες) που στοχευουν επιτυχως στις θερμοκρασιες της GPU , η διαφορα ειναι 4-6 βαθμους τοτε ναι πιστευω οτι αξιζει το 216 γιατι αυτην την διαφορα αν καποιος την θελει μπορει να την πετυχει ή να την πλησιασει με ενα μικρο undervolting.
Επισις παιζει ρολο που θα τοποθετηθει η μητρικη δλδ ψηλα αν εχεις Aircooler η χαμηλοτερα αν χρησιμοποιεις υδροψυξη. Στην περιπτωσση της αεροψυξης οι μετρησεις δειχνουν καλυτερες θερμοκρασιες στην GPU.
Φυσικα ο πειραματισμος με περισσοτερους ανεμιστηρες μπορει να δωσει ακομα χαμηλοτερες θερμοκρασιες, πχ δες τι προτεινει η Νοκτουα εδω https://faqs.noctua.at/en/support/solutions/articles/101000530852-airflow-guide-next-steps
Προσωπικα εχω μια 6650xt OC και μεχρι στιγμης δεν εχω παραπονο.
Σχετικα με την σκονη, χρησιμοποιω φιλτρο το οποιο το πηρα απο ΑλιΕξπρεσ (δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν υπαρχει στα κατστηματα που το πουλανε στην Ελλαδα, ισως ειναι πολιτικη της Λιαν Λι ή απλα αδιαφορια της τοπικης αγορας?), οποτε δεν μπορω να σου απαντησω με σιγουρια, αν θες ανεβαζω φωτο απ το εσωτερικο του κουτιου που δεν εχω καθρισει μεχρι τωρα. Παντως γενικα η θετικη πιεση αερα δεν αφηνει σκονη πολη σκονη καθως η συνεχομενη ροη αερα δεν αφηνει την σκονη να "κατσει".
Σε καθε π[εριπτωση το 216, οπως και καθε αλλο κουτι, εχει τα δυνατα του σημεια και τα δυνατα του.Τα τελευταια για μενα προωπικα δεν ειναι τοσο σημαντικα ωστε να με κανουν να μετανιωνω την αγορα του. Μακαρι να μπορουσα να διαθεσω παραπανω χρηματα αλλα οσα και να διαθεσεις παντα θα υπαρχει ακτι καλυτερο.
προς nikos_nikolaou7428
Όχι, δεν το αγόρασα ακόμα γι` αυτό και ο προβληματισμός. Θα περιμένω black friday μήπως πέσουν οι τιμές. Το φίλτρο για το 216, ειδικά το μαύρο, είναι σε έλλειψη και κοστίζει πάνω από 20 ευρώ, οπότε αυξάνεται έτσι η τιμή και αν προσθέσεις και έναν ανεμιστήρα πίσω από την κάρτα γραφικών τότε ξεπερνάμε τα 130 ευρώ. Σκέφτομαι και το montech 903 max που είδα στις κριτικές ότι έχει καλύτερες θερμοκρασίες gpu, αλλά το θεωρώ παλιό σχέδιο και φοβάμαι την ποιότητά του. Βέβαια δεν έχει φίλτρο μπροστά κι αυτό. Και στα δυο μοντέλα φαντάζομαι ότι μπορείς να ρυθμίσεις την ταχύτητα των ανεμιστήρων, ισχύει; Αερόψυξη θα βάλω την οποία έχω αγοράσει. Υπάρχει και η εκδοχή του Be Quiet Pure Base 500DX, που έχει παντού φίλτρα, ήσυχους ανεμιστήρες και καλές θερμοκρασίες σχετικά (105 ευρώ). Δεν θέλω να ξεπεράσω τα 110 ευρώ για το κουτί γιατί οι κάρτες γραφικών έχουν ξεφύγει.
Ναι και τα δυο εχουν 4πινιους PWM ανεμιστηρες κι ερχονατι και με προεγκατεστημενο FanHUB- ARGBControler. Το DX δεν το εξετασα παραπερα μολις ειδα οτι οι ανεμιστηρες του ειναι 3πινοι