Skroutz.gr

Συζήτηση για το Nokia Lumia 630 (8GB)

Παρακολούθηση της συζήτησης
Nokia Lumia 630 (8GB)
 1. Εδώ είναι ένας τρόπος να περάσει κάποιος τα windows 10 σε όλα τα Lumia.

  https://secnews.gr/129024/hack-lumia-to-install-windows-10-technical-preview/

  Δεν το έχω δοκιμάσει ο ίδιος, οποτε δε γνωρίζω αν δουλεύει. Πριν από κάθε αναβάθμιση λειτουργικού να κρατάτε Backup όλα τα προσωπικά σας δεδομένα. Δε φέρω καμία ευθύνη για την παραπάνω διαδικασία, ούτε για οποιαδήποτε απώλεια προσωπικών δεδομένων ή βλάβη που μπορεί να δημιουργηθεί στη συσκευυή σας από τον οδηγό αυτό. Όποιος θέλει μπορεί να το δοκιμάσει για να δει αν μπορεί να δώσει λίγη ζωή, εγκαθιστώντας καινούριο λειτουργικό, στο παλιό του Lumia.

 2. @jophiel Το 635 για τα χρήματα του ήταν τρελή επιλογή. Υπήρχαν οι βασικές εφαρμογές και έκανες τα βασικά πράγματα χωρίς μηδενικό λαγκ. Έλα ντε που μετά εφαρμογές σταματούσαν να υποστηρίζονται και με τα καινούρια απντειτ όλο και παραπάνω αργούσε το κινητό. Τα windows 10 mobile είναι άθλια. Τα εγκατεστησα σε αρκετά Λουμια και σε όλα δεν μπορούν καλά καλά να μπουν στο ίντερνετ. Όσους ήξερα παράτησαν τα Λουμια όπως έκανα κι εγώ μετέπειτα γιατί εφαρμογές που υπήρχαν ή διαγράφηκαν ή δεν λειτουργούσαν σωστά. Εδώ στο βαιπερ πριν αλλαξω κινητό ένα μήνυμα δεν μπορούσα να στείλω. Στο μεσσεντζερ τα μηνύματα δεν ερχόντουσαν. Γενικά όλες οι εφαρμογές είναι κακογραμμένες. Όλοι που είχαμε Λουμια κάποτε τα αγαπούσαμε και δεν είπα ότι έκανα λάθος που τα πρότεινα. Αλλά μετά την τελική εξαγορά από την ΜΣ και την έλευση των 10 ήρθε το τέλος. Αυτή η ποιότητα που υπήρχε στα Νοκια κινητά δεν υπάρχει στα ΜΣ. Εδώ για μία βλακεία η ΜΣ χρέωσε τον φίλο μου 60€!!! Και αυτός το έφτιαξε με 8€. Αυτή την στιγμή το λειτουργικό έφτασε κάτω από 0.3% για το οποίο λυπαμαι, αλλά δεν γινόταν άλλο η ΜΣ να λέει ότι θα φτιάξει τις εφαρμογές και να μην κάνει τπτ.

  1. Τί γράφεις;

   Φϊλε μου, τα Windows 10 έχουν περισσότερες εφαρμογές από τα 8.1, λόγω της ενοποίησης του store με τα desktop Windows (UWA). Τα 10 είναι σε ΟΛΑ καλύτερα από τα 8.1. Το μόνο λάθος της MS είναι ότι δεν έγραψε με μεγάλα γράμματα :

   ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΊ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ STORE ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙς ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ SECURITY UPDATES. ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ"

   Όλοι όσοι έγραφαν ότι τους κολλούσαν τα Windows 10 είχαν κανει απλά την αναβάθμιση λειτουργικού και τίποτα άλλο. Όταν δεν κάνεις σωστά μια διαδικασία, τοτε δε φταίει κανένας άλλος εκτός από εσένα. Σχεδόν κανένα Android δεν παίρνει επίσημη αναβάθμιση, αν δεν κοστίζει τουλάχιστον 250€ και η MS έδωσε αναβαθμίση λειτουργικού ακόμα και σε κινητά των 60€ ( πχ Lumia 435).

   Οι εφαρμογές είναι ευθύνη των δημιουργών τους και όχι της εταιρείας που βγάζει το λογισμικό. Πχ αν δε δουλεύει σωστά ο Google Chrome στον υπολογιστή σου θα κατηγορήσεις τη MS, γιατί ο υπολογιστής σου έχει Windows;

   Τα άλλα που γράφεις είναι υπκεφυγές για να δικαιολογίσεις αυτά που έγραφες παλιότερα. Οι εφαρμογές δουλεύουν καλύτερα στα 10, από ότι στα 8.1 και οι περισσότερες από αυτές είναι port από άλλα λειτουργικά. Πχ Viber (το οποίο κάνει και βιντεοκλήση στα 10 παρεπιπτόντως, ενώ στα 8.1 δεν έκανε...). Είναι γεγονός ότι τα 10 είναι πολύ καλύτερα από τα 8.1 από εφαρμογές μέχρι και το μενού των ρυθμίσεων που είναι πλέον όμορφα ταξινομημένο. Το ότι πήγες στο Android είναι δικαίωμά σου. Στο ξαναέγραψα. Δικά σου είναι τα χρήματα και τα κάνεις ότι θέλεις. Μην θεωρείς, όμως, ότι έλυσες τα προβλήματά σου με αυτή την επιλογή. Απλά μπήκες και εσύ στον τσουβάλι με τα θύματα της Google...

   Στο ότι το 635 δεν είναι πλέον καλή επιλογή συμφωνώ μαζί σου. Μιλάμε για κινητό των 100€ πριν από 3 χρόνια. Κανένα Android της ίδιας κατηγορίας δεν είναι καλύτερο. Πάρε πχ ένα Android του 2014 (τότε πρωτοβγήκε το 635) με 512 RAM και πες μου αν μπορέσεις να το χειριστείς...

   1. Αυτό που είπες γιατί πρέπει να αναβαθμίσεις τις εφαρμογές είναι το ποιο τρελό που έχει κάνει η ΜΣ. Μου έβγαζε απντειτ για το τηλεφωνο, για το ίδιο το στορε wtf. Για τα μηνύματα, την αριθμομηχανή δεν γινόταν αυτό στα 8.1 γινόταν με μία απλή αναβάθμιση όλα μαζί. Και το θέμα είναι ότι βγάζει συνέχεια απντειτ η ΜΣ. Πάντως έχω να πω ότι είπαν πολλά ψέματα στον κόσμο αφού υποσχέθηκαν 10 σε όλα τα Χ20 Λουμια και δεν πήρε κανένα και εκεί τσαντηστηκα τρέλα γιατί απλά μας έγραψε και ότι μέχρι και οι ίδιοι στην ΜΣ αφού πανε και προτείνουν τα λουμια ε τότε να τα χρησιμοποιούν και αυτοί να μην χρησιμοποιούν iPhone. Αλλιώς να σταματήσουν την υποστήριξη και την πώληση των Λουμια και να γυρίσουν το τμήμα κινητών εκεί που πρέπει να πάει στην Νοκια.

    1. Εκτός της MS καμία εταιρεία δεν έδωσε επίσημη αναβάθμιση λειτουργικού σε κινητό κάτω των 150€. Δε μπρώ να καταλάβω πού είναι το πρόβλημα : αναβαθμίζεις λειτουργικό και πρέπει να αναβαθμίσεις και τις εφαρμογές. Αυτό δεν είναι παράλογο. Το store είναι και το ίδιο μια εφαρμογή, οπότε και αυτό μπορεί να κάνει αναβάθμιση. Το ίδιο ισχύει και στη Google, όπου η εφαρμογή Playstore παίρνει αναβαθμίσεις σε κάθςε καινούρια έκδοση λειτουργικού. Αυτό που γράφεις είναι πέρα για πέρα λάθος λοιπόν.

     Μόνο όσα Lumia είχαν 512ΜΒ RAM εμφάνισαν πρόβλημα καθυστερίσεων με την αναβάθμιση σε 10. Στα υπόλοιπα της σειράς Χ20 η αναβάθμιση λειτουργεί αρκετά καλά. Στη σειρά Χ30 ΌΛΑ πήραν αναβάθμιση, ακόμα και το 435 των 60€ και δουλεύει μια χαρα (το έχω δουλέψει ο ίδιος για αρκετό καιρό). Βρες μου ΜΙΑ εταιρεία που έδωσε αναβάθμιση σε κινητό των 60€ και μετά βγες να διαμαρτυρηθείς.

     Επιπλέον, σε όλα υπάρχει επίσημη αναβάθμιση μέσω insider, η οποία δεν χαλάει την εγγύηση της συσκευής. Η σειρά Χ20 που αναφέρεις άρχισε πριν από 5 χρόνια (2012). Καταλαβαίνεις ότι αυτό που γράφεις είναι παράλογο: ΚΑΜΙΑ εταιρεία στην ιστορία της τεχχνολογίας δεν έχει υποστηρίξει τόσο παλιό προϊόν. Η MS, παρόλα αυτά έβγαλε και για αυτά αναβάθμιση, επίσημη, αλλά όχι τελική έκδοση.

     Τα κινητά Νοκια τα έχει πλέον η Νοκια. Η MS έχει δικό της τμήμα. Η πρώτη ετοιμάζει κάτι μέτρια Android που θα κυκλοφορήσουν σε λίγο καιρό. Αν θέλεις αγόρασε εκείνα να βρεις την υγειά σου...

 3. Εδώ και 3-4 μέρες διαπίστωσα ότι δεν μπορώ να στείλω κανένα μήνυμα από το Messenger του Lumia 630, τα εισερχόμενα τα ελάμβανε κανονικά, αποστολή όμως αδύνατη. Υπέθεσα ότι κάτι θα έγινε, προσπάθησα να δω μήπως παίρνει κάποια ενημέρωση, τίποτα... Έκανα απεγκατάσταση και το φόρτωσα εκ νέου όμως όταν μπήκα είδα το παρακάτω μήνυμα:
  "...Σας ευχαριστούμε που χρησιμοποιείτε το Facebook για να στέλνετε μηνύματα στους φίλους σας. Θα πρέπει ωστόσο να σας πληροφορήσουμε ότι από σήμερα, 29 Μαρτίου, η δυνατότητα μηνυμάτων δεν θα υποστηρίζεται πλέον στην έκδοση της εφαρμογής που χρησιμοποιείτε. Για να συνεχίσετε να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα μέσω Facebook από το κινητό σας, ενημερώστε την εφαρμογή Facebook του κινητού σας στην πιο πρόσφατη έκδοση: https://www.microsoft.com/store/apps/9WZDNCRFJ2WL Σας ευχαριστούμε, Η ομάδα του Messenger..."
  Πήγα στην σελίδα όμως τζίφος... αφού η έκδοση που διαθέτει είναι μόνο για Λειτουργικό σύστημα Windows 10, Windows 10 Mobile ενώ εγώ έχω Windows 8.1 ..... Και το χειρότερο είναι ότι τώρα με την νέα εγκατάσταση όχι μόνο δεν μπορώ να στείλω αλλά ούτε να λάβω μηνύματα...
  Η μαλακία της "Μικρομαλακής" δεν έχει όρια... μας ωθεί γραμμή για Android παρόλο που τα απεχθάνομαι...
  @jophiel μπορώ να κάνω κάτι;

  1. Να μπεις από τον browser, να συνδέσεις στο λογαριασμό σου και μα βγάλεις συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας του κινητού.
   Για την ιστορία: δεν ευθύνεται η MS αν η εφαρμογη του κινητού έχει πρόβλημα. Ευθύνεται ο κατασκευαστής της. Δε έκοψε η MS την υποστήριξη της εφαρμογής στα 8.1, αλλά η Facebook έκοψε την υποστήριξη της εφαρμογής στα 8.1. Επίσης να αναφέρω ότι θα ήθελα να δω τη συμπεριφορά οποιοδήποτε κινητού Android, με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του 630 και την ηλικία του, να δουλεύει το messenger... Εκεί να δεις πανηγύρια... Αν θέλεις να πας σε Android καντο. Είναι δικαίωμα σου. Η MS δε πρόκειται να πτωχεύσει, ούτε και η Google να γίνει πλουσιότερη. Τουλάχιστον όχι σε αισθητό βαθμο. Θα ήθελα να μου πεις για ποιο κινητό Android σκέφτεσαι να αγοράζεις.
   Τη δουλειά σου μπορείς να την κανείς ακόμα με το 630, αλλά κακά τα ψέμματα: μιλάμε για κινητό 3 ετών... Χρειάζεται αλλαγή έτσι κι αλλιώς.
   Κανένας κατασκευαστής (εκτός της Apple) δεν υποστηρίζει το κινητό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

   1. Λυπάμαι αλλά από τον browser δεν αφήνει να στείλει μήνυμα. Μόνο να δείς τις δημοσιεύσεις. Εγώ από το 635 άλλαξα στο Moto G3 και βρήκα την υγειά μου.

    1. Φίλε μου κάνεις λάθος. Θα πρέπει να φορτώσεις το site σε μορφή υπολογιστή και όχι κινητού. Μια χαρά στέλνει μηνύματα. Αυτό που "βρήκες την υγειά σου" πώς το κατάφερες; Ένας φίλο που το έχει το υ κολλάει από το πρώτο τρίμηνο λειτουργίας, μόλις εγκατέστησε 20 εφαρμογές. Να μη μιλήσω για ιούς, spyware, malware ή για το γεγονός ότι η Google πουλάει τα δεδομένα σου... Τα έχω γράψει 1000 φορές...
     Ο κάθένας κάνει τις επιλογές του... Εσύ έγραφες παλιότερα ότι όλα ήταν θαυμάσια με το συγκεκριμένο κινητό και ήταν τέλειο στα χρήματά του. Πρότεινες στον καθένα να το προτιμήσει έναντι οποιουδήποτε άλλου μοντέλου σε αυτά τα χρήματα. Τώρα μας λες ότι, τελικά, έγραφες ψέμματα όλο εκείνο τον καιρό και υπέφερες από τη χρήση του. Γι αυτό πήγες σε Android και βρήκες την υγειά σου....
     Όλα αυτά που έγραφες βρίσκονται λίγο παρακάτω, σε αυτή τη σελίδα.
     Το κάθε λειτουργικό έχει τα καλά και τα κακά του. Το Android είναι "τρύπιο" όσο δεν πάει άλλο από μεριά ασφάλειας και ιδιωτικότητας, αλλά μπορέις να κάνεις αρκετά πράγματα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αγοράσεις κάποιο μοντέλο με σοβαρό επεξεργαστή (300€ τουλάχιστον) για να μην σου κολλάει μετά από λίγο καιρό.
     Τα Windows κάνουν λιγότερα πράγματα (αν και τα περισσότερα από αυτά που δεν κάνουν είναι πολύ εξειδικευμένα για το μέσο χρήστη), αλλά έχουν καλύτερη εμπειρία χρήσης, σταθερότητα και ασφάλεια σε σχέση με τα Android. Αν κάποιος θέλει να "σκαλίζει" το κινητό του και δεν τον πειράζει να ασχολείται με τις ώρες προσπαθώντας να κάνει κάποια αυτονόητα πράγματα (πχ να αφαιρέσει κάποιον ιό ή να προσπαθήσει να μπλοκάρει την εκάστοτε εφαρμογή από το να ανοίγει όποτε θέλει στο παρασκήνιο, να του τρώει τη μπαταρία, να του κλέβει τηλ. κατάλογο, επαφές, μηνύματα και να κάνει το κινητό του να κολλάει), τότε αγοράζει Windows χωρίς σκέψη. Εκτός κι αν έχει να διαθέσει τα χρήματα και να αγοράσει κάποιο iphone, το οποιό θα του προσφέρει επίσης πολύ καλή εμπειρία χρήσης. Έχω βαρεθεί να προσπαθώ να κάνεω κινητά φίλων και γνωστών με Android να δουλέψουν σωστά... Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που δεν αντέχω να αγοράσω κάποιο για τον εαυτό μου (πέρα της απαράδεκτης πολιτικής προσωπικών δεδομένων της Google...). Αυτοί "έχουν βρει την υγειά τους" γιατί κοντεύω να χάσω εγώ τη δική μου ασχολούμενος με τις βλακείες του Android και λύνοντάς τες με πολύ κόπο πολλές φορές...

   2. Έχω δύο λογαριασμούς FB, στον ένα μπαίνω από τον ΙΕ και είναι όλα οκ. Στον άλλο μπαίνω από την εφαρμογή του FB (αν και πολύ ελλιπής) και τα μηνύματα τα διαχειριζόμουν από τον Messenger. Βόλευε διότι είχε ειδοποιήσεις στην συντόμευση και έστελνε φωτό και με πολύ χαμηλή ταχύτητα ίντερνετ (Wind) που δύσκολα ανεβαίνουν από ΙΕ ή από την εφαρμογή (η ίδια φωτό).
    Τώρα μου έκοψε τα χέρια, έχω εγκατεστημένο και ένα Opera ως εναλλακτική, αλλά και αυτός είναι πολύ χαζο-browser, πολλές ατέλειες. Δεν ήξερα ότι το FB έκανε την βρομοδουλειά... ρε τους μ@λάκες... Δεν σκέφτομαι για Android προσωπικά, όμως πολλοί που έχουν πρόβλημα θα το κάνουν, μη νομίζεις. όσο για το 630 μια χαρά πάει, τον Ιούλιο κλείνει 3 χρόνια στα χέρια μου...

    1. Είναι επιλογή σου. Προσωπικά θα το άλλαζα με κάποιο μεταγενέστερο μοντέλο. Ακόμα και κάποιο Windows phone των 80€ θα έκανε τη δουλειά σου. Όπως περιγράφεις την κατάσταση δε βλέπω να έχεις και πολλές επιλογές από το να πάρεις κάποιο πιο καινούριο μοντέλο. Βέβαια ακόμα κι αν είχες κάποιο Android 3ετίας και μάλιστα τέτοιας κατηγορίας τιμής, πάλι δε θα μπορούσες να κάνεις τη δουλειά σου. Αυτό που βλέπω είναι ότι τα κινητά σπάνια κάνουν τη δουλειά σου σωστά μετά τα 2-2,5 χρόνια, εκτός κι αν έχεις χαμηλές απαιτήσεις. Αυτή η κατάσταση που περιγράφης δε τη λες και "απλή περίπτωση"...
     Το αν θα επιλέξεις Android ή όχι είναι δική σου επιλογή.

 4. @jophiel ή όποιος άλλος ξέρει,
  πως μπορώ, αν μπορώ να βάλω "καρφωτές" ΙΡ σε 630 ή 640; τα νεύρα μου με τα Windows θα ξεσπάσουν στις συσκευές. Είναι δυνατόν να μην μπορώ να βάλω την ΙΡ που θέλω; Έχω δύο WiFi και μπαίνουν όποτε θέλουν, παίρνουν ένα διαολεμένο 149 στο DNS και στην προεπιλεγμένη πύλη (από που στον κόρακα δεν ξέρω) και δεν συνδέονται στα δικά μου με τίποτα... Όταν θυμούνται παίρνουν την 1 που έχει το conex και ακόμη πιο σπάνια το 254 που θέλω.
  Android δεν είχα ποτέ, αλλά τα Windows μόνο Windows δεν είναι... της πλάκας λειτουργικό.
  Τα W10 ... ακόμη χειρότερα και μπελαλίδικα...

 5. Διαδικασία για αυτόματη μετάφραση σελίδων από τον internet explorer του κινητού:

  α) Ανοίγεις τον internet explorer του κινητού και πατάς επιλογές -> αγαπημένα -> προσθήκη

  β) στο όνομα πληκτρολογείς ότι θέλεις (πχ "- Μεταφραστής", χωρίς τα ομοιωματικά)

  γ) στη σελίδα πληκτρολογείς ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό (καλύτερα να μπεις από το κινητό και να κάνεις αντιγραφή-επικόλληση):

  javascript:(function(){var s = document.createElement('script'); s.type = 'text/javascript'; s.src = 'http://labs.microsofttranslator.com/bookmarklet/default.aspx?f=js&to=el'; document.body.insertBefore(s, document.body.firstChild);})()

  και σώζεις.

  Η παραπάνω διαδικασία (α, β και γ) θα γίνει μόνο μια φορά. Από τώρα κι έπειτα μπαίνεις σε όποια σελίδα θέλεις και πατάς αγαπημένα ->" - Mεταφραστής" (δηλαδή με 2 κινήσεις) και αυτόματα η σελίδα μεταφράζεται από το πρόγραμμα περιήγησης, όπως ακριβώς ζήτησες. Η παραπάνω διαδικασία χρησιμοποιεί την αντίστοιχη υπηρεσία μετάφρασης σελίδων της Microsoft και όχι της google.

 6. το 630 αξίζει για 65 ευρω?

  1. Έχει υψηλή ακτινοβολία. Καλύτερα να προτιμήσεις το 532 (αν δε σε πειράζει η μικρότερη οθόνη του), που είναι στα ίδια χρήματα. Αλλιώς μπορείς να σκεφτείς το 535 με κάποια παραπάνω χρήματα (περίπου 20€ παραπάνω). Υπάρχει και η επιλογή του 635, αλλά δε θα σου πρότεινα να δώσεις χρήματα, τώρα, για κινητό με μόνο 512ΜΒ RAM.

  2. Πήγαινε στο 635. Και θα με θυμηθείς. Το 532, ναι μεν καλό αλλά μικρή οθόνη ενώ το 535 έχει προβλήματα με το touch. Για ποιους λόγους χρειάζεσαι γο κινητός

   1. το κινητο το χρειάζομαι για απλους λογους μουσικη,ιντερνετ κτλ οχι για τιποτα το ιδιαιτερο
    αλλα σκεφτομουν να επαιρνα το 630 ή 635

    1. Αν δε σε πειράζει το ότι δεν έχει φλας και μπροστινή κάμερα και θες την μεγαλύτερη οθόνη, τότε πήγαινε σε 635. Αλλιώς 532.

    2. Πήγαινε στο 635. Το εχω και ειμαι ευχαριστημένος!!! Άμα έχεις καμια άλλη ερώτηση ή στην πορια, μόλις αγορασεις Lumia συσκευή ρωτα εδώ. Στο προτείνω ανεπιφύλακτα.

 7. ρε παιδιά εσείς που λέτε ότι έχει υψηλή ακτινοβολία, τί εννοείτε?

  1. Έχει 1,51W/kg σώματος, όταν το όριο στην Ευρώπη είναι 2W/kg και τα περισσότερα κινητά κινούνται από 0,5W/kg έως 1W/kg. Κάποια, μάλιστα, έχουν και 0,25-0,30W/kg. Οπότε η ακτινιβολία του είναι υψηλή...

   1. σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. το έψαξα και στο νετ, όντως έτσι είναι. πήρα το 635 τελικά.

    1. Ακριβώς για τον ίδιο λόγο αγόρασα και εγώ το 635 στη σύζυγο. Θεωρώ ότι είναι αρκετά καλύτερη επιλογή για κάποιον που δεν χρειάζεται υποχρεωτικά 2 SIM.

 8. nokia lumia 630 ή nokia lumia 520;;;

  1. Το 630 είναι καλύτερο από το 520. Για κοίταξε και το 635 που το έχω εγω. Είναι απλά απίστευτο.

   1. τι διαφορα εχει το 630 με το 630 dual;;

    1. To dual είναι dual SIM δηλαδή περνει δυο κάρτες SIM.

  2. Από τα δύο αυτά το 630 (630 για διπλή κάρτα SIM ή 635 αν θέλεις 4G) είναι μονόδρομος.

  3. το nokia lumia 520

 9. Μιας κι εδώ η κουβέντα γίνεται για ΝΟΚΙΑ άρα και για Windows Phone να σας πω ότι είμαι φοβερά απογοητευμένος από τα Windows σε 1 - 2 πράγματα. Όλα καλά, η απλότητα τους, ο έλεγχος του τι θα ενημερώνεται και τι όχι (σε αντίθεση με τα Android που δεν ελέγχεις τίποτα) κλπ... Όμως είναι απαράδεκτο να μην μπορείς πχ. να φτιάξεις ένα φάκελο, όλα χύμα όπου να 'ναι; Ακόμη πιο απαράδεκτα για μένα είναι ότι δεν υποστηρίζει εφαρμογή Java... αν είναι δυνατόν! Windows χωρίς Java και μου χρειάζεται και η μη υποστήριξη Flash player... Μήπως υπάρχει εφαρμογή για Java ρε παιδιά και δεν την έχω βρει; σας παρακαλώ αν κάποιος ξέρει κάτι ας απαντήσει...
  Ευχαριστώ...

  1. Μπορείς να φτιάξεις όσους φακέλους θέλεις στη κάρτα μνήμης και όσους υποφακέλους θέλεις στη εσωτερική μνήμη, οπότε δεν είναι καθόλου "όλα χύμα και όποου να' ναι". Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένας file browser, πχ metro file manager. H java δεν υποστηρίζεται επίσημα σε κανένα mobile λειτουργικό (android, iOS ή wp). Ο flash player θα σταματήσει να υποστηρίζεται σε όλα τα sites και θα χρησιμοποιείται μόνο html5. Η apple δεν το υποστήριξε ποτέ επίσημα, χαρακτηρίζοντάς το ως "προβληματικό" και "απόλυτα ανασφαλές" και το android έχει σταματήσει την επίσημη υποστήριξή του μετά την 4.04. Μόνο η blackberry υποστηρίζει το flash player πλέον. Αν επιτρέπεται, η java πού σου χρειάζεται;

   1. @jophiel ευχαριστώ για την απάντηση! Κοίτα, φακέλους μπορώ να κάνω όταν το συνδέω με κομπιούτερ, αυτό από μόνο του δεν μπορεί, ή με "έμμεσο" τρόπο όπως ανέφερες...
    Συμπληρώνω όμως ότι γενικά περίμενα τα Windows να είναι ...Windows, περίμενα να είναι μια μικρογραφία υπολογιστή. Γιατί πχ. να μην τρέχουν τα αρχεία .exe που τρέχουν στα Windows των κομπιούτερ; Τέλος π.
    Η Java θεωρητικά υποστηρίζεται στα περισσότερα κινητά με Αndroid, τουλάχιστο αυτό λένε στα χαρακτηριστικά, είναι απαραίτητη σε πολλά πράγματα, πχ. για ένα χρηματιστηριακό γράφημα...
    Γενικά όμως με τα Windows είμαι ευχαριστημένος, δύσκολα θα έπαιρνα κινητό με Αndroid...

 10. Λοιπον παιδια χρειαζομαι βοηθεια.... μπορειτε να μ προτινετε κινητο με μπροστινη καμερα;; να είναι καλο όμως

  1. 535.... μονόδρομος.....

 11. Το 630 έχει μπροστινη καμερα;;;

  1. Όχι

   1. Ευχαριστώ για την απαντηση

 12. samsung galaxy trend plus ή nokia lumia 630?

  1. το nokia lumia 520

 13. Παιδιά εδώ και μερικές ημέρες είμαι σε δίλημμα , είμαι μεταξύ kokia lumia 630 και nokia lumia 625. Το 625 έχει flash και μπροστινή κάμερα αλλά το 630 έχει 4πύρηνο επεξεργαστή και είναι και πιό φτηνό. Γειά πετεε?

  1. Περιμενε μεχρι το Δεκεμβρη, οταν θα ερθει στην Ελλαδα το microsoft lumia 535, τα εχει ολα και flash και 4 πυρηνο επεξεργαστηhttps://www.skroutz.gr/s/5723621/Microsoft-Lumia-535-Dual-Sim.html?keyphrase=microsoft+lumia+535

   1. το 535 ποτε θα ερθει στην Ελλαδα και με τη τιμη ξερουμε ?

 14. Είμαι μεταξύ του 630 και 635 ποιό να επιλέξω ρε παιδιά , βοηθήστε ! :-)

  1. Κι εγω το ιδιο. Θελω 635. Εχεις πιοασει ποτε glossy κινητο ή το 635;

   1. Εχω πιάσει το 630 αλλα δεν με απασχολεί αν είναι matte καπακι ή glossy . Στα χαρακτηριστικά μένω και δεν έχω αποφασίσει πιο είναι καλύτερο ; Εσύ τι γνώμη έχεις ; Και εσύ περισσότερο για 635 εε ;

    1. Και βεβαια καλυτερο το 635.

  2. Το 635 έχει τη μισή ακτινοβολία, υποστηρίζει 4G και έχει καλύτερη ποιότητα ακουστικού σε σχέση με το 630. Όλά τα άλλα είναι ίδια. Προσωπικά θα έδωσα και πήρα το 635. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος.

 15. το νοκια λουμια 630 ποση ραμ τρωει απο το λογισμικο του μηπως ξερετε?

  1. Κανένα δεν ξέρει, γιατί δεν μπορείς να το δεις μέσα από το λογισμικό. Σε κάθε περίπτωση ακόμα και με 10 εφαρμογές ανοικτές το 635 που έχω "πετάει".

 16. Ποιο smartphone, δεινει καλυτερη αισθηση στο χερι; Το 630 με το matte καπακι ή το 635 με το glossy?

  1. Δεν ξέρω για το 635 αλλά με το 630 είχα θέμα με την ματ επιφάνεια.

   1. Δηλαδη τοτε glossy. Τι θεμα ειχες με την ματ επιφανεια;

 17. Καλησπέρα αξίζει να δώσω 30 ευρώ παραπάνω για να παρω αυτό αντί του 520? Η χρήση που θα κάνω θα είναι νορμάλ ,δεν το θέλω για δουλειά κ.τ.λ.

  1. Το 520 έχει ένα μικρο προβληματάκι με την οθόνη του, η οποία δεν είναι ορατή κάτω από τον ήλιο. Θα έχεις προβλήματα στο να χειριστείς το 520 το καλοκαίρι σε σχέση με το 630. Το 630 έχει υψηλότερη ακτινιβολία, βέβαια... Από την άλλη υπάρχει και το 530...

   1. .

 18. δεν εχει μπροστινη καμερα??

  1. Δεν εχει.

 19. Ψάχνω κινητό με μπροστινή κάμερα. Πώς θα καταλάβω αν κάποιο κινητό έχει ή όχι?

  1. Φαινεται. Ειναι τοσο απλο! Ή μπαινεις σε καποιο site και στο γραφει :-)

 20. Καμια αναβαθμιση εχει κανει; ή θα κανει;

  1. Εχει την τελευταια εκδοση των windows (windows 8.1) οποτε δεν χρειαζεται αναβαθμιση

   1. Το ξερω. Μαλλον θα παω στο 535 επειδη δεν εχει παρει ακομα denim update.

    1. Σωστα το 535 δεν χρειαζεται αναβαθμιση

     ενω το αλλο χρειαζεται . Εγω που εχω το 535 απο τοτε που βγηκε οταν χρειαστηκε να κανω αναβαθμιση (το νεο μοντελο που θες εσυ ειναι ηδη αναβαθμισμενο) καταλαβα πως γινεται : Κανει καπου στα 5 λεπτα και μετα χρειαζεται να κανει επανεκινηση μονο του (οποτε περρισοτερη ωρα στην επανεκινηση)

   2. Τελικά πριν τέσσερις μήνες πήρα ρο 635 και πήρε αναβάθμιση σε denim update.

 21. ποιο ειναι καλυτερο το samsung galaxy s3 mini η το nokia lumia 625?

 22. γιατι δεν εχει την cortana το δικο μου Lumia 630???????????????????????????

  1. πρέπει να βάλεις ως γλωσσα του κινητα τα αγγλικα! και γενικα να ειναι ρυθμισμενο στα αγγλικα! προς το παρον τουλαχιστον.

 23. ποιο ειναι πιο καλο αυτο ή το nokia lumia 520?

 24. Nokia lumia 630 ή nokia lumia 625? Απλως να μπορει ενα απο τα δυο να κανει πολλες αναβαθμισεις και ειναι ποιοτητα. Καλος επεξεργαστης, καμερα και ανβαθμισεις. Ποιο να παρω. Ειμαι εξωτερικο και θελω ή το 630 μεταχειρισμενο, ή το 625 καινουριο. Τι καλυτερα. Καινουριο ή μεταχειρισμενο;

  1. εγω προτεινα σε φιλο μου το 625 επειδη εχει και φλας. αλλα το 630 εχει καλυτερη οθονη.

   1. Τοτε τι καλυτερα; Μεταχειρισμενο δθο εβδομαδων 630 ή νεο 625?

    1. εγω σου προτεινω 625 νεο αλλα απο κει κε περα παρε οτι θες εσυ.

 25. nokia lumia 630 ή samsung galaxy s3 mini VE??????? (θελω και φλας γι αυτο θελω το δευτερο αλλα αν ειναι καλυτερο το πρωτο ας παρω το πρωτο)

  1. Απο επεξεργαστη ειναι βεβαιως το πρωτο. Τωρα ακουσα οτι η κα,ερα του ειναι ειδικη και για το σκοταδι. Μπες αν ειναι στο youtube και ψαξε βιντεο με το lumia 630 camera. Επισης για εμενα το λειτουργικο του lumia 630 ειναι καλυτερο. Εγω σε ενα μηνα θα αγορασω το nokia lumia 630 απο λειτουργικο, επεξεργαστη και ποιτητα κατασκευης. Εγω θα προτεινα το lumia 630 αλλα αν δεν εισαι σιγουρος, δες και κανα βιντεακι στο youtube και για τα δυο κινητα και παρε αυτο που θελεις. Εγω παντως παλι προτεινω το lumia 630.

   1. τι λες αν παρω το Nokia lumia 625? θελω να εχει και φλας

    1. Αυτο σκεφτομαι και εγω. Καλο ειναι?

 26. Να το παρω ή καλυτερα το 520 που εχει και λιγοτερο sar?

 27. το ηχείο του είναι καλό σε σχέση με το 520 είναι καλύτερο?

  1. ναι