Skroutz.gr

Συζήτηση για το Nokia Lumia 630 Dual (8GB)

Παρακολούθηση της συζήτησης
Nokia Lumia 630 Dual (8GB)
 1. Από χτές έχω εγκαταστήσει την τελευταία (πιθανότατα) δοκιμαστική έκδοση των windows 10 for mobiles στο 930 μου. Έτσι, σκέφτηκα να μοιραστώ την εμπειρία μου με τους υπόλοιπους ανθρώπου, που πραγματικά ενδιαφέρονται να μάθουν.

  Θετικά: -Δεν κολλάνε καθόλου. Όλα κυλούν ομαλά, όπως και στα windows phone 8.1.
  -Στην επιφάνεια εργασίας τα πλαίσια γύρω από τα tiles είναι σχεδόν μηδενικά και το φόντο φαίνεται πολύ καλύτερα.
  -Στην "κουρτίνα" ειδοποιήσεων έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Έχουν προστεθεί άλλε 3 σειρές με γρήγορα εικονίδια. Ανάμεσά του η επιλογή να ενεργοποιούνται/απενεργοποιούνται γρήγορα τα data, μια εφαρμογή φακού κ.α.
  -στο μενού έναρξη οι καινούριες εφαρμογές τοποθετούνται, πλέον, στην κορυφή της λίστας. Έχουν προστεθεί καινούριες εφαρμογές, που αντικατέστησαν τις παλαιότερες εκδόσεις τους, στις επαφές, ημερολόγιο, office, μουσική , video, εξερεύνηση αρχείων κ.α.
  -Ο καινούριος browser είναι γρηγορότερος από τον παλιό με πολλές περισσότερες επιλογές στις ρυθμίσεις του. Όλα τα sites ανοίγουν αστραπιαία και χωρίς κανένα πρόβλημα.
  -στο μενού ρυθμίσεις... Έχουν γίνει απίστευτα πράγματα!!! Έχουν προστεθεί ένα σωρό καινούριες επιλογές και έχουν ταξινομηθεί σε κατηγορίες. Επίσης μπορείς να βγάλεις συντόμευση στην επιφάνεις εργασίας όποια κατηγορία ρυθμίσεων θέλεις για πιο γρήγορη πρόσβαση. Οι καινούριες επιλογές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την κρυπτογράφιση της συσκευής και τη δυνατότητα να αποφασίζει ο χρήστης ποιες εφαρμογές θα έχουν πρόσβαση και πού. Για παράδειγμα: αν εγκαταστήσω μια εφαρμογή που ζητάει πρόσβαση σε επαφές και internet, αλλά δε θέλω τελικά να της δώσω πρόσβση στο internet, τότε την εγκαθιστώ κανονικά και στη συνέχεια της αφαιρώ τη δυνατότητα να έχει πρόσβση στο internet από το μενού των ρυθμίσεων. Η εφαρμογή συνεχίζει να δουλεύει κανονικα, αλλά δεν έχει πρόσβαση στο internet, εκτός κι αν χρειάζονταν την πρόσβαση για να δουλέψει. Δηλαδή με αυτό τον τρόπο κόβεις τη δυνατότητα σε εφαρμογές να ζητούν άσχετα δικαιώματα. Έχεις απόλυτο έλεγχο στο κινητό σου.
  -Το store έχει καινούριο, πιο όμορφο σχεδιασμό και περισσότερες επιλογές στις ρυθμίσεις.
  -Η κάμερα έχει ψηφιακό σταθεροποιητή και έχουν προστεθεί καινούριες επιλογές. Γενικότερα οι φωτογραφίες είναι καλύτερες.

  Αρνητικά:
  -Λόγω του ότι είναι ακόμα δοκιμαστική έκδοση, κάποια video στον browser δεν αναπαράγονται. Όλα όσα είναι του youtube παιζουν κανονικότατα και όχι μόνο...

  Συμπέρασμα: είναι κατά 99,9% έτοιμα και όλα δουλεύουν μια χαρά. Γι αυτό και θα τα κρατήσω μέχρι την τελική τους έκδοση. Θεωρώ ότι αξίζει κάποιος να τα κατεβάσει και να τα χρησιμοποιήσει στην καθημερινή του εργασία, μιας και που είναι πολύ σταθερα. Η διαδικασία είναι εύκολη και κρατάει περίπου 30-40 λεπτά, ανάλογα τις εγκατεστημένες εφαρμογές που έχει ο καθένας. Με την εγκατάσταση δε χάνεται τίποτα, τα αρχεία, οι πεαφές , τα emails κτλ. Όλα εμφανίζονται κανονικά και στα Windows 10, σαν να μην άλλαξες λογισμικό.

 2. Διαδικασία για αυτόματη μετάφραση σελίδων από τον internet explorer του κινητού:

  α) Ανοίγεις τον internet explorer του κινητού και πατάς επιλογές -> αγαπημένα -> προσθήκη

  β) στο όνομα πληκτρολογείς ότι θέλεις (πχ "- Μεταφραστής", χωρίς τα ομοιωματικά)

  γ) στη σελίδα πληκτρολογείς ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό (καλύτερα να μπεις από το κινητό και να κάνεις αντιγραφή-επικόλληση):

  javascript:(function(){var s = document.createElement('script'); s.type = 'text/javascript'; s.src = 'http://labs.microsofttranslator.com/bookmarklet/default.aspx?f=js&to=el'; document.body.insertBefore(s, document.body.firstChild);})()

  και σώζεις.

  Η παραπάνω διαδικασία (α, β και γ) θα γίνει μόνο μια φορά. Από τώρα κι έπειτα μπαίνεις σε όποια σελίδα θέλεις και πατάς αγαπημένα ->" - Mεταφραστής" (δηλαδή με 2 κινήσεις) και αυτόματα η σελίδα μεταφράζεται από το πρόγραμμα περιήγησης, όπως ακριβώς ζήτησες. Η παραπάνω διαδικασία χρησιμοποιεί την αντίστοιχη υπηρεσία μετάφρασης σελίδων της Microsoft και όχι της google.

 3. @jophiel αν μπορείς να βοηθήσεις. Στο laptop & pc χρησιμοποιώ πρόγραμμα FTP για ανέβασμα ή κατέβασμα αρχείων σε ή από μια συγκεκριμένη IP, κάνω χρήση αυτού: https://www.google.gr/search?tbm=isch&q=ws_ftp&spell=1&ei=i4YWVdulL4vTaJbTgpgO

  Στο Lumia 630 και γενικώς στα windows phone 8.1 υπάρχει κάτι ανάλογο; Κοίταξα αλλά δεν βρήκα, ίσως να μην κατάλαβα την χρήση κάποιας εφαρμογής που είναι αυτό που έψαχνα, να την προσπέρασα δηλαδή.
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

  Α, και κάτι ακόμη αν και με την πρώτη ευκαιρία θα απευθυνθώ στη ΝΟΚΙΑ, ξέρει κάποιος αν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης της μνήμης στα κινητά; (στο 630)...

  1. Για το δεύτερο σκέλος : αν εννοείς τη μνήμη ROM, τότε η απάντηση είναι κάρτες μνήμης. Υποθέτω ότι εννοείς τη μνήμη RAM και η απάντηση είναι ότι, προς το παρόν, δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Στο μέλλον όμως θα υπάρξει. Ήδη έχουν βγει κάποια πειραματικά μοντέλα, προπαραγωγής, τα οποία ονομάζονται "αρθρωτά κινητά" (project ara), στα οποία αλλάζουν η μνήμη RAM, το SOC κτλ.
   Για το πρώτο σκέλος : η ανταλλαγή κρυπτογραφημένων αρχείων είναι κάπως εξειδικευμένη διαδικασία και σίγουρα λίγοι θα χρησιμοποιήσουν το κινητό τους με αυτό τον τρόπο. Προσωπικά δε χρησιμοποιώ το κινητό μου με αυτό τον τρόπο. Μια λύση, πιστεύω, είναι το Myftp στο store, αλλά δεν είναι δωρεάν. Κατέβασε demo να δεις αν σου κάνει. Μια δωρεάν λύση, που ίσως κάνει τη δουλειά σου, είναι το YouSendIt, της ίδιας της Microsoft, το οποίο είναι και δωρεάν ή το mFtp2 ή το ftp server. Δοκίμασε, πειραματίσου και δες ποιο είναι πιο βολικό για τη δουλειά σου

   1. Ναι, εννοώ RAM, αν έχουν δυνατότητα πρόσθεσης ή αντικατάστασης με μεγαλύτερη, και γω νομίζω όχι.

    Για τους FTP δεν μεταφέρουν ντε και καλά κρυπτογραφημένα αρχεία, μπορεί να στέλνεις κάπου μερικά απλά αρχεία πχ. φωτογραφιών jpg. Η χρήση που θέλω είναι να στέλνω κάθε μέρα σε μια IP μερικές φωτό με το ίδιο όνομα και εκεί να αντικαθιστούν τις ήδη υπάρχουσες. Είναι σελίδες μιας εφημερίδας που βολεύει να στέλνονται έτσι.
    Θα δοκιμάσω αυτά που μου πρότεινες και σε ευχαριστώ!

    1. Παρακαλώ. Η RAM, ακόμα, είναι ενσωματωμένη στην πλακέτα του κινητού, οπότε δεν αλλάζει με τίποτα. Όσο για τις εφαρμογές πιθανολογώ ότι σου κάνουν. Δε μπορώ να είμαι σίγουρος, βέβαια, αφού, όπως έγραψα και παραπάνω, δε μου έτυχε να χρειαστώ το κινητό για τέτοια χρήση.

 4. Εξαιρετικό Dual-SIM κινητό. Ίσως η καλύτερη value for money αγορά κινητού που μπορεί να κάνει κανείς στην κατηγορία

 5. ανεβαζη φοτο απο κιν σε laptops μηπος ξερει κανης

  1. Μέσω bluetooth ή μέσω email. Ανάλογα το laptop.

 6. είναι καλο κινητο;;εχω ακουσει τοσα για τα windows.. ειναι ευχρηστο;;οι δυο σιμ λειτουργουν κανονικα;;

  1. Έχω το 635 για δεύτερο κινητό (έιναι ακριβώς ίδιο με το 630 dual, αλλά δεν παίρνει 2 sim και είναι 4G). Είναι πολύ γρήγορο, εύχρηστο. Για τις 2 sim δεν ξέρω.

  2. Το 630ds δέχεται δύο dim, δουλεύουν κανονικά ως προς τις χρήσεις τους σαν να έχεις δύο τηλέφωνα, όμως όταν μιλάς στη μια η άλλη απενεργοποιείται. Το έχουμε γράψει στην κριτική τηλεφώνου και αυτό είναι το μεγάλο μειονέκτημα του...

 7. παιδια επειδη σκεφτομαι να το αγορασω ειναι καλο???το θελω για 2 καρτες...θα μου δουλευει κανονικα η θα εχω προβληματα..επειδη γενικως ακουω οτι τα nokia lumia δεν βγαινουν κ τοσο καλα στο λειτουργικο τους κομματι..ποιος ξερει να μου πει!!!ευχαριστωωω

  1. Το έχω από τον περασμένο Αύγουστο, έχω διαβάσει αρκετά παράπονα, εμένα δεν μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό...
   Ελάχιστα κολλήματα στην περιήγηση δεν τα αξιολογώ...

 8. Παιδια? Στον λαμπρακη βρησκω πολυ φθηνο αυτο το κινητο αλλα δεν θελω dual sim. γινεται να χρησιμοποιω μονο την μια καρτα sim????.....//.....βρε παιδιά η ερώτηση είναι περιττή... φυσικά και μπορείτε, εγώ το έχω 20 μέρες με μόνο μία...

 9. Παιδια? Στον λαμπρακη βρησκω πολυ φθηνο αυτο το κινητο αλλα δεν θελω dual sim. γινεται να χρησιμοποιω μονο την μια καρτα sim????

  1. φυσικα ναι.

   1. γινεται δηλαδη να ειναι dual sim αλλα να το χρησιμοποιω μονο μια καρτα sim χωρις προβλημα οπως θα ηταν με single sim??? σιγουρα?? ξανααπαντησε μου για σιγουρια πλιζζ.!!!!

    1. κοιτα , πηρα το 630 DS , ειχα 2 sim, την πρωτη μερα εκοψα μονος μου σε micro sim της μιας εταιριας ( το κυριο νουμερο μου), την δευτερη μου sim την μετετρεψα μετα απο 2 μερες σε micro sim. Και το κινητο δουλεψε ΚΑ-ΝΟ-ΝΙ-ΚΟ-ΤΑ-ΤΑ με τη μια sim. ηταν απο την αρχη λογικο εξαλλου, απλα εγω το δοκιμασα κιολας.

   2. Μπορεις να μ εξηγησεις τι σημαινει dual sim

    1. σημαινει οτι μπορεις να εχεις 2 νουμερα απο 2 διαφορετικες εταιρριες πχ μια wind και μια cosmote

 10. Ευχαριστώ

 11. Οχι

  1. γιατι οχι?

   1. όταν αγοράζεις το τηλέφωνο και κάνεις το πρώτο set up, κατεβάζεις όλο τον χάρτη της Ελλάδας. από εκεί και πέρα λειτουργεί χωρίς απαίτηση για online σύνδεση. σύνδεση χρειάζεσαι μόνο σε περίπτωση που θέλεις να σου δίνει πληροφορίες για την κίνηση ή αν θέλεις να βλέπει τις φωτογραφίες από δορυφόρο.

 12. Η λειτουργία GPS απαιτεί σύνδεση στο Internet όπου ενδεχομένως υπάρχουν και χρεώσεις;

  1. χωρίς να θέλω να φανώ χαμηλής νοημοσύνης, τελικά αν θέλω να δουλέψει με μια sim είναι οκ?

   1. Ναι φυσικά και μπορείς. Διαφορετικά αν δεν χρειάζεσαι γενικά κινητό με δυνατότητα εισαγωγής 2 sim, μπορείς να αγοράσεις και το single sim μοντέλο http://bit.ly/1rjQRmq .