Skroutz.gr

Συζήτηση για το Canon Pixma MX725

Παρακολούθηση της συζήτησης
Canon Pixma MX725
 1. Αν γνωρίζει κάποιος, μπορεί να μου απαντήσει: Έχω παρατηρήσει ότι στις εκτυπώσεις απλού κειμένου, το μαύρο χρώμα των γραμμάτων δεν είναι τόσο έντονο ή τόσο καθαρό όσο θα ήθελα, ιδίως σε σχέση με κείμενα εκτυπωμένα από εκτυπωτή laserjet. Μοιάζει περισσότερο με απόχρωση του γκρι/μπλε παρά με καθαρό μαύρο. Δεν μπορώ να θυμηθώ αν ήταν έτσι απ' την αρχή (νομίζω δεν ήταν, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος). Τον έχω λίγο παραπάνω από έναν χρόνο και τον χρησιμοποιώ λίγο είναι η αλήθεια, κυρίως για σαρώσεις. Παίζει ρόλο το ότι χρησιμοποιώ συμβατά μελάνια ή ότι δεν τον χρησιμοποιώ τόσο συχνά? Έχω κάνει καθαρισμό κεφαλών και το μοτίβο που εκτυπώνεται δεν έχει εμφανή προβλήματα, πέρα από αυτό που αναφέρω. Έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος το συγκεκριμένο θέμα?

  1. είδες στις ρυθμίσεις εκτύπωσης τι επιλογή είναι ενεργή;
   1) έχει επιλογή για γρήγορη εκτύπωση που είναι για έγγραφα μικρής σημασίας με μεγάλη οικονομία στο μελάνι.
   2) έχει τυπική εκτύπωση με άριστα αποτελέσματα.
   3) έχει επιλογή και για ψηλής ποιότητας εκτύπωση, πχ επίσημη παρουσίαση εγγράφων με κείμενο και εικόνες.
   4) πάμε σε ειδικές επιλογές για εκτυπώσεις φωτογραφιών.

   5) μήπως εκτυπώνεις μαύρο με χρήση των έγχρωμων μελανιών;

   1. Εκτυπώνω σε τυπική ποιότητα εκτύπωσης, δοκίμασα ωστόσο και σε υψηλή και το αποτέλεσμα που πήρα και πάλι δεν ήταν το καθαρό μαύρο αλλά απόχρωση του γκρι/μπλε. Έχω τη ρύθμιση "εκτύπωση σε κλίμακα του γκρι" αποεπιπλεγμένη, δοκίμασα εκτύπωση και με επιλεγμένη τη ρύθμιση αυτή και δεν άλλαξε κάτι. Δεν είναι τόσο σοβαρό πρόβλημα, τα κείμενα διαβάζονται κανονικά, απλά το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό καθαρό μαύρο που θα ήθελα στα γράμματα. Σκέφτομαι να πάρω μια πεντάδα γνήσια μελάνια για να κάνω τη σύγκριση, αλλά μιλάμε για σχεδόν δεκαπλάσια (χωρίς υπερβολή) τιμή σε σχέση με την πεντάδα συμβατών (65 περίπου σε σχέση με 8-9 ευρώ) και πάνω από το μισό της τιμής σε σχέση με την τιμή αγοράς του εκτυπωτή (99 ευρώ). Σε κάθε περίπτωση, σε ευχαριστώ για την απάντηση!
    ΥΓ: Σημειώνω ότι η σύγκριση των εκτυπώσεών μου γίνεται με εκτυπώσεις από laserjet, οπότε ίσως η σύγκριση είναι λίγο άδικη (θεωρώ ότι οι laser υπερέχουν στις εκτυπώσεις κειμένων που κυρίως με ενδιαφέρουν). Μακάρι να μπορούσα να επισυνάψω screenshots
    @ΓΙΩΡΓΟΣ: Σ' ευχαριστώ για το χρόνο που διέθεσες να μου απαντήσεις, ίσως τα δοκιμάσω, αν και το κόστος είναι υπερβολικό. Αν θυμάμαι καλά, με τα αρχικά "δοκιμαστικά" μελάνια της canon είχα πολύ καλύτερη ποιότητα εκτύπωσης σε όλα τα χρώματα και όχι μόνο στο μαύρο, απλά δεν είμαι 100% σίγουρος γι' αυτό γιατί δεν μου κράτησαν πολύ.

    1. όπως μου τα περιγράφεις, μάλλον καταλήγουμε στα μελάνια, εγώ χρησιμοποιώ μόνο γνήσια μελάνια και έχω καθαρά έντονα μαύρα γράμματα.
     θεωρώ πως αν δε σου είναι πρόβλημα το αφήνεις ως έχει, διαφορετικά όπως γράφεις κι εσύ, μένει να κάνεις τη δοκιμή με γνήσια μελάνια.

 2. ΘΑ ήθελα να ρωτήσω τον Κ.Γιώργο σχετικά με τον συγκεκριμένο εκτυπωτή πως ειναι από μηχανική κατασκευή.Γιατί μου είπαν ότι δεν είναι καλό σαν μηχάνημα.Ότι είναι ψεύτικο...Ποια είναι η γνώμη σας!!!!

  1. η ακριβώς αντίθετη.
   η γνώμη μου είναι πως πρόκειται για άσχετους, που προφανώς μπερδεύουν την κατασκευή ενός εκτυπωτή με κάτι άλλο που ίσως έχουν στο μυαλό τους.
   δε γνωρίζω τι.
   πολυμηχάνημα είναι και μάλιστα πάρα πολύ καλό, σε τιμή, σε ποιότητα και το σημαντικότερο σε εκτυπώσεις και σαρώσεις.
   πλέον έχω συνδέσει και το fax το οποίο επίσης λειτουργεί άψογα.
   υ.γ
   μια κατάσταση που με εκνευρίζει με κάποιους αγοραστές, είναι που διαμαρτύρονται για τις διαστάσεις του μηχανήματος.
   αναρωτιέμαι, πόσο χαζός είναι αυτός που κάνει μια τέτοιου είδους παρατήρηση;
   δηλαδή πριν το αγοράσει δε διάβασε τις διαστάσεις του πολυμηχανήματος;
   ή περίμενε πολυμηχάνημα στο μέγεθος απλού εκτυπωτή.
   υποψιάζομαι πως κάνουν σύγκριση ανόμοια μηχανήματα.

   1. Πλέον είμαι και εγώ κάτοχος του συγκεκριμένου μηχανήματος...και ειμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη....Ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθειά σας

    1. το ευχαριστώ δεν ήταν απαραίτητο, αφού όμως το ανέφερες, παρακαλώ.

     καλορίζικο λοιπόν και αν κάπου έχεις πρόβλημα και μπορώ να βοηθήσω, εδώ θα είμαι.

 3. H canon έχει υποστήριξη;

  1. Θα σας έχω υπόψην μου!!!!!Να΄στε σίγουρος για αυτό....Κ.Γιώργο