Έχω το παλιό kobo clara hd του 2020. Θέλω να ρωτήσω εάν το νεότερο μοντέλο είναι πιο γρήγορο στη φόρτωση βιβλίων απο pc. Ρωτάω επειδή καλό μεν το παλιό μου ebook reader αλλά κ μόνο για να αντιγράψω βιβλία από το pc, για κάποιο λόγο με ταλαιπωρεί πολύ χρονικά (αργεί πολύ στην αντιγραφή των αρχείων) κ άλλο τόσο με ταλαιπωρεί μέχρι να τα φορτώσει. Έχουν βελτιωθεί αυτά? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
5 Comentarii
Απο το pc με αντιγραφή απευθείας στο ebook reader από θύρα 3.0! Μορφή epub κ pdf (επεξεργασμένα στο calibre). Έχω δοκιμάσει όλες μου τις θύρες κ έχω αλλάξει και καλώδια. Αν αντιγράψω πάνω απο 10 βιβλία, κάτι παθαίνει κ η ταχύτητα αντιγραφής πάει πάτο κ αναγκάζομαι να τα βάζω λίγα-λίγα. Δεν έχω παρατηρήσει εαν κολλάει επειδή κάποια είναι pdf! Θα δοκιμάσω να τα κάνω ξεχωριστά κατά την αντιγραφή!
Τα PDF φταίνε. Φαντάζομαι πως κάνεις το transfer μέσω calibre και όχι μόνο την επεξεργασία; Εάν όχι, δοκίμασε να το κάνεις έτσι, καθώς το calibre απ' ότι έχω καταλάβει έχει καλύτερο scheduling κατά την μεταφορά στα ereaders από το να τα πετάξεις απλά στην εσωτερική μνήμη και να εμπιστευτείς το file manager των Windows.
Κατά τ' άλλα τα PDF φορτώνουν σχετικά γρήγορα, αλλά αυτό εξαρτάται και πάλι από το μέγεθος του αρχείου. Δεν είχα ποτέ το Clara για να μπορέσω να κάνω απευθείας σύγκριση μεταξύ των δύο.
Επεξεργασία στο calibre και μετά αποθήκευση στο σκληρό δίσκο του pc. Έπειτα αντιγραφή - επικόλληση απο το φάκελο αυτό, στο ebook reader.
Δεν γνώριζα αυτήν την ιδιαιτερότητα. Θα το δοκιμάσω σε επόμενη δόση κ θα το γράψω ώστε να γνωρίζουν και άλλοι χρήστες με το ίδιο ίσως πρόβλημα.
Μα αυτό είναι και το νόημα του calibre, εφάρμοσε το και πιστεύω θα δεις διαφορά.
Ευχαριστώ!