Μιας και πολλά έχουν ακουστεί για τη Procordia σκέφτηκα να μπω να γράψω και γω την εμπειρία μου από το συγκεκριμένο σέρβις. Πήγα σήμερα, λοιπόν, τη συσκευή μου για να λυθεί το πρόβλημα που ανέφερα πριν κάτι μέρες ακριβώς παρακάτω, και ενώ είχα πάει προετοιμασμένος ψυχολογικά για κάνα μηνά+ καθυστέρηση με εντυπωσίασαν με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Αφότου τους περιέγραψα το πρόβλημα, με ρωτήσαν αν θέλω να περιμένω εκεί μέχρι να επισκευαστεί ή αν θέλω να φύγω και να με πάρουν τηλέφωνο όταν τελειώσει το σέρβις. Στο μεταξύ, εγώ γέλασα νομίζοντας ότι αστειευόντουσαν, αλλά μου εξήγησαν να περιμένω ένα 10λεπτο μπας και υπάρχει ανταλλακτικό διαθέσιμο και γίνει η επισκευή εκείνη τη στιγμή. Έκατσα, λοιπόν, και γω να δω μπας και γίνει κάνα θαύμα και μέσα στο 10λεπτο με ενημερώνουν ότι οι τεχνικοί εντόπισαν το πρόβλημα (ήταν θέμα πλακέτας τελικά) και ότι υπήρχε διαθέσιμο ανταλλακτικό. Μου εξήγησαν ότι η διαδικασία θα διαρκούσε περίπου 1μιση ώρα και εγώ συμφώνησα να κάτσω μιας και μένω μακριά και δεν άξιζε να ξανακάνω το δρομολόγιο. Στο μεταξύ Την ώρα που ήμουν εκεί έκανα και μια βολτίτσα στα κατατόπια τους. Γενικά σαν περιβάλλον ήταν πολύ καθαρό και σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω πρόχειρα οργανωμένο. Οι τεχνικοί μου φάνηκαν αρκετά προσηλωμένοι στη δουλειά τους και οι κοπέλες στην υποδοχή ήταν αρκετά ευγενικές. Γενικά το όλο κλίμα ήταν ιδιαίτερα χαλαρό. Βέβαια, αυτό που μου προξένησε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν τα απανωτά τηλεφωνά για σέρβις και παράπονα τα οποία αναλάμβαναν να σηκώνουν οι κοπέλες στην είσοδο (για αυτό άλλωστε και τα άκουγα). Σχεδόν όλα αφορούσαν πελάτες της LG (τα μισά ήταν για σπασμένο τζαμάκι πίσω κάμερας σε LG G6 και τα υπόλοιπα για το μπάχαλο που επικρατεί με τις αντικαταστάσεις σε G5 SE). Ας επιστρέψουμε όμως στο δικό μου θέμα.... Λίγο πριν κλείσει το δίωρο, λοιπόν, οι συσκευή μου ήταν έτοιμη. Έγινε αντικατάσταση πλακέτας με καινούργια (Σ/Ν 711, αν και δε νομίζω ότι παίζει κάποιο ρολό πλέον ο σειριακός αριθμός) ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 2 χρονιά εγγύηση στη πλακέτα. Μετά την αλλαγή δοκίμασα όλες τις λειτουργίες του κινητού (δόνηση, κάμερες, ηχείο, μικρόφωνο, κλήσεις κλπ.) και δεν υπήρχε κανένα θέμα. Βέβαια, το ίδιο έκαναν και οι τεχνικοί εκεί πριν μου το παραδώσουν απ’ ότι είδα. Ακόμη, είχε ήδη εγκατεστημένο το android 6.0.1 όταν το παρέλαβα και το lg pc suite δεν μου βγάζει κάποια επιπλέον ενημέρωση.
Για να κλείσω, να αναφέρω γιατί μπήκα στο κόπο να τα γράψω όλα αυτά....
Η Procordia αυτή καθ’ αυτή θεωρώ ότι κάνει σωστά τη δουλειά της από πλευράς σέρβις. Το μόνο στο οποίο μπορώ να τους κατηγορήσω είναι ότι σαν τηλεφωνικό κέντρο μπάζουν. Δεν είναι δυνατόν 2 άτομα να εξυπηρετούν πελάτες από 3 διαφορετικές εταιρίες (LG, Huawei και Wiko αν δε κάνω λάθος). Αυτοί που θα έπρεπε να κατηγορούνται είναι οι προμηθεύτριες εταιρίες (στη περίπτωση μας η LG) για την αδιαφορία που επιδεικνύουν σε ζητήματα εγγυήσεων και σέρβις.
Έτυχε απλά να ήμουν τυχερός και το εξάρτημα που χρειαζόμουν ήταν εκεί (μου το είπαν και οι ίδιοι ότι ήμουν τυχερός, μιας και η μπαταριά μου ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και από πλακέτες είχαν απόθεμα 2-3 εκείνη τη στιγμή... Οποίος άλλος έχει αντίστοιχο πρόβλημα, ή οτιδήποτε άλλο, και θεωρεί ότι είναι ΘΕΜΑ ΠΛΑΚΕΤΑΣ ας το πάει το συντομότερο πριν τους εξαντληθούν και αυτές.... BONUS τα επιπλέον 2 χρονιά εγγύησης που σου προσφέρουν… Ωστόσο, αν δεν είναι σίγουρος και φοβάται μη του βγάλουν θέμα μπαταρίας να ξέρει ότι στη περίπτωση αυτή λογικά μπαίνει και αυτός στην ουρά για την αντικατάσταση με G5 SE…. Όλα αυτά εννοείται στη περίπτωση που το κινητό είναι εντός εγγύησης)
Για οποίους ενδιαφέρονται τους ρώτησα τι θα γινόταν ΑΝ ήταν θέμα μπαταρίας και μου είπαν ότι τη συγκεκριμένη στιγμή δεν είχαν αποθέματα μπαταριών για το Flex 2. Μετά τους ξαναρώτησα τι θα σήμαινε αυτό για μένα και μου απάντησαν ότι έχουν ρωτήσει επανειλημμένα την LG και ακόμα δεν τους έχει δώσει κατευθυντήριες οδηγίες. Τρέχα γύρευε σε απλά ελληνικά.
Προσωπικά έμεινα ικανοποιημένος από την όλη εξυπηρέτηση που βρήκα εκεί, ενώ για τα υπόλοιπα ζητήματα που γράφονται θεωρώ ότι δεν είναι στο χέρι της procordia καθώς η ιδιά δεσμεύεται από την πολιτική της εκάστοτε εταιρίας (δυστυχώς, απ’ ότι φαίνεται της LG δεν είναι και η καλύτερη)
Καλή τύχη και στους υπολοίπους "παθόντες" εδώ μέσα και υπομονή!