La ce să fiți atenți

• Scriu întrebările mele despre produs.
  • Evit întrebările despre disponibilitate, preț și cursul comenzii mele.
  • Îmi protejez informațiile personale și nu le public.
  • Nu folosesc expresii obscene sau ofensatoare.

Vezi detaliat termenii de utilizare pentru Întrebările despre produs

Toate întrebările
patrianakosjohn

Να το βάλω σε σε κινητήρα 20vt με 420.000 χλμ που τσιμπά λαδακι ή θα έχω θέμα με την τουρμπίνα;

Nume de utilizator

1 Răspuns

Opel_Corsa_A

Σε 20VT turbo το 15W-40 δεν είναι ό,τι καλύτερο για την τουρμπίνα λόγω θερμοκρασιών. Σε φθαρμένο μοτέρ μπορεί να βοηθήσει στο κάψιμο, αλλά σωστότερα είναι ένα 10W-40 ημισυνθετικό για να έχεις και προστασία και λιγότερη κατανάλωση. Προσωπικά θα σου πρότεινα το 10W-40 της Total, είναι πολύ καλή επιλογή για μοτέρ που τσιμπάνε λάδι και δουλεύει σωστά και με τουρμπίνα.

2 Comentarii

patrianakosjohn

Εκεί που βάζω λάδια ο λαδάς μου είπε είναι ένας σαν και μένα και βάζει αυτό το καστρολ και είναι ικανοποιημένος,εγώ βάζω μοτουλ ,εκεί βρήκα λιγότερη κατανάλωση

Opel_Corsa_A

Καλά κάνεις και κοιτάς τι σου δουλεύει στην πράξη Και το Motul είναι πολύ καλό λάδι, δεν λέω το αντίθετο. Απλά η λογική μου είναι πιο πολύ στο ιξώδες και στο τι ταιριάζει στο μοτέρ με τουρμπίνα.
Το 15W-40 τύπου Castrol είναι πιο “βαρύ” όταν δουλεύει ζεστό και δεν είναι ό,τι καλύτερο για το turbo μακροπρόθεσμα. Το 10W-40 (είτε Motul είτε Total είτε άλλη καλή μάρκα) είναι πιο ισορροπημένη επιλογή: κρατάει πίεση αλλά λιπαίνει και καλύτερα την τουρμπίνα.
Από εκεί και πέρα, αν με το Motul βλέπεις μικρότερη κατανάλωση και δουλεύει σωστά το μοτέρ σου, προφανώς και είσαι σε καλό δρόμο

Nume de utilizator