За какво да внимавате

• Пиша въпросите си относно продукта.
  • Избягвам въпроси за наличността, цената и хода на моята поръчка.
  • Защитавам личната си информация и не я публикувам.
  • Не използвам неприлични или обидни изрази.

Вижте подробно условията за ползване за Въпросите за продукта

Всички въпроси
koulourisel

Εχω το ford focus 1,6 ti-vtc με τους 115 ιππους μοντελο του 2009.Mπορω να βαλω αυτο το λαδι?Ο μηχανικος μου,μου βαζει 5-40 της Wurth.

Потребителско име

1 Отговор

Opel_Corsa_A

Ναι μπορείς νά τό βάλεις και αυτό είναι τό καλύτερο λάδι πού μπορείς νά βάλεις στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο αλλά βλέπω ότι ό μηχανικός σού έβαζε 5W40 μπορεί άμα γυρίσεις σέ 5W30 νά αρχίσει να καεί λάδια δεν είναι 100% αλλά εγώ θά σού πρότεινα νά τό δοκιμάσεις και άμα δεις ότι αρχίζει νά καεί λάδια πού όπως είπα δεν είναι σίγουρο γυρνά πίσω σέ 5W40

10 Коментара

koulourisel

Ευχαριστω πολυ φιλαρακι,μια φορα μου εβαλε 10w-40 ο μηχανικος.Το manual λεει οτι περνει 5w-30 το αμαξι.Εχω κανει 152000 χιλιομετρα.Moυ ειπε οτι 5w-30 περνουν τα πετρελαια και το 10w-40 μου το εβαλε γιατι εχω κανει 152000 χλμ

Opel_Corsa_A

Είμαι μηχανικός φίλε και στα περισσότερα αυτοκίνητα βάζουμε 10W40 όχι σέ όλα σέ κάποια βάζουμε 5W30 και ο λόγος είναι απλός αν ό πελάτης ακούσει τήν τιμή τού 5W30 θά φρικάρει (υπάρχουν εξαιρέσεις βέβαια για αυτό σου λέω ότι βάζουμε και 5w30) νά ξέρεις ή τιμής εδώ στο skroutz και γενικά από το ίντερνετ διαφέρουν με τής τιμές στα συνεργεία γιατί είναι τό ΦΠΑ στην μέση και τό κόστος πού θά βγάλει από τό λάδι ή από οποιαδήποτε ανταλλακτικό

koulourisel

Το σωστό όμως είναι και να σου λέει ,πέρνει αυτο το λάδι αλλα κάνει τόσο αλλα εχω και αυτο που βάζω που κάνει τόσο,διάλεξε.Όχι αβέρτα κουβέρτα σου βάζει ότι λάδι γουστάρει επειδή είναι ποιο φτηνό!!!

Opel_Corsa_A

Τό σωστό είναι έτσι πως τά λες αλλά οι περισσότεροι εδώ στην Ελλάδα είναι μεροκαματιάρηδες άμα τούς πεις τιμή για το 5w30 ή οποίο λάδι προτείνει ό κατακευαστεις θά σού πουν πχ "τί λες ρε μάστορα 60 ευρώ για λάδια " ακόμα και σέ αγροτικά πού περνούν 6-7 λίτρα λάδι και τούς λέμε 60-70 ευρώ παθαίνουν εγκεφαλικό ό περισσότερος κόσμος στην Ελλάδα δεν χαλάει πολλά χρήματα για τό αυτοκίνητο του (ό περισσότερος όχι όλοι για νά μήν υπάρξουν παρεξηγήσεις) δεν είναι σαν εμένα ας πούμε πού βάζω λάδι mobil 46 ευρώ σέ αμάξι 33 χρόνον για αυτό δεν μπένουμε στον κόπο να προτείνουμε στον πελάτη τί λάδι θέλει για τό αυτοκίνητο υπάρχουν εξαιρέσεις πάντα και χαίρομαι όταν βλέπω γιατί ό άλλος προσέχει πολύ το αυτοκίνητο του αλλά σπάνια

koulourisel

Τελικα εβαλα το motorcraft 5w-30 σημερα και αλλαξα και το φιλτρο ολα μαζι 81,60 ευρω στο συνεργειο.Αλλα ρε συ φιλαρακι η μηχανη κροταλιζει οταν ειναι κρυο.Και ζεστο οταν ειναι και παταω το γκαζι μεχρι τις 2000 στροφες και το αφηνω,σταματημενο αλλα και εν κινησει παλι κανει ενα κρρρρρρ στο κατεβασμα των στροφων.Στο ρελαντι σταματημενο ζεστο δουλευει αθορυβα χωρις να παταω το γκαζι.Ο μηχανικος μου ειπε να επισκευασουμε το μεταβλητο χρονισμο,ενα ματσο χρηματα.

Opel_Corsa_A

Λίγο δύσκολο από τό λάδι νά κάνει έτσι τό αμάξι εφόσον δεν έχει καμία αρνητική αξιολόγηση εδώ στο skroutz αλλά και τό προτείνει ή ίδια ή ford επειδή αυτό τό αμάξι είναι με ιμάντα χρονισμού και όχι με καδένα χρονισμού μήπως ό ιμάντας χρονισμού κάνει έτσι γιατί το έπαθε ένα citroen c4 και έκανε όπως λες εσύ στο αυτοκίνητο σού έχεις αλλάξει πρόσφατα αυτό τον ιμάντα γιατί πρέπει να αλλάζεται κάθε 100.000 χιλιόμετρα τουλάχιστον

koulourisel

Τον αλλαξα το 2016 στα 88900 χιλιομετρα,τωρα εχω κανει 152500.Θα τον αλλαξω τελη Αυγουστου ομως.Τελικα ο θορυβος που κανει μου ειπαν οτι ειναι καποιο απο τα ρουλεμαν,η των ιμαντων η απο τη γεννητρια.Πιστευω ο ιμαντας χρονισμου να αντεξει κανα μηνα ακομα!!!

Opel_Corsa_A

Ναι αλλά νά ξέρεις δεν παίζεις με αυτά τά πράγματα γιατί άμα ό ιμάντας χρονισμού κοπεί θά ραγίσουν ή βαλβίδες όπως τήν έπαθε ένα peugeot 106 rallye πού έκοψε ιμάντα χρονισμού και έφερε καινούργια κεφάλι και τού πήγε 1000 ευρώ ή επισκευή καλύτερα άλλαξε τόν όσο ποίο σύντομα μπορείς μήν πάθεις καμία μεγάλη ζημιά και μήν επιλέξεις ιμάντες χρονισμού τής dayco είναι ή χειρότερη μάρκα με ιμάντες και καδένας χρονισμού πες τό στον μάστορα σού νά τό ξέρει μήν βάλει αυτήν την συγκεκριμένη μάρκα γιατί πολλή τό βάζουν ως φθηνή επιλογή

koulourisel

Ο μάστορας μου βάζει μόνο Dayco ιμάντες ,του είπα όχι ,για αυθεντικό?μου είπε ότι είναι dayco και οι αυθεντικοί με σήμα της Ford επάνω.Στο πρώτο θέλει 310 και στο δεύτερο 650.

Потребителско име