What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
Ge Ko

Παρακαλώ, μήπως μπορεί να βοηθήσει κάποιος κάτοχος του τηλεφώνου ?
Τι ακριβώς ισχύει με το update σε Lollipop ?
Άλλος λέει ότι μετά το update κάνεις επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις και όλα δουλεύουν "ρολόι" κι άλλος πως ό,τι και να κάνεις μετά κολλάει, χάνεις πολλά features, καταναλώνει περισσότερη μπαταρία και διάφορα άλλα ...
Κατ'αρχήν να εξηγηθώ ... έχω το τηλέφωνο αυτό περίπου 1 μήνα, και έχω ενθουσιαστεί με τα χαρακτηριστικά του (υπερ-γρήγορο, ατέλειωτη μπαταρία κ.α.), σε σχέση πάντα με την τιμή του. Καθώς και με κάποια μικροπράγματα, που πιθανόν άλλοι να θεωρούν ασήμαντα.
Γιά παράδειγμα, με έχει βολέψει απίστευτα η ενεργοποίηση της οθόνης με διπλό χτύπημα, και δεν θα ήθελα να την χάσω, πράγμα που όπως λέει και η ίδια η Lenovo στην ειδοποίηση γιά την αναβάθμιση, θα συμβεί αν την κάνω. Απ'την άλλη όμως με ενοχλεί αφάνταστα η έλλειψη κάποιων πραγμάτων, που είχε ακόμα και το προηγούμενο κινητό μου (που είχε Android - Jelly Bean). Όπως π.χ. ότι δεν έχει αριθμό "ενημερώσεων" στα widget (πόσα νέα mail πάνω στο widget του e-mail, πόσα news feed στο widget του Facebook κλπ), ή ότι δεν μπορείς να "παραμετροποιήσεις" τον κυρίως λογ/μό mail σου, ή ότι οι οθόνες σου με τα widgets δεν κυλούν κυκλικά (όταν φτάσεις στην τελευταία να συνεχίζεις και να σε ξαναπηγαίνει στην πρώτη), ή ότι μπορείς να επιλέξεις το μέγεθος γραμματοσειράς της συσκευής αλλά ΟΧΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ την γραμματοσειρά (στο JellyBean είχε 4-5 επιλογές από την αρχή), ή ακόμα-ακόμα αν θέλετε ότι δεν υπάρχει μιά απλή εφαρμογή γιά σημειώσεις (γιά τα ψώνια του σουπερμάρκετ βρε αδελφέ) και αντ'αυτής έχει το Evernote (που αν το ήθελα, το κατέβαζα και μόνος μου) που γιά να το λειτουργήσεις, να το ενημερώσεις και να το συγχρονίσεις με τις άλλες συσκευές σου, πρέπει να έχεις διδακτορικό.
Με δυό λόγια, θα "θυσίαζα" ευχαρίστως το "wake on double tap" που με βολεύει τόσο, γιά να αποκτήσω ένα ΠΛΗΡΩΣ παραμετροποιήσιμο Android όπως το JellyBean που είχα συνηθίσει (και πιθανόν ακόμα καλύτερο, γιατί μιλάμε γιά την έκδοση Lollipop, πολύ μεταγενέστερη και βελτιωμένη) ΑΛΛΑ δεν διακινδυνεύω να μου αρχίσουν παράλληλα και οι δυσλειτουργίες που αναφέρουν οι άλλοι κάτοχοι εδώ ... γι'αυτό ...
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ, κάποιος κάτοχος του τηλεφώνου ας μου απαντήσει ΥΠΕΥΘΥΝΑ (να έχει κάνει την αναβάθμιση σε Lollipop και να την δουλεύει αρκετό καιρό): αληθεύει ότι μετά την αναβάθμιση αρχίζουν τα προβλήματα (κολλήματα, τάχιστο άδειασμα της μπαταρίας κλπ) ή όχι ?
(η επίσημη έκδοση του Lollipop, έχει τόσες πολλές ρυθμίσεις γιά την μπαταρία --πόσα και ποιά apps δουλεύουν στο background, τι λειτουργεί όταν είναι σε stanby mode κ.α.-- που μπορεί το γρηγορότερο άδειασμα της μπαταρίας να οφείλεται σε κακές ρυθμίσεις).
Εν ολίγοις, πείτε μου σας παρακαλώ, να κάνω την αναβάθμιση ή να "κάτσω στ'αυγά" μου ? ;)

Username

1 Reply

n_nikolop

Η Lenovo έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με το Lollipop. Έχει πετάξει αρκετά άχρηστα σκουπίδια ώστε η συσκευή να δουλεύει απρόσκοπτα. Έχω το κινητό 1.5 χρόνο και έκανα την αναβάθμιση κατευθείαν με το που βγήκε. Όπως η KitKat που φοράς τώρα, έτσι και η Lollipop, δεν είναι πλήρως παραμετροποιήσιμα android. Κάθε νέα έκδοση θα σε περιορίζει στο ελάχιστο σε πράγματα έκανες παλιότερα γιατί έχουν αρχίσει πλέον και κοιτούν την ασφάλεια του χρήστη. Όλα όσα αναφέρεις. όπως ο αριθμός "ενημερώσεων" στα widget, ή ότι οι οθόνες σου με τα widgets δεν κυλούν κυκλικά κτλ. γίνονται από εξωτερικές εφαρμογές του playstore τόσο στο KitKat όσο και στο Lollipop ώστε να είναι πιο ελαφρύ το λογισμικό. Παραμετροποίηση τον κυρίως λογ/μό mail υπάρχει μέσω ρυθμίσεων google και λειτουργεί. Με λίγα λόγια και άμεσες διαφορές θα δεις μόνο στη γενικότερη εμφάνιση, στο wake on double tap και στην αφαίρεση πλέον των εφαρμογών security που είχε προεγκατεστημένες.
Από εκεί και πέρα, η διάρκεια της μπαταρίας παραμένει στα ίδια επίπεδα και ανάλογα με τη χρήση σου. Προσωπικά και με φυσιολογική θα έλεγα χρήση, μου κρατάει περίπου 1,5 μέρα, τόσο πριν την αναβάθμιση όσο και μετά. Έχω εγκατεστημένες περίπου 60 εξωτερικές εφαρμογές και τις οποίες προφανώς αν δεν αφήνεις να τρέχουν όλες μαζί, δεν υπάρχουν και κολλήματα. Έχει τη δυνατότητα ρυθμίσεων για την εξοικονόμηση μπαταρίας αλλά δική μου γνώμη και με τις προκαθορισμένες η συσκευή λειτουργεί άψογα.
Τέλος και χωρίς να θέλω να σε επηρεάσω στην επιλογή σου, νομίζω πως με Lollipop θα έχεις μία πιο σταθερή λειτουργία της συσκευής (εφόσον δεν είναι υπερφορτωμένη), με περισσότερη ασφάλεια, που όμως δεν έχει να σου προσφέρει κάτι παραπάνω από την KitKat σε θέμα γενικότερης παραμετροποίησης.

2 Comments

Ge Ko

Ευχαριστώ πολύ. Αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο στην τωρινή έκδοση, είναι που ΔΕΝ δείχνει πόσα νέα mail έχεις, πάνω στο widget του mail. Στο προηγούμενο κινητό μου είχα εγκαταστήσει κάποιον launcher από το Play Store (Nova, κλπ) και μπορούσα μεν να κάνω άπειρες ρυθμίσεις (πολλές επιλογές στην κύλιση οθονών, πολλές επιλογές στο σετ εικονιδίων - μέχρι και ρύθμιση του μεγέθους τους - πόσα x πόσα pixels κ.α.) αλλά πάλι ΔΕΝ μου έδειχνε πόσα νέα mail είχα ή πόσες ενημερώσεις στο FB, και έτσι τον απεγκατέστησα να μην μου επιβραδύνει την λειτουργία του κινητού, καθώς ήταν διπύρηνο, και άφησα το "εργοστασιακό" JellyBean. Οπότε λέω να ακολουθήσω την συμβουλή σου και να κάνω την αναβάθμιση, Άλλωστε αυτή είναι και η επίσημη πρόταση της Lenovo, γιά το τηλέφωνό μας, και λέω να την εμπιστευτώ.
Όπως και να'χει, σ'ευχαριστώ πολύ και πάλι, και γιά τον χρόνο σου και γιά την -πολύ "διαφωτιστική"- απάντηση.

Konstantinos_Konstantinidis85

Ge Ko έκανες την αναβάθμιση σε lollipop; Αν ναι, αντιμετώπισες προβλήματα μετά την αναβάθμιση; Μου συνιστάς να την κάνω κι εγώ;

Username