Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
Apone

Κανεις μπορει να δωσει πληροφοριες σχετικα με την αποδοση του με πολλους χρηστες πανω του?
Μιλαω για ταυτοχρονο competitive gaming netflix/yοutube streaming downloading Επισης αν ξερει κανεις τις διαφορες του er-x με το απλο x

Όνομα χρήστη

1 Απάντηση

Dobby

Πολλούς χρήστες σε gaming δεν έχω τεστάρει.
Το hardware είναι εξαιρετικό.
Αν το σετάρεις με CLI έχει άπειρες δυνατότητες, τότε όμως θα ανακαλύψεις και ορισμένα bugs στο firmware.
Αν μείνεις στα βασικά, αυτά που θέλει ο περισσότερος κόσμος, δεν θα τα δεις ποτέ τα bugs.
Μην το φοβάσαι, να το πάρεις και δεν θα το μετανιώσεις.
Εννοείται ότι για gaming θα ενεργοποιήσεις το Smart Queue Management και θα το σετάρεις χαμηλά για να σου σβήσει όλο το lag.
Εγώ για να καταλάβεις ενώ έχω 100 VDSL, το έχω βάλει σε 70/6.5 Mbits/sec και δεν έχω πρόβλημα ποτέ.
Όταν το είχα πιο ψηλά, ορισμένες φορές είχα lag.

Διάβασε και αυτό, λέει ορισμένα πράγματα για το lag, το SQM και τις διαφορές του ER-X με άλλα μοντέλα
https://lazyadmin.nl/home-network/best-gaming-router/

4 Σχόλια

Apone

Ευχαριστω για την απαντηση σου...το αρθρο με καλυψε αν και ηδη ηξερα για bufferbloat priorities κτλπ.
Αυτο που δεν ηξερα ηταν πως ανταποκρινεται το ρουτερ σε πολλα(>7) ταυτοχρονα αιτηματα

Dobby

Φιλαράκι για να σου βγάλω την αμφιβολία από το μυαλό, θα σου πω ότι όταν τρέχω ιντερνετ speedtest και θεωρητικά ο ER-X δουλεύει με το μεγαλύτερο δυνατό φορτίο που μπορείς να του βάλεις, η CPU του ER-X είναι γύρω στο 40% και σε αυτό να σκεφτείς ότι του έχω ενεργοποιήσει πολλά πράγματα επάνω του, που σημαίνει ότι το κουράζω παραπάνω.

Με λίγα λόγια δεν νομίζω να τον κουράσει το gaming από 7 άτομα.
Αυτό που ενδεχομένως να τον κούραζε θα ήταν να υπάρχουν πολλά PC και να κάνουν LAN (και όχι internet) speedtest
Αν γουστάρεις, ψάξου μόνο τι hardware accelarate θα του ενεργοποιήσεις, πχ hwnat κλπ.

Vectorman 1979

Φίλε μου πολύ χρήσιμο το post σου,εχω το speedport plus2 και έχω μεγαλο jitter Και bufferbloat στην γραμμή, σκέφτομαι να παρω αυτο το ρουτεράκι.Είναι δύσκολο να το συνδέσω πάνω στο speedport plus2 δεν με νοιάζει το τηλ, θέλω την γραμμή μου μονο για online gaming.

Dobby

Vector στην αρχή το είχα καρφώσει επάνω στον router της forthnet/nova και το χρησιμοποιούσα στην ουσία ως switch.
Είναι η πιο εύκολη λύση.
Μετά όμως που χρειάστηκα παραπάνω πράγματα για επαγγελματική χρήση, έβαλα το router του παρόχου σε bridge mode και πλέον το χρησιμοποιώ ως router.
Δεν το έχω μετανοιώσει ούτε λεπτό.

Όνομα χρήστη