Worauf man achten sollte

• Ich schreibe meine Fragen zum Produkt.
  • Ich vermeide Fragen zur Verfügbarkeit, zum Preis und zum Ablauf meiner Bestellung.
  • Ich schütze meine persönlichen Informationen und veröffentliche sie nicht.
  • Ich verwende keine obszönen oder beleidigenden Ausdrücke.

Sehen Sie sich die Nutzungsbedingungen für die Produktfragen im Detail an

Alle Fragen
13123

Καλησπέρα στην παρέα
Θέλω καθαρά έναν επεξεργαστή για gaming είμαι ανάμεσα σε 2 προτάσεις και θα ηθελα να μου πειτε ποια είναι η καλύτερη για gaming.
Intel core i5 6600k box 3.5 Ghz
Intel core i5 8400 6 core 2.8 Ghz
Η μητρική που θα βάλω είναι η Z170 A και στις δύο περιπτώσεις λόγο budģet
κάρτα γραφικών και στις δύο περιπτώσεις είναι η gtx 1050Ti 4Gb g1 gaming

Ευχαριστωω

Benutzername

3 Antworten

Ilias_Tsiolakis

Αυτό θα σε βοηθήσει
radeon9700 στις 28/07/2017

Για αρχή, εάν έχεις όρεξη να ασχοληθείς με overclocking και θες και ψύκτρα πήγαινε στον 1600. Ο 1600x θέλει να αγοράσεις ψύκτρα αλλα έχει χρονισμούς out of box ιδιους με τον 1800x και στο overclock έχεις περισσότερες πιθανότητες να πιάσεις τα 4ghz με χαμηλότερο vcore από τον 1600.
Στα περισσότερα games βγάζει 10% λιγότερα FPS από έναν i7 και κάτι λιγότερο από έναν i5 τελευταίας γενιάς στα 1080p, στα 1400p η διαφορα είναι μικρότερη και στα 4k ισα βάρκα ισα νερά. Δυστυχώς τα games επί το πλείστον βλέπουν από 1 έως 4 core και έχουν βελτιστοποίηση για intel cpus. Στο μέλλον με αναβαθμίσεις των gaming μηχανών θα υπάρξει σίγουρα βελτίωση επιδόσεων μιας και το μέλλον ανήκει στους πολυπυρήνους επεξεργαστές. Παρόλα αυτά δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα μια χαρά είναι για gaming και στα περισσότερα παιχνίδια είναι παραπλήσια FPS με τον 1800x.
Τώρα για καθημερινή χρήση, live streaming, επεξεργασία εικόνας ήχου και video έχει αρκετά ανώτερες επιδόσεις από έναν i7 7700k.
Επίσης για όσους ενδιαφέρονται όλες οι SSE εντολές το AVX και το AVX2 είναι κατά πολύ πιο γρήγορες από τους intel επεξεργαστές.
Για μνήμες αγοράστε αφού πρώτα συμβουλευτείτε της μητρικής που επιλέξατε το αρχείο με τις μνήμες που είναι σίγουρες πως πιάνουν τα 3000-3200mhz. Η συχνότητα των μνημών στους Ryzen παίζει ρολο ανεβάζει κατά πολύ τις επιδόσεις. Η Crosshair ROG VI Hero παίζει της 3200mhz με hynix τσιπάκια και χωρίς χρήση BCLK.
Με τα default ρολόγια και με υδρόψυξη εγώ έχω idle στον 1600x θερμοκρασία 30C σε full load stress πιάνει 54C.
Βάλτε τους chipset της AMD θα μπει αυτόματα στα windows το Balance Ryzen profile στα Power Options, auto κρατάει όλα τα core στο 90% των συχνοτήτων τους και δεν επιτρέπει το parking κάποιων core όταν είναι σε idle. Για καλύτερες επιδόσεις επιλέξτε το High Performance profile αυτο έχει συνεχεια στο max το multiplier τους Ryzen. Εάν επιλέξετε το Balance profile των Windows τότε στον 1600x θα ρίχνει σε idle όλα τα core στα 2.2ghz μετά από κάποια ώρα θα κάνει parking τουλάχιστον 2 core και θα μείνουν εκεί, και όλα τα αλλα θα πηγαίνουν μέχρι τα 3700mhz. Για καθημερινή χρήση είναι μια χαρά έτσι κανεις οικονομία στο ρεύμα κατά 20 watt σε idle κατάσταση (έχω μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος) αλλα εάν θες όλη την δύναμη του επεξεργαστή πρέπει να αλλάζεις το προφίλ στα παραπάνω που είπα.
Για overclocking μην κάνετε τον γνωστό τρόπο δοκιμάστε σε όσες μητρικές έχουν το P-STATE overclocking, έχει καλύτερη διαχείριση ενέργειας και θερμοκρασίας μιας και μπορείς να ανεβοκατεβάζει το multiplier του επεξεργαστή ανάλογα την χρήση.

1 Kommentar

13123

Μάλιστα κατάλαβα Ευχαριστώ πολύ.
Μάλλον θα πάω στην Ryzen 1600x και θα ψάξω για μια καλή ψύκτρα στα 40 ευρώ γτ δεν δίνεται πλέον μαζί .
Ευχαριστώ πολύ

Benutzername
Ilias_Tsiolakis

6600Κ,τον 8400 ούτως ή άλλως αν έχεις μητρική z170 δεν μπορείς να τον βάλεις

4 Kommentare

13123

Ναι το παρατήρησα όντως Ευχαριστώ.
Για τον Ryzen 5 1600x τι γνώμη έχεις μήπως είναι καλύτερος από τον 6600κ είναι και λίγο πιο οικονομικός και σχετικά νέα κατασκευή.
προφανωςθέλει άλλη μητρική και αυτός.
Overclock δεν θα κάνω οτιδήποτε και να πάρω όποτε βάση αυτού θα ήθελα την απαντηση

Ilias_Tsiolakis

Αν σε έλκουν οι πυρήνες όπως βλέπεις δεν είναι 6πύρηνος αλλά τριπύρηνος(2 λογικούς πυρήνες ανά 1 φυσικό) έχει τρεις φυσικούς πυρήνες.https://www.cpubenchmark.net/compare.php?cmp

AMD Ryzen 5 1600X
Socket Type AM4
CPU Class Desktop
Clockspeed 3.6 GHz
Turbo Speed Up to 4.0 GHz

of Physical Cores 6 (2 logical cores per physical)

Max TDP 95W

Αφού έχεις την Ζ170 και το σκέφτεσαι να πας σε 8400 ή 1600x τα 300+ ευρώ δεν τα αποφεύγεις.Δεν πας με τα 300 ευρουλάκια σε i7 6700(χωρίς Overclock) ή i7 6700κ και να είσαι ο.κ. για μία 5ετία?
Υπόψην ότι στα παιχνίδια λειτουργούν ως 8 πύρηνοι.Δες εδώ https://www.youtube.com/watch?v=CcMQYAPDxoE.
Αραξε σε μία δοκιμασμένη και αξιόπιστη αρχιτεκτονική μέχρι να σταθεροποιηθεί ο ανταγωνισμός.
Ωφέλιμες παροιμίες και ρήσεις
"Ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη(πολύ καλό) τον βαπτίσαμε"
"Ότι πληρώνεις παίρνεις"
Οι i7-i5, σειρά 6 είχαν πέσει,αλλά άρχισαν να ανεβαίνουν ο 6700 από 278 πήγε 310 ο k στα 300 ακόμα και στο εξωτερικό κόλλησαν οι τιμές αρκετά ψηλά.Τυχαίο?

13123

Δεν την έχω την z170.
οποιοδήποτε επεξεργαστή να πάρω αναγκαστικά θα πάρω και την αντίστοιχη καλύτερη μητρική.
Είχα μέχρι τώρα ένα πολύ παλιό pc.
Ε γενικά σκοπεύω για επεξεργαστή και μητρική να ξοδέψω στα 310.ευρω για αυτό και οι παραπάνω επιλογές.
Δεν έχω κάποια προτίμησή σχετικά με εταιρίες δεν με απασχολεί...
Σκέφτομαι και λίγο το γεγονός ότι η amd μητρικές και επεξεργαστές έχουν τα ίδια socket σχεδόν πάντα ενώ της Intel αλλάζουν με κάθε νέα έκδοση και στην ουσία σε αναγκάζει να αλλάζεις και μητρική παντα εαν θελήσεις κάποια αναβάθμιση στο μέλλον..

Ilias_Tsiolakis

Aν δεν έχεις μητρική,έχεις περιορισμένο μπάτζετ,δεν ενθουσιάζεσαι εύκολα με την εξέλιξη των πραγμάτων οι ryzen είναι ότι καλύτερο.Αν δεν θα κάνεις Overclock πάρε τον 1600x που τρέχει στα 4ghz .Στα 210-220 ευρώ είναι μονόδρομος.

Benutzername
manolis_manolakis

6600k φιλε γτ τον εχω και εγω τον εχω κανει overcloock και φτανει ανετα σε επιδοσεις i7 σε συνδιασμο gtx 1080 και την ιδια μιτρικη ποου θες να βαλεισ και εσυ

2 Kommentare

13123

Καταρχήν Ευχαριστώ που απάντησες Η αλήθεια είναι πως δεν έχω σκοπό να κάνω overclock όποτε χωρίς αυτό μου προτίνεις τον 6600k πάλι?
Μπήκα στο game debate και έκανα σύγκριση τους 2 cpu και μου βγάζει τον 8400 κατά 8% καλύτερο.
Ξερω λίγα πράγματα από υπολογιστές όσον αναφορά τα συστήματα για αυτό και έχω μπερδευτεί λίγο.
Επίσης βλέπω τον 6600k πιο ακριβό από τον 8400 και ας είναι ο τελευταίος νεότερος...

manolis_manolakis

κανε ενα search στο youtube για games και δες τι φορανε ολοι 6600κ αξιοπιστος τερμα μετα απο ενα χρονο se overclock δεν εχει χαση αποδοση ουτε λιγο γιαυτο ειναι και πιο ακριβος η καλυτερη αρχιτεκτονικη μετα την 4 γενια

Benutzername