Μπορει καποιος να μου πει αν ο συγκεκριμενος επεξεργαστης σηκωνει μνημες ραμ εως 3200? Τοσο καιρο ειμαι με μια (8GB) της HyperX DDR4 στα 2133 και σκεφτομαι να την αναβαθμισω.
Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων
Μπορει καποιος να μου πει αν ο συγκεκριμενος επεξεργαστης σηκωνει μνημες ραμ εως 3200? Τοσο καιρο ειμαι με μια (8GB) της HyperX DDR4 στα 2133 και σκεφτομαι να την αναβαθμισω.
1 Απάντηση
Μπορεί να δουλέψει μέχρι 2400MHz DDR4. Αν βρεις 3200 φθηνότερη, δεν έχεις πρόβλημα, θα λειτουργήσει. Αλλά όχι πάνω από τα 2400MHz.
Κατ' εμέ δεν υπάρχει λόγος να πας στα 2400. O τύπος του επεξεργαστή δεν εμφανίζει αισθητές διαφορές στην ταχύτητα. Αλλά θα δεις σίγουρα διαφορά αν κάνεις το σύστημα dual channel.
Για Dual channel θα βάλεις άλλα 8gb (κατά προτίμηση ίδιο μοντέλο με αυτό που έχεις για να αποφύγεις προβλήματα συμβατότητας). Θα δουλέψουν στην ταχύτητα της χαμηλότερης από τα 2 sticks, δηλαδή στα 2133.
2 Σχόλια
Για dual channel έλεγα αλλά να επαιρνα δύο στα 3200Mhz για να ανέβω. Δεν είναι καλή επιλογή?Θα έχω χάσιμο?
Δεν θα έχεις κέρδος. Δεν μπορεί να δουλέψει πάνω από 2400. Ξαναλέω βέβαια, ότι είναι intel 7ης γενιάς, όχι AMD 3ης+. Δεν θα δεις διαφορά με γρηγορότερη RAM γενικότερα στην πλατφόρμα.