Καλημέρα.Είμαι ανάμεσα στον 6100 και τον 6500.Παιχνίδια δεν παίζω.(άντε κανένα pro,στα μεγάλα κέφια) Video editing όμως θα κάνω,αραία και που και αυτό λόγο go pro .Θεωρείται πως αξίζουν τα 90 ευρώ διαφορά?
Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων
Καλημέρα.Είμαι ανάμεσα στον 6100 και τον 6500.Παιχνίδια δεν παίζω.(άντε κανένα pro,στα μεγάλα κέφια) Video editing όμως θα κάνω,αραία και που και αυτό λόγο go pro .Θεωρείται πως αξίζουν τα 90 ευρώ διαφορά?
1 Απάντηση
Φαντάζομαι ότι χρησιμοποιείς adobe premiere που είναι cpu-bound.
Αποψή μου, μην παίρνεις ούτε τον ένα ούτε τον άλλο. Το απόλυτο value for money το έχει ο Pentium G4560 με 60~65€ ο οποίος έχει παρόμοιες επιδόσεις με τον 6100. Απο κεί και πέρα όσο ανεβαίνεις σε τιμή, μειώνεται η απόδοση/τιμή σε όλους τους επεξεργαστές. Για rendering που το θες εσύ, ο G4560 δίνει 368 στο Cinebench. Ο i5-7500 που έχω, δίνει αντίστοιχα 606. Οι 4 πραγματικοί πυρήνες (i5) έχουν διαφορά με τους 2 πραγματικούς + 2 hyperthreaded λογικούς (pentium/i3) αλλά στο τομέα vfm είναι 368/60€=6,13 ο πρώτος, και 606/205€=2,95 o δεύτερος, παρόλο που είναι ο πιο vfm i5.
Εν τέλει είναι δικιά σου επιλογή ανάλογα με το bugdet σου και τις απαιτήσεις σου αν θες να δώσεις περισσότερα χρήματα. Τη δουλειά σου θα την κάνεις με οποιονδήποτε καινούργιο επεξεργαστή.
Συμβουλή μου, για να υπάρχει το ελάχιστο δυνατό bottleneck, φτιάξε ένα ισορροπημένο σύστημα ανάλογα τα χρήματα που διαθέτεις. Μην βάλεις ακριβή κάρτα γραφικών με φθηνό επεξεργαστή (και το αντίστροφο) ή μητρική με δυνατότητες που δε πρόκειται να χρησιμοποιήσεις. Η RAM είναι εύκολα αναβαθμίσιμη, οπότε μπορείς να ξεκινήσεις με 8gb και προσθέσεις άλλα τόσα στο μέλλον αν δεν σου αρκούν.