Skroutz.gr

Συζήτηση για το Thrustmaster T-16000M

Παρακολούθηση της συζήτησης
Thrustmaster T-16000M
 1. Το joystick αυτό δεν υπάρχει στην αγορά. Το ψάχνω εδώ και τρεις μήνες σε καταστήματα online και είμαι σε επικοινωνία με την Thrustmaster από τα μέσα Δεκέμβρη. Τελικά μετά από υποσχέσεις για λύση και υπεκφυγές, ενημερώθηκα για προβλήματα που είχαν με τον προμηθευτή τους για την Ελλάδα (Sun) τον οποίο αντικατέστησαν (επιστρέφοντας στην Zegetron, με την οποία δούλευαν και παλαιότερα), όμως το συγκεκριμένο προϊόν δεν έχει επιλεχθεί προς εισαγωγή (η Zegetron που επικοινώνησε μαζί μου επικαλέσθηκε χαμηλές πωλήσεις καθώς κάνουν παραγγελίες κυρίως για τιμόνια που κινούνται περισσότερο στην αγορά, κάτι που ελπίζω να αλλάξει όταν νέα παιχνίδια σαν τα Star Citizen και Elite: Dangerous κυκλοφορήσουν και επιστρατεύσουν νέους πιλότους).
  .
  Είναι κρίμα γιατί από όσα έχω διαβάσει το 16000M είναι ίσως μακράν το καλύτερο από τα φθηνά μοντέλα αφού αν και έχει θυσιάσει την ποιότητα του πλαστικού σε πλήκτρα, throttle και άλλα σημεία, είναι το μόνο που χρησιμοποιεί μαγνητικούς αισθητήρες αντί για φθηνά potentiometers, πράγμα που σημαίνει ότι προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια με μηδενικά deadzones αλλά και μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο (αν δεν χαλάσει ολοκληρωτικά κάποιο πλήκτρο ή άλλη λειτουργία, που όμως δεν έχω δει να αναφέρεται συχνά από ιδιοκτήτες αντίθετα με άλλα μοντέλα παρόμοιας ή και λίγο μεγαλύτερης αξίας). Μάλιστα, με μικρές τροποποιήσεις που επιτρέπει, γίνεται και ιδανικό για αριστερόχειρες (ή για όσους προτιμούν συστήματα ελέγχου με δύο joystick αντί για ένα ή με ξεχωριστό throttle). Αυτά το έκαναν την ιδανική πρώτη επιλογή για beginners σε παιχνίδια πτήσης (εντός και εκτός ατμόσφαιρας) αλλά και για φανατικούς που δεν μπορούν να διαθέσουν μια μικρή περιουσία για κάτι ακριβότερο ενώ ταυτόχρονα δεν θέλουν να θυσιάσουν την ποιότητα ελέγχου στα βασικά σημεία.
  .
  Έχω δοκιμάσει όλα τα καταστήματα στην λίστα διάθεσης εκτός του ΧΧΧ λόγω της εξωφρενικής τιμής των 10 με 17 ευρώ παραπάνω (59,90 εκεί, 42,98 στο ΧΧΧ την στιγμή που γράφω αυτό το σχόλιο) και όλα τελικά με πήραν τηλέφωνο για ακύρωση της παραγγελίας λόγω κατά αυτούς ολοκληρωτικής κατάργησης του προϊόντος (δεν έχει όμως καταργηθεί όπως με διαβεβαίωσε η Thrustmaster, απλά δεν εισάγεται πια όπως ανέφερα). Σε προηγούμενη επικοινωνία με το skroutz.gr το προϊόν είχε απομακρυνθεί από την λίστα διαθέσιμων προϊόντων εφόσον διαπίστωσαν πως όντως δεν υπάρχει πουθενά, αλλά μετά από ένα διάστημα επέστρεψε σε λίγα καταστήματα, όπως το XXX, τα οποία και ξαναδοκίμασα χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Δεν γνωρίζω, ίσως το ΧΧΧ έχει όντως κάποια τελευταία κομμάτια και γνωρίζει πως έτσι μπορεί να χρεώσει παραπάνω, αλλά ίσως και όχι. Αν πέσει η τιμή σε λογικά επίπεδα θα δοκιμάσω να κάνω παραγγελία, αν δεν πέσει τότε ίσως να αξίζει, οριακά πια, μόνο για όσους μένουν στην περιοχή του και δεν έχουν έξοδα αποστολής.
  .
  Αν δεν αλλάξει κάτι θα αγοράσω ένα Logitech Extreme 3D Pro. Σίγουρα λόγω των potentiometers (εδώ θέλω να αναφέρω πως τα προβλήματα σε αυτά υπάρχουν στις φθηνές λύσεις, ακριβότερα μοντέλα σαν τα CH Fighterstick και CH Combatstick έχουν εξαιρετική ποιότητα και μακροβιότητα, αλλά ούτε αυτά υπάρχουν στην Ελλάδα, ενώ δεν έχουν λειτουργίες twist axis που κάνουν την αγορά επιπλέον hardware πιο επιτακτική προσθέτοντας στο κόστος) δεν θα έχει την ακρίβεια του 16000M, αλλά ίσως να αξίζει τα λεφτά του. Η ποιότητα κατασκευής είναι καλύτερη και έχει καλύτερες λειτουργίες throttle και twist axis, αν δεν τύχει κάποιο ελαττωματικό κομμάτι εφόσον αρκετοί χρήστες αναφέρουν προβλήματα μετά από σχετικά μικρό χρονικό διάστημα (άλλοι όμως το χρησιμοποιούν χωρίς πρόβλημα για αρκετά χρόνια, ενώ προσφέρεται τριετής εγγύηση). Διαφορετικά θα πρέπει να βρω καλύτερη δουλειά ώστε να μπορώ να διαθέσω χρήματα για το επερχόμενο X-55 Rhino από την Saitek, νέο μοντέλο HOTAS που αυτήν την στιγμή μπορεί κάποιος Αμερικανός να παραγγείλει για $200 (όταν τελικά φτάσει εδώ βέβαια, το πιθανότερο είναι πως θα μας το κάτσουν 200 ευρώ αντί για τα 145 που θα έπρεπε)...
  .
  ΥΓ: μετά που έγραψα αυτό το σχόλιο, το ΧΧΧ ανέβασε την τιμή στα 274,68 ευρώ. Υποθέτω ότι πρόκειται για λάθος εφόσον δεν πέρασαν πολλές ημέρες από όταν μου είπαν πάλι πως το joystick δεν προσφέρεται. Ίσως το μπέρδεψαν με το Warthog από την Thrustmaster το οποίο επίσης έχουν στον κατάλογο και σύντομα θα διορθωθεί. Δεν θέλω να πιστέψω ότι βρήκανε κανένα κομμάτι στην αποθήκη και ξέροντας την σπανιότητα στην αγορά θέλουν να ληστέψουν τόσο πολύ έναν πελάτη που θα μπορούσε να αποκτήσει πολύ ανώτερα προϊόντα (όπως το Warthog που ανέφερα, το οποίο είναι ολοκληρωμένο σετ HOTAS, όχι μόνο joystick, με εξαιρετικής ποιότητας μεταλλική κατασκευή και γενικά πολύ καλύτερη ποιότητα και ποσότητα λειτουργιών).
  .
  Επίσης το ΧΧΧ επανεμφανίστηκε στην λίστα καταστημάτων με το προϊόν αν και δεν έχουν απαντήσει σε ερώτησή μου μέσω της φόρμας επικοινωνίας για την διαθεσιμότητά του, την οποία έκανα λόγω προβλήματος που έχω στο τελευταίο βήμα της διαδικασίας παραγγελίας του (για το οποίο επίσης τους ρώτησα και ήλπιζα πως αν έχουν τελικά το joystick θα με ενημερώσουν και θα μπορούσα να ολοκληρώσω την παραγγελία τηλεφωνικά ή με άλλο τρόπο). Τέλος πάντων, αυτά από εμένα, δεν θα μπορώ να κάνω αλλαγές αφού περάσουν οι 24 ώρες από την ανάρτηση οπότε, καλή τύχη στους επίδοξους πιλότους.