За какво да внимавате

• Пиша въпросите си относно продукта.
  • Избягвам въпроси за наличността, цената и хода на моята поръчка.
  • Защитавам личната си информация и не я публикувам.
  • Не използвам неприлични или обидни изрази.

Вижте подробно условията за ползване за Въпросите за продукта

Всички въпроси
Spyros_Tsipetos

Θέλω να επεκτείνω το WiFi από το ισόγειο στον πάνω όροφο. Από το router στο ισόγειο έχω Ethernet καλώδιο που πάει στον πάνω όροφο. η ερωτήσεις είναι:
1η είναι αυτή η κατάλληλη συσκευή;
2η θα μπορώ να χρησιμοποιώ τις WiFi συσκευές (printer, audio amplifier) απ´ το accesses point ?
3η μόλις πηγαίνω στον πάνω όροφο με κινητό θα συνδέετε αυτόματα στο ισχυρό WiFi ή θα παραμένει συνδεμένο σε αυτό του ισογείου(πιάνει αλλά πολύ ασθενές σήμα) ?
Ευχαριστώ.

Потребителско име

2 Отговора

aroubies

Έχω αντίστοιχο setup: Καλώδιο ethernet που φτάνει στο σαλόνι.
Εκεί έβαλα το routeraki και συνέδεσα την cosmote TV με καλώδιο και έστησα και ένα νέο WiFi (με άλλο όνομα από αυτό του router) και παίζουν πλέον δυο διαφορετικά δίκτυα στο σπίτι.
Οι συσκευές συνδέονται αλλά όταν μετακινείσαι με το κινητό, πχ μιλάς στο Viber με βίντεο, θα χρειάζεται να διαλέγες να αλλάξεις WiFi.
Δεν είναι access point, είναι σαν να έχεις δυο router και δυο διαφορετικά wifi μέσα στο σπίτι.

Потребителско име
jasonix

Η συσκευή είναι κατάλληλη και για αυτό, και γίνεται με βασικές ρυθμίσεις στο Access Point mode. Πρόσβαση από το ένα router σε συσκευές συνδεδεμένες στο άλλο επίσης έχεις. Απλά by default το hAP κλείνει τις δικές του με firewall - πχ αν έχεις εκτυπωτή στον όροφο, δε θα μπορείς να εκτυπώσεις από συσκευή στο ισόγειο. Μη σε αγχώνει το RouterOS, για τέτοιες απλές δουλειές είναι ένα απλό tick-box που πρέπει να ξε-κλικάρεις.
Για το τρίτο δε μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά.

4 Коментара

johneiro10

Φίλε μπορώ να σου κάνω μια μια ερώτηση? Υποστηρίζει load balance? Μπορώ δηλαδή να κάνω combine 2-3 συνδέσεις?

jasonix

Με μια πρώτη ματιά στις ρυθμίσεις, φαίνεται ότι μπορείς να κάνεις load balancing μεταξύ των πέντε πιθανών εισόδων (τέσσερις RJ-45 και μία WiFi κεραία). Ξέρω ότι γίνεται σε ακριβότερα μοντέλα της MikroTik, και δε βλέπω κάποια έλλειψη στο hardware του hAP Lite που να το απαγορεύει. Αν δε βρίσκεις κάτι δοκιμασμένο στο ίντερνετ, πάρε τηλέφωνο και στο Hightech (ένα από τα καταστήματα που το πουλάει), αυτοί πειραματίζονται πολύ με τις συσκευές που πουλάνε και μπορεί να έχουν κάποια έτοιμη λύση.

angelosmiliotis

συνδεοντας το ap με ethernet καλωδιο το output που δινει μεσω ethernet θα ειναι ακριβως ιδιο με αυτο εαν θα επαιρνες κατευθειαν το ethernet στην συσκευη σου και οχι μεσω ap? ?

jasonix

Εννοείς με καλώδιο από το modem/router σου προς το hAP, έτσι; Αν το αφήσεις στις default ρυθμίσεις, θα σου δώσει άλλη IP και δε θα είσαι discoverable από το δίκτυο της άλλης συσκευής. Το ίδιο και με τις περισσότερες ρυθμίσεις του wizard. Μπορείς να το ρυθμίσεις ώστε να είναι 100% το ίδιο. Θέμα ταχύτητας ή latency δε θα έχεις σε καμία περίπτωση

Στην περίπτωση που το hAP λαμβάνει ασύρματα, τότε είναι σα να έχεις μία κεραία καλύτερη από την ενσωματωμένη κεραία του υπολογιστή σου.

Потребителско име