За какво да внимавате

• Пиша въпросите си относно продукта.
  • Избягвам въпроси за наличността, цената и хода на моята поръчка.
  • Защитавам личната си информация и не я публикувам.
  • Не използвам неприлични или обидни изрази.

Вижте подробно условията за ползване за Въпросите за продукта

Всички въпроси
Rinia

Καλησπέρα σας, έχω Toyota Yaris 2011, 1.300 98 άλογα βενζίνη μου τσιμπάει λάδι και σκέφτηκα μήπως μου βάλανε μάπα λάδια την τελευταία φορά και μου πρότειναν το Eneos 5w40 Premium Hyper και το λάδι Castrol Συνθετικό Edge Titanium FST 5w30 τι λέτε;
Ευχαριστώ!!

Потребителско име

2 Отговора

Sakis_Panos

Τα Edge τα βάζουν όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα, αλλαγή ως 10.000χλμ προτιμότερο 7-8.000 χλμ. Να βάζετε 4.5 λίτρα. Πιθανώς παίρνει περισσότερο λάδι και το ελέγχετε μετά την αλλαγή και πιστεύετε ότι καίει.

Потребителско име
Opel_Corsa_A

Καλησπέρα
Πιστεύεις ότι αυτοί πού σού βάλανε μάπα λάδια θά ξέρουν ότι άμα βάλεις αυτά τά λάδια δεν θά τσιμπήσει λάδια τό αμάξι δεν νομίζω μηχανικός είμαι αυτά σού τά πρότειναν απλά γιατί είναι επώνυμα όχι ότι είναι τά καλύτερα λάδια τό καλύτερο λάδι για αυτό τό αμάξι είναι τό Total Quartz Ineo ECS 5W30 πού έχει έγκριση από την Toyota βέβαια δεν είπες και πόσο λάδι τσιμπάει εγώ στο συνεργείο πού δουλεύω ούτε ένα Toyota δεν έχω δει πού νά μήν τσιμπάει λάδια παλιά και καινούρια είδκα τά VVT είναι φιλολογικό νά ξέρεις ή κατανάλωση λαδιού στα Toyota

6 Коментара

Rinia

Έχετε δίκιο δεν το ανάφερα!! Την τελευταία φορά έκαψε 700ml στα 1.200 χιλιόμετρα. Κινητήρας VVT-I Dual 1NR-FE. Αυτοί η κινητήρες γενικά καίνε λάδια απλά μου φαίνεται ότι το δικό μου έκαψε πολλά. Τα λάδια μου τα πρότεινε μηχανικός αντιπροσωπίας Ford και όχι από το συνεργείο που πήγα τελευταία φορά (λάθος διατύπωση). Τώρα παράγγειλα το Castrol μαζί με φίλτρο MANN και θα δω πως θα πάει. Θα ελέγξω και τα λάδια που μου αναφέρατε!! Όσον αφορά την Toyota πιστεύεται ότι τα τελευταία χρόνια έχει πέσει η ποιότητα της; Εννοώ σε άποψη κίνητρα και αξιοπιστίας; Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!!

Opel_Corsa_A

Όντως είναι πολύ μεγάλη κατανάλωση λαδιού για ένα αυτοκίνητο 12 χρόνων αλλά κοίτα και τό ενδεχόμενο νά σού αφήνουν τήν τάπα τού κάρτερ ξεβίδωμένει τό είδα χτες σε ένα Toyota RAV4 πού δεν είχε ξαναέρθει στο συνεργείο μας και ή τάπα βγήκε με τό χέρι δεν χρειάστηκε καν κλειδί και αναρωτιόμουν γιατί ή πόδια ήταν γεμάτη λάδια μόλις έβγαλα τήν τάπα τού κάρτερ κατάλαβα κοίταξε και αυτό τό ενδεχόμενο αν μπορείς δηλαδή νά είστε εκεί όταν τήν σφίξουν τήν τάπα γιατί και τά ποιο μάπα λάδια νά τού έβαζες μου φαίνεται μεγάλη ή κατανάλωση λαδιού και τό κακό είναι ότι δεν μπορείς νά δεις και άμα στάζουν λάδια από κάτω γιατί όπως είπα πρίν έχουν πόδια εκτός άμα δεν έχει πόδια αλλά δεν τό πιστεύω Toyota τού 2011 νά μήν έχει πόδια

Rinia

Όταν πάω για τα λάδια θα του επισημάνω την ταπα κάρτερ να την ελέγξει. Ελπίζω με τα νέα λάδια να μην κάψει τόσο πολύ. Θα σας ενημερώσω για την εξέλιξη!!

Rinia

Καλησπέρα σας, είστε καλά; Εύχομαι τα καλύτερα. Πήγα πριν 2 μέρες στον μάστορα και πρόσθεσα καθοριστικό κινητήρα το (Pro Line Liqui Moly) μην έχει κολλήσει κανένα δαχτυλίδι, το αφήσαμε στο ρελαντί 10 λεπτά και μετά αλλάξαμε τα λάδια. Ήταν κατάμαυρα και το φίλτρο κατράμι (φίλτρο έβαλα το ΜΑΝΝ). Μου έκανε εντύπωση που δεν έβαλε το λαστιχάκι στο καπάκι του φίλτρου αλλά τι έβαλε χύμα, του ρώτησα δεν θα το βάλετε; Όχι μου λέει δεν χρειάζεται!! Βάλαμε λάδια φθηνά 40€ 15w40 για να καθαρίσει ότι έχει μείνει από το καθαριστικό, θα τα αφήσω μέσα 1.000 χιλιόμετρα και θα πάω να τα αλλάξω με τις Castrol 5w30.
Ελπίζω να μειωθεί η κατανάλωση λαδιού.

Είδαμε το κάρτερ και όλα ήταν μια χαρά.

Opel_Corsa_A

Καλησπέρα,Ναι μία χαρά είμαι και ευχάριστο για τής ευχές σάς!!

Καταρχάς δεν κατάλαβα γιατί δεν σού έβαλε τό λαστιχάκι στο καπάκι του φίλτρου αυτήν τήν δουλειά τήν κάνει και ό ποίο αρχάριος μάστορας εγώ προσωπικά δεν θά τολμούσα να τό κάνω αυτό ιδικά μπορούσα στον πελάτη όχι ότι θά έκανα άμα δεν είταν μπροστά ,ότι η ΜΑΝΝ και κάθε άλλη μάρκα φίλτρων λαδιών δίνει τό λαστιχάκι σίγουρα δεν τό δίνει γιατί "δεν χρειάζεται" αλλά άμα αυτό τό λαστιχάκι ξεραθεί άντε νά τό βγάλεις μετά ή δουλειά τού είναι νά μήν δακρύζει λάδια στο σημείο τού φίλτρου εγώ προσωπικά αν μου τό κάνανε αυτό θά τούς έλεγα εντάξει και δεν θά ξαναπατουσα σέ αυτό τό συνεργείο.
Δεύτερον γιατί σού έβαλε 15W40 αφού καθάρισε με τό Liqui Moly γιατί νά τού βάλεις άλλο λάδι αφού είχες τά Castol εκεί είμαι σίγουρος ότι ήθελε νά σού πουλήσει τά λάδια ξέρεις τί ζημιά θά σού κάνει τό 15W40 σε αυτά τά 1000 χιλιόμετρα εγώ ξέρω θά ζορίσεις τό μοτέρ, έπρεπε νά βάλετε κατευθείαν τό Castrol αφού ό κινητήρας καθάρισε,
με τό 15w40 τό μόνο πού καταφέρνεις είναι νά ζορίσεις τόν κινητήρα και νά πετάξεις τά λεφτά σού τζάμπα πολλή λάθος τακτική αυτή από μάστορες πού τί χρησιμοποιούν είναι ότι χειρότερο για τούς κινητήρες γιατί νά ξέρεις και τό νά αλλάζεις λάδια στα 1000 κάνει κακό στον κινητήρα τέλος πάντων εγώ σού τά είπα από εκεί και πέρα κάνε ότι νομίζεις αλλά σού τό ξαναλέω εγώ στο συγκεκριμένο συνεργείο δεν θά ξαναπατουσα με αυτά πού μου είπες

Rinia

Καλημέρα σας, σκεφτήκαμε λίγο ποιο χοντρό λάδι να καθαρίσει ότι υπολείμματα έχουν μείνει από το καθαριστικό, αλλά θα τα αλλάξω στα 1.000 χιλιόμετρα.
Και εγώ έμεινα λίγο κάγκελο όταν δεν έβαλε το λάστιχο στο φίλτρο, έπρεπε να του έλεγα βάλε το και όχι να τον αφήσω έτσι. Έχετε δίκιο δεν πρέπει να ξανά πάω, μένω σε νησί και οι επιλογές είναι περιορισμένες. Θα ελέγχω την στάθμη του λαδιού στα 200 χιλιόμετρα και θα σας πω, μακάρι να έχει μειωθεί η κατανάλωση.

Потребителско име