За какво да внимавате

• Пиша въпросите си относно продукта.
  • Избягвам въпроси за наличността, цената и хода на моята поръчка.
  • Защитавам личната си информация и не я публикувам.
  • Не използвам неприлични или обидни изрази.

Вижте подробно условията за ползване за Въпросите за продукта

Всички въпроси
izaia_kertis

Φίλε deeo βλέπω να το κατέχεις . Σκέφτομαι να ξεκινήσω ερασιτεχνικά . Θα με ενδιέφερε κάθε γνώμη . Μελλοντικά θα το χρειαστώ για να ξεκινήσουμε και έναν σταθμό ερασιτεχνικό πάλι . Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων .

Потребителско име

1 Отговор

deeo

Χαίρομαι που μπόρεσα να βοηθήσω.
Αν θέλεις μπορώ να προτείνω και κάτι ακόμα. Εάν δεν έχεις χώρο παρατήρησης κοντά στο σπίτι σου (κήπο, ταράτσα κοκ) τότε ίσως θα έπρεπε να δεις και τα διοπτρικά τηλεσκόπια της Celestron που είναι πολύ ευκολότερα στην μεταφορά και χωρίς κίνδυνο να χάσεις τo collimation ,την ευθυγράμμιση των κατόπτρων δλδ. Μειονέκτημα είναι η τιμή μιας και ένα αντίστοιχο διοπτρικό είναι το Inspire 100AZ το οποίο στην Ελλάδα το χρεώνουν κάτι λιγότερο από 400€. Έρχεται όμως με 2 eyepieces των 10mm και των 20mm.

4 Коментара

izaia_kertis

Φίλε μου έχω πολύ μεράκι για να ξεκινήσουμε έναν ερασιτεχνικό σταθμό παρατήρησης . Δεν έχω ιδέα όμως από την αγορά και ελπίζω στις γνώσεις σου . Εάν έχεις να μας προτείνεις και για το στήσιμο και για τον εξοπλισμό καλοδεχούμενα . Σε ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων . Είμαστε μικρή ομάδα και έχω μια αποθήκη σε ταράτσα . Σ ' ευχαριστώ πολύ και για το χρόνο σου . Προσπαθούμε γενικά και όταν έχω χρόνο ψάχνω στο ίντερνετ .

izaia_kertis

Και κάτι άλλο το Καταδιοπτρικό είναι ανώτερο απ' ολα ;;; Και για αρχή τι ποσό θα ήταν καλό να διαθέσω για ένα τηλεσκόπιο ;;; Στα 250 - 300 είμαι καλά ;;;

deeo

Το ανώτερο είναι σχετικό. Το κάθε ένα έχει τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματά του. Το κατοπτρικό έχει καλύτερη μεγέθυνση πεδίου όμως θυσιάζει contrast και έχει μεγαλύτερο χρωματικό σφάλμα. Επιπλέον είναι ποιο ευαίσθητο σε χτυπήματα. Αν όμως ενδιαφέρεστε σοβαρά να ασχοληθείτε τότε θα σου πρότεινα να δεις δυο τρία βίντεο στο youtube για τα κατοπτρικά για να καταλάβεις σε τι επενδύεις και τι μπελά βάζεις στο κεφάλι σου. Για το από ποιο τηλεσκόπιο να ξεκινήσεις σε παραπέμπω στο αρχικό μου review.

Потребителско име