Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
Όνομα χρήστη

2 Απαντήσεις

Όνομα χρήστη
PrimusSpectrum

Εξαρτάται τα μοντέλα που κοιτάς και απο την τιμή . Η συγκεκριμένη πχ εχει ταχύτερο ρολόι out of the box από την απλή έκδοση της msi . Επίσης η msi gaming X έχει περισσότερες display ports απο την συγκεκριμένη . Εγώ είμαι απόλυτα ικανοποιημένος απο τη συγκεκριμένη , την οποία πλέον μπορείς να την βλεις πολύ φθηνά . Οπότε ο μόνος λόγος να πας σε κάτι πιο ακριβό είναι αν θες να συνδέσεις περισσότερες οθόνες ,όλες οι μάρκες πουλάνε την ίδια καρτα με μερικές τροποποιήσεις εξωτερικά (ψύξη)

10 Σχόλια

KostPil

Ευχαριστώ πολύ! Σκέφτομαι να αγοράσω pc με τα εξής παρτς:
Κουτί NZXT H500
Κάρτα γραφικών gtx 1060 6gb
Επεξεργαστής ryzen 5 2600
Ram 8 gb (θα προσθέσω αργότερα και άλλα 8)
I tb
250 SSD
Τροφοδοτικό Corsair RMx RM550 2018
Μητρική MSI X370 GAMING PRO CARBON
Πιστεύεις πως είναι καλός υπολογιστής για φορτναιτ Λολ
Apex legends overwatch κ.α.

PrimusSpectrum

Εχω ενα παρομοιο σύστημα με i5 8400 . Εφόσον ο 2600 παίζει σε αυτη τη κατηγορία ,τότε έχεις εγγυημένα τα 60 fps σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια . Τώρα συγκεκριμένα για αυτά τα παιχνίδια δεν θα συναντήσεις κανενα προβλημα και ειδικά στα δυο πρώτα πιάνει τα 100 εύκολα (δεν εχω εμπειρία με τα αλλα δυο) . Πολύ καλο σύστημα εχεις φτιάξει και πιστεύω θα σε καλύψει σοφία σίγουρα για τα επόμενα 2-3 χρόνια αναλογα με τη χρήση

KostPil

Θα ήθελα να σου κανω μια τελευταία ερώτηση. Δεν γνωρίζω πολλά από υπολογιστές και η ερώτηση μπορεί να είναι πολύ κακια. Η μητρική που θα αγοράσω είναι msi γίνεται να μπει η κάρτα γραφικών Gigabyte στη μητρική;

PrimusSpectrum

Καμια ερώτηση δεν ειναι χαζη χαχα , όλοι με ερωτήσεις μάθαμε. Ολες οι κάρτες γραφικών κουμπωνουν σε ολες τις μητρικές ,ακομα και σε πιο παλιές οι υποστηρίζουν pcie 2.0 (με μειωμένο bandwidth όμως) . Οπότε δεν έχεις θεμα συμβατότητας μεταξύ καινούργιων μητρικών και gpus

KostPil

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Μου εχεις λυσει πολλές απορίες και τώρα νομίζω θα πάρω επιτέλους το pc. Να ξέρεις πως αν χρειαστώ κάτι εσένα θα ρωτήσω ???? Ευχαριστώ για ακόμα μια φορά και συγγνώμη που σε ζαλισα.

KostPil

Hello! Εδώ για ακόμα μια φορά μιας και δεν ξέρω τι να κάνω. Τώρα βρίσκομαι στο δίλημμα για το αν πρέπει να αγοράσω την συγκεκριμένη κάρτα η την rx580. Αυτό που θέλω είναι να κρατήσει για αρκετό καιρό και να έχει καλή απόδοση στα επόμενα 2 χρόνια

PrimusSpectrum

Χμμμ καλη ερώτηση . Η αλήθεια είναι οτι δεν εχω αποφασίσει ακόμα ,αλλα εχω καταλήξει σε δυο τρια σημεια που κρίνω ότι πρέπει να σκεφτείς πρώτου αποφασίσεις 1) Μνήμη : προφανώς η 580 εχει περισσότερη vram ,δηλαδή φαινομενικά μπορεί να φορτώσει πιο "βαριά" textures ,κατι που μπορεί να φανεί χρήσιμο αν παίζεις σε 4Κ . Όμως να σημειωθεί πως οι δυο κάρτες δεν διαχειρίζονται την μνήμη με τον ίδιο τρόπο ,δηλαδή η Nvidia μπορεί (ή οχι) να αξιοποιεί αποδοτικότερα την λιγότερη μνήμη . Επίσης καμιά απο τις δύο δεν ειναι κατάλληλη για 4K σε ultra , οπότε η έξτρα μνήμη απλα "θα υπάρχει" εκεί για 1-2 χρόνια ,εκτός και αν τα παιχνίδια γίνουν πολύ βαριά (πολυ λίγα μπορεί να χρησιμοποιήσουν και τα 8 γιγα )

2) Η AMD μπορεί να καταναλώσει τουλάχιστον 50w περισσότερα Οταν παίζεις , οπότε αναν και το τροφοδοτικό σου θα τη σηκωσει ευκολα , σε συνδυασμο με εναν oc ryzen και δυο τρεις δισκους μπορει να ζοριστει (Προσωπικά προσπαθώ να αφήνω 50-100w) . Πολύ σημαντικό ειναι να σκεφτείς τι συσκευές Μπορεί να προσθεσεις στο μέλλον και στη συνεχεια να συμβουλευτεις ενα psu calculator ,ωστε να εισαι 100% καλυμμένος και να μην χρειαστεί πχ να αλλάξεις τροφοδοτικό για να βαλεις καγκουριστικα λεντακια
(Τυχαιο παραδειγμα χαχα)

Συμπέρασμα :

Στα benchmarks και οι δυο ειναι ισοδύναμες και για τα επόμενα δυο χρόνια θα σε καλύψουν πλήρως . Αν σκέφτεσαι οτι μπορεί για οποιονδηποτε λογο να σου χρειαστούν τα 2 έξτρα gb ,πας στην amd . Διαφορετικά διαλέγεις αυτην που σου αρεσει πιο πολυ (Επίσης ,δεν ξέρω για την 580 ,ομως η συγκεκριμένη τρέχει απολύτως αθόρυβα στο NZXT H500 και δεν πιάνει πανω απο 65° C)

KostPil

Γεια σου! Σε λίγες μέρες θα πάρω το πισι μου αλλά δεν εχω καμιά ιδέα για τον αν χρειάζομαι την συσκευή που βαζουμε τα σιντι η το έχει ήδη το κουτί. Νομίζω πως κάποια μέρη περιέχουν σιντι για να βάλεις τα ντραιβερς.Δεν ξέρω έχω μπερδευτεί

PrimusSpectrum

Το ιδιο το dvd drive δεν νομίζω να περιλαμβάνεται σε καποιο κουτι . Τα πιο συγχρονα cases δεν εχουν θεση για dvd καθως πλέον δεν χρειάζεται τοσο ,οπότε αξιοποιούν αυτο το χωρο για πρόσθετη ψύξη ή μεγαλύτερο clearance . Επίσης υποθέτοντας οτι εχεις ίντερνετ σπιτι σου (Πολύ πιθανόν) δεν θα σου χρειαστεί σε τίποτα το σιντι με τους drivers που έρχεται μαζί με τα parts ,καθώς είτε μπορείς να τους κατεβάσεις χειροκίνητα απο την ιστοσελίδα του κατασκευαστή ή θα τους κατεβάσουν αυτόματα τα Windows . Αν χρειάζεσαι οπωσδήποτε dvd drive για κάποια αλλη δουλειά ,μπορείς με 20€ πλεον να πάρεις ενα εξωτερικό της asus ή της lg ,το οποίο κατα την γνώμη μου ειναι πιο εργονομικό απο ενα αντίστοιχο εσωτερικό και μπορείς να το εχεις όπου θες

Όνομα χρήστη