Συγγραφείς

Δήμος Α. Χλωπτσιούδης

Δήμος Α. Χλωπτσιούδης

Ο Δήμος Χλωπτσιούδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1973 και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι φιλόλογος, MA Δημιουργικής Γραφής και ποιητής. Γράφει δοκίμια και κριτικές ποίησης, παρακολουθώντας τις νέες τάσεις στην Τέχνη. Κριτικές του φιλοξενούνται στις ηλεκτρονικές σελίδες culturebook.gr, tvxs.gr, τοβιβλίο.net και αλλού. Μελέτες του και δοκίμια δημοσιεύονται στα περιοδικά Μανδραγόρας, 'Ενεκεν, ο Σίσυφος, δίοδος 66100 κ.α.
Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες λογοτεχνικές δράσεις και έχουν δημοσιευθεί ποιήματά του σε ιστοσελίδες και λογοτεχνικά περιοδικά. Επί έτη διδάσκει Δημιουργική Γραφή σε μαθητές κι ενήλικες και αποτέλεσε βασικό μέλος της δράσης "ελάτε με ένα ποίημα" για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης στη Δυτική Θεσσαλονίκη και εμπνευστής των δράσεων "ποιητικό αναλόγιο" συνενώνοντας φορείς και φυσικά πρόσωπα γύρω από την ποίηση στον Εύοσμο και τη Δυτική Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, προάγει όλων των άλλων συμμετοχών του, τη διδακτική του παρουσία (Δημιουργική Γραφή) στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών Διαβατών.
Ανήσυχος πολιτικά και κοινωνικά δραστηριοποιείται ως ενεργός πολίτης στα κοινωνικά κινήματα της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Έχει συγγράψει τα πολιτικά δοκίμια "η δημαγωγία της δημοκρατίας" (2009), "Τοπική Αυτοδιοίκηση, προοπτικές ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών" (2011) και "η μεσαία τάξη στην αγχόνη της κρίσης" (2014) και έθεσε στη διάθεση του διαδικτυακού κοινού 8 σχολικά φιλολογικά βοηθήματα για το λύκειο (έκθεσης και λογοτεχνίας).

Τα 3 βιβλία του συγγραφέα